Да опровергаем митовете.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Re: Да опровергаем митовете.

Мнениеот msm » 12 ное 2009 22:57

Кашчей написа:
През 1985-а нито вие, нито "Левски-Спартак" сте слети с някого, за да се дръвчите за сливане.Ясно е казано, че "Левски-Спартак" и ЦСКА се разформироват и се създават нови отбори-"Витоша" и "Средец".Да, това е козметична по същността си промяна, но по юридическа гледна точка.. как е?С какво право вие, които сте наследници само на "Средец" имате право върху името ЦСКА?Същото важи и за левскарите?След като едно дружество е закрито и името му вече е свободно, защо смятате, че само вие имате права над тези имена?Аз не съм чувал това решение на БФФ да е отменяно :mrgreen:
А да, май върнаха титлата на Левски, без да отменят решението за разформироване на клуба.. което в сегашни условия не става само с указ на БФС.Всъщност, няма и как да стане, защото по този начин може да се възобнови и АС-23, а ЦСКА да отиде в небитието, понеже са пряк наследник.. по техните бълнувания ;)

Ами обяснил съм ти го много добре, още в първите два реда. Еди и същи футболисти, едни и същи треньори, едни и същи стадиони, едни и същи собственици........само друго име. Това, според теб разформироване ли е? Защото за мен , не е. Ако беше се сформирал нов отбор с други собственици, да играят на друг стадион, макар и с част от тези футболисти и поискат права за наследство от ЦСКА и респективно от АС-23, това е друг въпрос, но фактите не са такива.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 12 ное 2009 23:07

msm написа:
honda написа:Към msm
Имал съм предвид футболисти ,които са били желани ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ от двата отбора и са имали възможност да избират между двата отбора,а не за футболисти освободени или напуснали единия отбор и после преминали в другия .

Виж сега, аз съм се спрял на фактите, които доказват, че футболисти които са били желани от ЦСКА, по една или друга причина са успели да отидат в Левски, и да завършат кариерата си там. Няма как да знам, кога и кой футболист, който е отишъл в Левски, дали не е бил искан и от ЦСКА. Фактът, че за да отбиеш военната си служба, като футболист, е можело да стане само ако си в армейски отбор, определя действията, че в много по-голяма степен, Левски са имали желание да привлекът футболисти на ЦСКА, от колкото обратното. Но има и доказателства, че който не е искал да играе за ЦСКА, не е принуждаван на сила . Също така смятам, че голямото текучество, което е породено от възможността да изкараш казармата във футболен клуб , е в ощърб за ЦСКА от към създаване на собствени кадри (защо да правим, като те сами ще дойдат ).

"Но има и доказателства, че който не е искал да играе за ЦСКА, не е принуждаван на сила".Само дето,когато един футболист влизаше в казармата трябваше да играе във военен клуб(най-талантливите за предпочитане в ЦСКА) или изобщо да не играе,което за един футболист на възраст 18-20г. си е направо самоубийство.Айде сега тия двете иречения ги свържи и ги обясни,че нещо не чаткам!
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 ное 2009 23:09

msm написа:
Кашчей написа:
През 1985-а нито вие, нито "Левски-Спартак" сте слети с някого, за да се дръвчите за сливане.Ясно е казано, че "Левски-Спартак" и ЦСКА се разформироват и се създават нови отбори-"Витоша" и "Средец".Да, това е козметична по същността си промяна, но по юридическа гледна точка.. как е?С какво право вие, които сте наследници само на "Средец" имате право върху името ЦСКА?Същото важи и за левскарите?След като едно дружество е закрито и името му вече е свободно, защо смятате, че само вие имате права над тези имена?Аз не съм чувал това решение на БФФ да е отменяно :mrgreen:
А да, май върнаха титлата на Левски, без да отменят решението за разформироване на клуба.. което в сегашни условия не става само с указ на БФС.Всъщност, няма и как да стане, защото по този начин може да се възобнови и АС-23, а ЦСКА да отиде в небитието, понеже са пряк наследник.. по техните бълнувания ;)

Ами обяснил съм ти го много добре, още в първите два реда. Еди и същи футболисти, едни и същи треньори, едни и същи стадиони, едни и същи собственици........само друго име. Това, според теб разформироване ли е? Защото за мен , не е. Ако беше се сформирал нов отбор с други собственици, да играят на друг стадион, макар и с част от тези футболисти и поискат права за наследство от ЦСКА и респективно от АС-23, това е друг въпрос, но фактите не са такива.

За какви собственици през 1985-а ми говориш ти?
Аз да съм казал, че промяната не е само козметична на вид?Ама юридически как е, това ме вълнува?!Даже, като се замисля, не съм чувал да е имало Учредително събрание, което пък прави "Витоша" и "Средец" съсвсем нелегитимни отбори.Вземам си назад думите за качествените юристи.. не са били такива..Таа, ако не сте имали Учредително събрание, как сте станали дружество с идеална цел, понеже тогава търговски дружества нямаше?И после, като ви кажат, че сте създадени с указ, не се пънете, щото това, през 1985-а, си е точно такова.. ама и левскарите да си го имат наум,защото и те са в кюпа :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 12 ное 2009 23:25

Кашчей написа:За какви собственици през 1985-а ми говориш ти?
Аз да съм казал, че промяната не е само козметична на вид?Ама юридически как е, това ме вълнува?!Даже, като се замисля, не съм чувал да е имало Учредително събрание, което пък прави "Витоша" и "Средец" съсвсем нелегитимни отбори.Вземам си назад думите за качествените юристи.. не са били такива..Таа, ако не сте имали Учредително събрание, как сте станали дружество с идеална цел, понеже тогава търговски дружества нямаше?И после, като ви кажат, че сте създадени с указ, не се пънете, щото това, през 1985-а, си е точно такова.. ама и левскарите да си го имат наум,защото и те са в кюпа :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Извинявам се, грешката е неумишлена. Та, по това време са се казвали "Началници". Е Началник на ЦСКА преди разформироването и една година след него, си е бил все полковник проф. Георги Христов (1979–1986), както и всички останали от ейрархията надолу. Не е имало учредително събрание, защото и де факто, не е имало разфомироване (което фактически означава тази дума ). Нито пък е имало и някакъв указ, за който говориш. Има решение на ЦК на БКП, което е имало силата на наказание за двата отбора.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 12 ное 2009 23:39

deepblue1963 написа:"Но има и доказателства, че който не е искал да играе за ЦСКА, не е принуждаван на сила".Само дето,когато един футболист влизаше в казармата трябваше да играе във военен клуб(най-талантливите за предпочитане в ЦСКА) или изобщо да не играе,което за един футболист на възраст 18-20г. си е направо самоубийство.Айде сега тия двете изречения ги свържи и ги обясни,че нещо не чаткам!

Значи, няма как да си в казарма и да си играеш футбол, където си поискаш. По същата логика и завършилите Хранително вкусови техникуми, ще искат да са готвачи в Шератон - примерно. А дали най-талантливите са можели да играят само за ЦСКА, или изобщо да не играят, съм дал пример в предните си постове с Аспарухов, Кирил Миланов и Сашо Костов, които са били искани от ЦСКА, но са предпочели Ботев Пд. и Марек.
Последна промяна от msm на 12 ное 2009 23:41, променено общо 1 път.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 12 ное 2009 23:40

Old_death написа:
от honda на 11 Ное 2009 19:51
1. Въпросния мач "Литекс"- ЦСКА се играе през есента на 1998 ,а не през 1999- 1ва лъжа

1-ва лъжа!Недей да вадиш цитати от текст,за който сам казах че е писан по памет!Ти цитираш стария ми пост,но не това,което дословно съм ти преписал от книгата!"

2. Собственик на ЦСКА в този момент е Илия Павлов ,а не В.Божков.-2 лъжа.

2-ра лъжа!Намери ми мястото,където съм уточнявал кой е бил собственик на ЦСКА по това време!
'Явно не четеш,защото ти бях казал за неточности да се обърнеш към автора на книгата,а не към мен!"
"Ще си позволя само да коментирам последната част на коментара ти.Винаги съм казвал,че ако БКП е преследвала Левски,отбора и феновете му да бяха изтребени физически до сега!Историята познава не един и два случая за такава разправа на комунистите с преследваните от тях!Всички сини адвокати пренебрегват или се присмиват на това мое расъждение.Защо сега ти расъждаваш по същия начин?Хайде да престанете да гледате само тая страна на монетата,която ви изнася!И ПРЕСТАНЕТЕ С РАСЪЖДЕНИЯТА,А ДАВАЙТЕ ФАКТИ С ДОКУМЕНТИ!Глаголстването въобще не ви помага.Вие правите забележки за избегнати въпроси,но моите към вас са поне 10,а не съм получил отговор на нито един!ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ВИ КАЗВАМ ДА БЪДЕТЕ КОРЕКТНИ!

1.Цитирал съм съм твой коментар за мача "Литекс"- ЦСКА 8:0.
2.А за това какво ще кажеш: "[b]Последва разговор на четири очи със собственика на ЦСКА Васил Божков
"-май са твои думи или греша ;) [/b]
3.Под достойнството ми е да коментирам Д.Златков- бивш главен и зам гл.редактор на в-к "Уикенд"-еталон за сериозен печат,нямащ нищо общо с жълтата преса :mrgreen: . Изненадвам се,че един интелигентен човек(за какъвто те смятам) ,въобще може да си помисли да цитира един толкова "сериозен" источник :o .
Вече съм писал, че ако БКП искаше да унищожи ФК"Левски" ,то тя несъмнено щеще да го направи и сега едва ли някой щеще да си спомня за него и това е ясно на всеки средноинтигентен човек. Както е ясно и,че БКП е подкрепяла ФК'Левски. Както е ясно и ,че БКП е подкрепяла най- много ЦСКА. Това беше дори признато от легендата на ЦСКА М.Манолов (Симолията). Нещо ,което ти все още не си коментирал :mrgreen:
Както и една друга твоя лъжа- посочваш мач на който е присъствала министъра на пощите Цола Драгойчева,само дето в момента когато се е играл въпросния мач Цола Драгойчева не е била министър на пощите-тя става такава на 1.12.1947- 7 месеца след въпросния мач,но май за теб времето не тече само в една посока отново :)
Сигурен съм ,че знаеш приказката за лъжливото овчарче- и бих те помолил сам да си коментираш думите в ,които съм те хванал в лъжа.
Между другото да бъдеше подкрепян от БКП,може да не е морално и да не много феър-плей, но не е престъпление и бих си позволил да цитирам великия Миамото Мусаши "много глупаво е да умреш затова,че си имал меч,а не си го използвал"(глупаво ,ако имаш някакво предимство и да не го използваш-бел авт :) ) Просто си признайте,може и пред самите себе си,че БКП е подкрепяло най-много ЦСКА и престанете да пишете глупости за "Левски" защото май колкото повече пишете ,толкова повече се оплитате ;) , или както е казал Спасителя " Истината ще ви направи свободни".

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 12 ное 2009 23:55

honda, не искам да се бъркам в диалога ви с Олд дет, но виждам, че както винаги обръщате разговора в собствената си пътека. Та, аз не съм видял никъде Олд дет да е написал (опровергавал) , че БКП не са помагали на ЦСКА. Неговата теза беше, да опровергае мита за "репресиране" на Левски от страна на БКП. Не знам защо обърнахте нещата по този начин. Май вие повече оплетохте конците, след като започнахте да търсите , кой е "по", и кой е "най".

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 ное 2009 00:00

msm написа:
Кашчей написа:За какви собственици през 1985-а ми говориш ти?

Извинявам се, грешката е неумишлена. Та, по това време са се казвали "Началници". Е Началник на ЦСКА преди разформироването и една година след него, си е бил все полковник проф. Георги Христов (1979–1986), както и всички останали от ейрархията надолу. Не е имало учредително събрание, защото и де факто, не е имало разфомироване (което фактически означава тази дума ). Нито пък е имало и някакъв указ, за който говориш. Има решение на ЦК на БКП, което е имало силата на наказание за двата отбора.

Аз именно казвам, че де факто нещата са същите, но дали са такива и де юре, след като има решение за разформироване и за създаване?В правният свят, тежест има решението де юре, а не ситуацията де факто.Затова и питам не само вас, а и левскарите, дали де юре имате право да носите имената на тези отбори, които де юре са разформировани през 85-а?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 ное 2009 00:07

msm написа:honda, не искам да се бъркам в диалога ви с Олд дет, но виждам, че както винаги обръщате разговора в собствената си пътека. Та, аз не съм видял никъде Олд дет да е написал (опровергавал) , че БКП не са помагали на ЦСКА. Неговата теза беше, да опровергае мита за "репресиране" на Левски от страна на БКП. Не знам защо обърнахте нещата по този начин. Май вие повече оплетохте конците, след като започнахте да търсите , кой е "по", и кой е "най".

Първоначалната теза на Олд-ът беше, че не Гонзо има най-много голове в така нареченото "вечно дерби".Радвам се, че поне веднъж модераторите проявиха здрав разум и не затвориха тема, която се разви така, както би се развил и един разговор, на маса, пред телевизора, или в кръчмата.. без условности и задължително следване на началната тема, но придържайки се към основния за темата въпрос-митовете за двата цитирани отбора.
Радвам се, че в последните 4-5 страници от темата липсват тийнейджърските фенски простотии, а се води културен диалог, със своите за и против, и от двете страни.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 13 ное 2009 00:11

Кашчей написа:Аз именно казвам, че де факто нещата са същите, но дали са такива и де юре, след като има решение за разформироване и за създаване?В правният свят, тежест има решението де юре, а не ситуацията де факто.Затова и питам не само вас, а и левскарите, дали де юре имате право да носите имената на тези отбори, които де юре са разформировани през 85-а?

Не знам, защо не искаш да го проумееш, че в онази ситуация и онова време,"разформироване" и "създаване" е било само игра на думи, за по-голяма тежест на наказанието. Нито е имало юристи , нито някакви правни въпроси. Естествено, и никакво фактическо разформироване.

Върни се в “ЦСКА”