msm написа:honda написа:Към msm
Имал съм предвид футболисти ,които са били желани ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ от двата отбора и са имали възможност да избират между двата отбора,а не за футболисти освободени или напуснали единия отбор и после преминали в другия .
Виж сега, аз съм се спрял на фактите, които доказват, че футболисти които са били желани от ЦСКА, по една или друга причина са успели да отидат в Левски, и да завършат кариерата си там. Няма как да знам, кога и кой футболист, който е отишъл в Левски, дали не е бил искан и от ЦСКА. Фактът, че за да отбиеш военната си служба, като футболист, е можело да стане само ако си в армейски отбор, определя действията, че в много по-голяма степен, Левски са имали желание да привлекът футболисти на ЦСКА, от колкото обратното. Но има и доказателства, че който не е искал да играе за ЦСКА, не е принуждаван на сила . Също така смятам, че голямото текучество, което е породено от възможността да изкараш казармата във футболен клуб , е в ощърб за ЦСКА от към създаване на собствени кадри (защо да правим, като те сами ще дойдат ).
Първо погледни състава на ЦСКА от онези години и ще видиш,че в никакъв случай няма голямо текучество даже напротив ЦСКА играе с почти постоянен състав -повечето от легендите на ЦСКА са играли повече от 10(!) години с червения екип . А едвали в ЦСКА са искали особено цитираните от теб футболисти - 18 годишния(тогава Гунди) и 20 годишния С.Костов се конкурират с легендите на ЦСКА съответно П.Панайотов(Гунди) и Ив.Колев и К.Янев(всеки един от които е и твърд титуляр в националния отбор),а така или иначе след 2 години ще трябва да ги върнат на "Левски"-тогава имаше едно правило,че играч от един софийски отбор може да премине в друг софийски отбор само със съгласието на двата отбора и след казармата Гунди и С.Костов автоматияно се връщаха в "Левски", а 17 годишния К.Миланов се конкурира с П.Жеков и Д.Якимов и как го виждаш?- на чие място ще играе? И ако тези футболисти са били сериозно желани в ЦСКА,то те не са били желани да играят в ЦСКА, а да не играят срещу ЦСКА защото за никой от тях определено не е имало място в ЦСКА.