Толкова ли е тежко за бизнеса в България?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Толкова ли е тежко за бизнеса в България?
А като се изнесат ти къде ще работиш? 
----абе тежко им е...има една приказка, като не им изнася да се изнасят...тежко им е само като трябва да плащат заплати, иначе, като гледам вообще не са се отказали да тупат брашнения чувал----
това като прочета и съвсем ми е ясно,че тая страна няма бъдеще.... жалка картинка...
това като прочета и съвсем ми е ясно,че тая страна няма бъдеще.... жалка картинка...
tprodanov написа:А като се изнесат ти къде ще работиш?
Е на такива, като този наистина не бива да им се плаща заплатата - да си стоят в къщи и да проклинат хората които се трудят, за да осмислят животеца си!
nicromanser написа:Bradat-brat написа:Тази сутрин в телевизионно предаване, отново бе внушавано, че "бизнесът" в България работи при крайно трудни условия. Аз, пък казвам, че това е една много добре режисирана от олигархията и политиците басня. Това внушение винаги върви с една друга "басня", която ни обяснява защо е ниско възнаграждението на 90% от работещите в милата ни Родина. Има някои факти, които са твърде красноречиви: Първо - "Бизнесът" живее 20% по евтин живот от "хората". Става въпрос за приспаданото ДДС. Второ: "Бизнесът" калкулира като разход дори билетите от обществените тоалетни и паркинги и много рядко остава на печалба. "Хората" колкото и пари да "изкарат" за Данъчните, това е чиста печалба, която трябва да се обложи. Трето: След като отбелязаното в "Първо" и "Второ" мине по реда си, Печалбата на "Бизнесът", ако изобщо е останала такава се облага с 10% КД, а полученото от хората, от което почти нищо не се приспада, се облага с около 35%. Въпреки постоянните промени по етажите на властта през годините, принципите на които се подчинява живота в Държавата с нищо не се променя. Това именно определя тенденцията "Бизнесът", става въпрос за сраснатият с политическата върхушка и самата върхушка да стават все по богати, а малките производители и търговци и наемнати работници все по бедни. С интерес бих прочел всичко "за" и "против" мнението ми.
абе тежко им е...има една приказка, като не им изнася да се изнасят...тежко им е само като трябва да плащат заплати, иначе, като гледам вообще не са се отказали да тупат брашнения чувал
Знаеш ли, аз по нашите стандарти се водя бизнесмен! Ок, прав си! Преди две години от 4 места ме каниха в Англия, но нещо си ми попречи да тръгна... Махаме се и какво правим? Още затворени работни места? Брашнян чувал ли? Имало е случаи като изплатя заплатите и да се чудя дали ще имам за цигари ( за щастие рядко) но как така ще решаваш съдби, ще оставиш хора на улицата? Може би и възпитанието и друго, но разберете, нямат ли хората работа, няма бизнес, няма кинти, няма кой да купува, да ви ползва продукта, било той компютърен, магазинен, интелектуален..... Много сме спорили и сме се карали с проданов, но сега ви пише много верни неща! Държавата УБИВА въздуха и предприемчевоста, няма бизнес тука! Това с данъка е пълен майтап! Ако ви разкажа, защо всяка година трябва да вадя едни и същи документи, то е ясно, че за пари, но защо, мамка му, след като нищо не се е изменило? Мега изисквания, на беден пазар е повече от смешно!
Дръж се, Картаго, един ден всичко ще се оправи. Успех в бизнеса, човече! България има нужда от смели и СПРАВЕДЛИВИ хора като теб, защото разкритието ти как плащаш заплати въпреки, че за теб не остава говори много за това какъв човек си, и като всеки друг, който е решил и се е захванал с тази главоблъсканица наречена български бизнес както заради себе си, така и в последствие заради хората, които работят и малко или много дават своя принос за всеобщото благо.
-
САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ!
- Контакти:
Аз не съм толкова навътре в нещата,но ще ви попитам наистина ли нещата са толкова зле?Едва ли не излиза,че целият Български бизнес е фалирал?Иначе сте прави тези хиляди такси,администрации и куп глупости тайно или явно са създадени за унищожат бизнеса... за това не вярвайте на обещанията на всякакви партии и партийки,че ще ви дадат да си поемете въздух, няма да стане.
- bastuna2003
- Контакти:
Изчетох темата и ми направи впечатление, че по бизнеса плюят само хора, които не са имали досег с 450 000 човека държавна администрация и огромната корупция. Повечето гледат да си избутат "тежкия" работен ден пред фейсбука или в кафето. Да им дойдат почивните дни и отпуската и да плюят по тия над тях. Като си мислят, че е толкова лесно да дойдат и да пробват. Най-хубавите ми времена бяха на държавната работа. Дори имах 35 дни отпуска
Айде с пожелания да проявявате повече креативност и желание и по-малко негативни емоции
Айде с пожелания да проявявате повече креативност и желание и по-малко негативни емоции
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]
- Синьо сърце
- Контакти:
Мога да говоря за дребния бизнес. Ситуацията е трагична, няколко човека отгоре очертаха главния проблем-липса на паричен ресурс в масовия потребител. И то тотална липса. Безработицата расте, доходите не растат, е няма откъде да дойде раздвижването. Хората гледат да идат в големите вериги и да купят най-необходимото: основно храна, останалото просто е лукс към днешна дата.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Синьо сърце написа:Мога да говоря за дребния бизнес. Ситуацията е трагична, няколко човека отгоре очертаха главния проблем-липса на паричен ресурс в масовия потребител. И то тотална липса. Безработицата расте, доходите не растат, е няма откъде да дойде раздвижването. Хората гледат да идат в големите вериги и да купят най-необходимото: основно храна, останалото просто е лукс към днешна дата.
Първо не бъркай търговията на дребно , с дребният бизнес ! И тук си прав - търговията на дребно умря с големите вериги ! Иначе хора които се занимават с предоставяне на услуги и бизнеса им е дребен им е трудно , но ако
услугата им качествена работят и си имат клиенти.Така, че подбирайте хубави примери.Колко и да е трудно има хора които наистина могат и успяват , но не всички ! И не трябва всички ! Особено тези които си мислят да въртат търговийка на дребно !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
Не го слушайте Картаго, той е подъл капиталист
Иначе е абсолютно прав - по-горе съм писал, че във Великобритания може да отвориш фирма за 3 дни, а тука не можеш само да минеш всички институции, от които ти трябва разрешително, за толкова време
Колкото до големите вериги - аз лично ги недолюбвам, плащат малко на обикновените работници, наемат меринджей, обикновено "наши" хора, с някакви ненормални заплати, които да натискат обикновените ни работници ... Наистина ми е странно, не е зле да взимаш, примерно над 10 бона, обаче като знаеш, че мачкаш твоите хора заради интересите на някакви скапани чужденци ... или както са ония с лекарствата - там е същата работа, ненормални заплати и обръщане на джобовете на пенсионери и други хора със затруднения. Та ми е чудно, абе, тия хора не се ли чувстват като еничари
Сина на един колега беше напуснал една голяма компютърна фирма и беше започнал друга работа за половината пари, защото в старата му фирма, шефката му го карала да лъже хората. Викал "Аз не мога така да живея, искам да съм си чист пред съвестта" и напуснал
Ама човека е живял 15-тина години в Канада преди това...
Леевски, оле