Теория на конспирацията.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Теория на конспирацията.

Мнениеот vaskonti » 25 окт 2013 19:01

Дълговете висят, ама не са 35 милиона, да не говорим за 85. Първата сума Ганчев използва за да има уж основателна причина да се откаже, а втората за да бъдат категорично разкарани ентусиастите от Възраждане. Нали разбираш, че просто не е възможно дългът ей така, от нищото, да се стопи с десетки милиони за 1-2 месеца? Как се получи тоя номер? И най-вече - защо? Елементарно - за да дойде Томов на бял кон. Друга причина дългът да се стопи толкова за отрицателно време някой вижда ли?
При "Левски" може би се прилага същата схема, но вместо с финансов колапс, се използва игрови такъв. Батков може да е всякакъв, но със сигурност е наясно как се управлява фирма така, че да работи адекватно и печелившо. Въпросният пробив си е живото доказателство - как с малко пари, но с правилен подход и управление можеш да постигнеш успех. А в загадката се пита - защо от 2-3 години насам няма и едно вярно решение? Това, че уж е прост и тарикат на дребно е доста наивно обяснение, още повече, че не е вярно...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 окт 2013 19:57

Да, вярно е, че няма напоследък добро решение. И да, Батков нито е тъпак, нито тарикат на дребно. Отстраняването на Йока например хвърля отбора в битка за 5-7 място, без почти никакъв шанс за нещо повече. Трябваше да си завърши сезона, и нямаше да го завърши зле, но било какво било... Всъщност по почти същия начин беше махнат Костов и отборът пропадна от първо място на майната си! Две еднакви грешки за година и половина не е нормално.
Идея си нямам защо става така.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
donDiego

Мнениеот donDiego » 25 окт 2013 23:10

sin4ec написа:Да, вярно е, че няма напоследък добро решение. И да, Батков нито е тъпак, нито тарикат на дребно. Отстраняването на Йока например хвърля отбора в битка за 5-7 място, без почти никакъв шанс за нещо повече. Трябваше да си завърши сезона, и нямаше да го завърши зле, но било какво било... Всъщност по почти същия начин беше махнат Костов и отборът пропадна от първо място на майната си! Две еднакви грешки за година и половина не е нормално.
Идея си нямам защо става така.

ще ти помогна: през този шампионат Ви липсва факторът съдийство !
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 мар 2014 19:46

Е, как ви се струва теорията ми към днешна дата? Ще цитирам едно мое мнение от тази тема -
vaskonti написа:Темата е за новия собственик - кой е той и най-вече защо се крие толкова време? Аз просто си казвам мнението защо се крие, тъй като виждам прилики със смяната на собствеността в ЦСКА - клубът се докарва до такова състояние, че феновете да са склонни на всякакъв компромис, само и само да се оцелее. То иначе е много лесно да се каже "ако трябва и през окръжните групи ще минем, но да се очистим", но когато нещата наистина опрат до такъв вариант, феновете ще предпочетат какво ли не, само не и окръжни групи. Далеч съм от мисълта, че "Левски" е застрашен от подобно нещо. Но е достатъчно на връх годишнината сезонът ви да е пълен провал - примерно 6-то място в крайното класиране и отпадане за купата - айде ако не сега от ЦСКА, то в следващ кръг.
[/center]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 19 мар 2014 23:17

vaskonti написа:Е, как ви се струва теорията ми към днешна дата? Ще цитирам едно мое мнение от тази тема -
vaskonti написа:Темата е за новия собственик - кой е той и най-вече защо се крие толкова време? Аз просто си казвам мнението защо се крие, тъй като виждам прилики със смяната на собствеността в ЦСКА - клубът се докарва до такова състояние, че феновете да са склонни на всякакъв компромис, само и само да се оцелее. То иначе е много лесно да се каже "ако трябва и през окръжните групи ще минем, но да се очистим", но когато нещата наистина опрат до такъв вариант, феновете ще предпочетат какво ли не, само не и окръжни групи. Далеч съм от мисълта, че "Левски" е застрашен от подобно нещо. Но е достатъчно на връх годишнината сезонът ви да е пълен провал - примерно 6-то място в крайното класиране и отпадане за купата - айде ако не сега от ЦСКА, то в следващ кръг.

Добър пророк си, Васе .... за съжаление :oops:

Иначе аз го казах в другата тема:
TodorT написа:С тази загуба днес ЛЕВСКИ удари дъното! Ако сега не се вземат мерки няма кога. Всичко е изгубено! Майната му на първенство, на годишнина и на всичко. След един век е време за ново начало! По-добре да играят юношите до края на първенството, че да видим стават ли те за нещо. Ако и те не стават----> айде да ги разкарваме и тях, да се отърваваме от Батков, Тонев, Бру, Ангелов, Туре, Димов и там всички дръги мърди и нов сезон с нов качествен треньор, който да си проведе подготовката, да има доверието на директорите и феновете и да си върши спокойно работата!

А иначе в думите ти има логика. Ако нещата продължат по този начин любимият клуб ще заприлича на вечния си враг.... :oops:

Потребителски аватар
roskov9
Контакти:

Мнениеот roskov9 » 21 мар 2014 15:11

Vasconti, все едно чета себе си, като аз се изразявам по-объркано.
Първо, тази теория все още не е конспиративна. За да стане такава, тя трябва да търси индикации, че този сценарии е разработен преди 1985, а скандалът с Левски Спартак е бил само един от елементите, които прокараха непреодолими разделителни линии в нашето общество. Подобно функция изпълни и последвалото изгонването на турците. От една страна те се сплотиха и 30г по-късно там няма видими пропукване. От друга всички ние никога няма да ги приемем под никакъв предлог.
Основният прийом използван за гарантиране на непреодолимостта на прокараните разделелителни линии е всяването на омраза. По-време на относително спокойствие, различни провокатори сеят най-грозни обиди към другия/те лагер/и и когато впоследствие биват поставени в изолация, всички останали гледат отстрани безучастно, дори с нескрито злорадство, така разразяващият се погром. След преминаване на кризата, потърпевшите никога няма да забравят или простят отношението към тях. Това именно е основната цел на тези инсценирани кризи. Да се елиминира всякаква опасност от обединение, което не подлежи на контрол от страна на диригентите.
Стига се дотам, че повечето българи дори не желаят да вникнат в доводите, на хора които се свързват с определени кръгове, интереси, или пристрастия. Така манипулирането на обществения дебат значително се улеснява, а тези които защитават неудобни гледни точки, биват ежедневно очерняни в така контролираните медии.
Пълното разделение не само в обществото, а и сред членовете на определена група (ЦСКА, Левски, СДС, ГЕРБ, и т.н.) гарантира че дори привидно единомислещи в даден план, няма да могат да постигнат съгласие по бесспорни теми.

В случая по-важно, от това кой е новият собственик, се явява удължаване на периода, в който сините фенове агонизират в своята неспособност да назоват проблема, камо ли да постигнат съгласие за някакво решение, което да подкрепят с единна позиция. Тук именно влизат в действие саботьорите, които веднага посочват колко безсмислен е дебата и как нищо не зависи от нас.
Единственото, което зависи от нас е да заемем единна позиция, която да отстяваме подобаващо. Този ни провал е предпоставката за успеха на хилядите им други начинания. След като осъзнаем до болка колко сме безпомощни, ще бъдем готови безапелационно да подкрепим, окуражим дори, поругаването на един от символите на Апостола за свобода - ПФК Левски, собственост на Доган.
Така ще бъде осъществена подмяната на ценности, в която жертва пада духа на Дякона, за сметка на много по-важната евентуална титла или Купа догодина. Символът на борбата за независимост от турското подтисничество и тези дали живота си за нея, се продават срещу обещания за по-качествен футбол.
Народе????

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 мар 2014 16:53

Е ти съвсем се отплесна с тоя възродителен процес от преди 30г. Вярно, че Батков има дейна роля в преименоването на клуба, но едва ли към днешна дата това има някакъв отзвук.
Освен това, тази теория ми хрумна не за друго, а защото този сценарии беше приложен в ЦСКА или поне това е моето мнение. Изобщо не е трудно да се види какво се случва, а защо се случва, ще се разбере когато се види новия собственик на "Левски". Ако това е Пеевски или някой негов човек, или някой с подобна репутация, значи ще съм бил прав. Проблемът е, че докато на феновете на ЦСКА се наложи да преглътнат просто един Томов, то тези на "Левски" трябва да решат как да реагират на факта, че собственик на клуба е ДПС с турски пари. А тук говорим не за кой да е клуб, а за такъв, носещ името на Апостола...
[/center]

Потребителски аватар
roskov9
Контакти:

Мнениеот roskov9 » 21 мар 2014 22:07

Не съм се отплеснал. Просто в светлината на информационното затъмнение от 85/86 скандалът беше много подробно отразен и се принесе в междучасията в училище. А побългаряването по-рано очевидно произведе предвидими резултати.
За теб, централна тема е появата на новият собственик. За мен, пътят, който води до появата му, има за цел да нанася психически повреди на хора с обща принадлежност (към етнос, партия, клуб, религия, и пр.), като им сервира поредица от унизителни провали, налагащи компромиси, чиято еманация са появата и личността на новия собственик. Именно за това те са плод на логическа последователност, а не на нещастен разпад. Случи се на различни нива, по един и същ начин, докато една новина ни разделяше, друга оставаше невидима.
В началото на 80-те, ефектите от скритата инфлация се оказаха вече извън контрол и все по-явни. Естествено, разработваха се стратегии и варианти за окопаване във властта от апарата на партията из цяла Източна Европа, с оглед на пристигащия капитализъм, който с настъпването си щеше да ги превърне в изкупителни жертви на справедливо възмездие. Реагира се превантивно, и се създадоха други мишени, като се дирижираха измислени конфликти.
Така стойностите се изменят, а ценностите подменят. Опозицията на червените бе срината из основи, като последният стоящ е охранителя на Бай Тошо. Докато ние се делим на сини и червени, столица и провинция, фили и фоби, доказани и неопетнени, хората методично анексираха всяка светиня, като първо изолираха последователите и, а после я подариха на най-големият и враг - неконкурентноспособната индустрия на кадърните приватизатори, футбола на същите, и управлението на последните. А ние не можем да се съгласим "За или против Мъри?" Жертва сме на коварен заговор и подли интереси, а не на собствената си некадърност. Също както и проблемите в Левски не се дължат на некадърността на футболистите

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 мар 2014 22:44

Ами то моята теория не изключва твоята, разликата е, че аз гледам на нещата от днешна гледна точка, а ти търсиш дълбоки исторически корени. Принципно вероятно си прав, но не виждам кой левскар ще тръгне да си обяснява настоящата ситуация в "Левски" с възродителния процес, който пък е някакво ехо от турското робство, както и че именно тия причинно-следствени връзки да са обяснението за синия клуб.
Между другото, аз съм ЦСКАр, уточнявам го защото май си ме объркал... :)
[/center]

Потребителски аватар
Синият Болярин
Контакти:

Мнениеот Синият Болярин » 21 мар 2014 23:00

За Бойко Борисов не тайна, че е запален Левскар. Пеевски преди беше в ръководството на СК Левски, но публично не се е асоциирал с отбора. Той би имал интерес да закупи Левски по модела Ботев - и за Цветан Василев няма инфо, че е ботевист, но инвестира солидно и си купува обществено одобрение. От двамата предпочитам Бойко Борисов. Като казвам "предпочитам", имам предвид, че съм твърдо против Пеевски, а Борисов е по-малкото зло.

Лупи си играе своя игра. Опитва се на всяка цена да стабилизира ЦСКА, защото в противен случай му е гарантиран затвора. Отмяната на присъдата му и връщане на делото за преразглеждане беше голям смях.

Върни се в “Левски”