Да опровергаем митовете.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Re: Да опровергаем митовете.

Мнениеот acmilan » 12 ное 2009 13:28

honda написа:
acmilan написа:Хонда,да те допълня само,че по времето на Евгени Бакърджиев като вицепремиер,Левски не успя да стане шампион,все си мисля,че ако искаше да ги направи шампиони,щеше да го стори.Всички знаем колко силен беше тогава той,цялата власт беше в СДС,а Валяка беше един от първите хора в партията.

Несъмнено,а още повече ,че Е.Бакърджиев имаше и повод и причина да го направи,както вече писах- направен със СРС запис на полувремето на мача "Металург"(Пк)-"Литекс" в който президента на перничани казва на своите футболисти,че трябва да загубят.
А и съмнявам ,се че един олигарх ,който и да е той, ще се изрепчи на един вицепремиер(а в онзи момент Е.Бакърджиев освен ,че беше вицепремиер имаше и много политическа власт в ръцете си). На всеки един от т.н. БГ олигарси му е пределно ясно,че той не може да съществува без държавна подкрепа и един футболен отбор и една титла са прекалено малък залог за да си рискува отношенията с държавата(разбирай Е.Бакърджиев,защото в онзи момент ,той се изживяваше като кадровика на държавата).

Съгласен съм с теб.Металург-Литекс май си остана единственият доказано уреден мач в А група,не че за няколко други нямаше самопризнания,залози по разни къщи и т.н.Особено срещу кабинета "Костов",никой не би тръгнал просто така,заради футбола.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 12 ное 2009 16:24

от honda на 11 Ное 2009 19:51
1. Въпросния мач "Литекс"- ЦСКА се играе през есента на 1998 ,а не през 1999- 1ва лъжа

1-ва лъжа!Недей да вадиш цитати от текст,за който сам казах че е писан по памет!Ти цитираш стария ми пост,но не това,което дословно съм ти преписал от книгата!
2. Собственик на ЦСКА в този момент е Илия Павлов ,а не В.Божков.-2 лъжа.

2-ра лъжа!Намери ми мястото,където съм уточнявал кой е бил собственик на ЦСКА по това време!
3. Интересно как са се развили събитията по описания от теб начин след като началото на първенството 1999 ( август 1999) е около една година след изиграването на въпросния мач. Ако успееш да докажеш това ,което твърдиш ще предизвикаш революция в науката-все пак приема се ,че времето е тече само в една посока,но в твоите показания май-не еточно така
4. Научи правилника на първенството- "Литекс" стана шампион благодарение на 2т. повече от "Левски" а не благодарение на по-добра голова разлика.-3 лъжа. При равни точки шампион щеще да бъде "Левски" благодарение на преките мачове с "Литекс"
5.Въпросният разговор между Г.Ганчев и Е. Бакърджиев го приписват в началото на първенство 1999/2000-около една година след въпросния мач. "Литекс"- ЦСКА 8:0
6.Ако имаш толкова силна държавна намеса в полза на "Левски" както ти твърдиш, защо нямаше никакви санкции срещу 'Литекс" след като беше доказано договаряне на мача "Металург"-"Литекс" 1:2. Ако наистина Г.Ганчев така се е изрепчил на Е.Бакърджиев,както ти твърдиш дали Валяка нямаше да унищожи отбора на "Литекс"-съгласно правилника на БФС просто може да изхвърли "Литекс" от А група и отделно да осъди Г.Ганчев.

Явно не четеш,защото ти бях казал за неточности да се обърнеш към автора на книгата,а не към мен!Ще си позволя само да коментирам последната част на коментара ти.Винаги съм казвал,че ако БКП е преследвала Левски,отбора и феновете му да бяха изтребени физически до сега!Историята познава не един и два случая за такава разправа на комунистите с преследваните от тях!Всички сини адвокати пренебрегват или се присмиват на това мое расъждение.Защо сега ти расъждаваш по същия начин?Хайде да престанете да гледате само тая страна на монетата,която ви изнася!И ПРЕСТАНЕТЕ С РАСЪЖДЕНИЯТА,А ДАВАЙТЕ ФАКТИ С ДОКУМЕНТИ!Глаголстването въобще не ви помага.Вие правите забележки за избегнати въпроси,но моите към вас са поне 10,а не съм получил отговор на нито един!ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ВИ КАЗВАМ ДА БЪДЕТЕ КОРЕКТНИ!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 ное 2009 18:52

Олд, а и колегите левскари, след като през 1985-а вашите отбори бяха разформировани, а на тяхно място създадени два нови клуба, юридически имате ли право да се наричате техни приемници?Де факто бяха сменени само имената, де юре обаче и двата отбора официално бяха закрити.Фактът, че е имало държавна намеса в случая въобще не прави този акт нищожен, защото държавата само е предложила, а решението е взето от федерацията, която е имала право да го направи.Друг е въпросът, че е смешно и тъпо, но и през съд да беше минал този казус, пак щеше да се стигне до разформироването.
Ако сега някой пич реши да направи нов отбор, с някое от двете имена, дали ще може да атакува в съда сегашните отбори?Реално погледнато, дали има дупка в закона, която ви позволява да се водите наследници на разформированите отбори и да носите техните имена?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 12 ное 2009 19:17

Кашчей написа:Олд, а и колегите левскари, след като през 1985-а вашите отбори бяха разформировани, а на тяхно място създадени два нови клуба, юридически имате ли право да се наричате техни приемници?Де факто бяха сменени само имената, де юре обаче и двата отбора официално бяха закрити.Фактът, че е имало държавна намеса в случая въобще не прави този акт нищожен, защото държавата само е предложила, а решението е взето от федерацията, която е имала право да го направи.Друг е въпросът, че е смешно и тъпо, но и през съд да беше минал този казус, пак щеше да се стигне до разформироването.
Ако сега някой пич реши да направи нов отбор, с някое от двете имена, дали ще може да атакува в съда сегашните отбори?Реално погледнато, дали има дупка в закона, която ви позволява да се водите наследници на разформированите отбори и да носите техните имена?

Да бяха ги закрили завинаги щеше да е голям кеф :mrgreen: Да ме извиняват феновете,шегувам се ;)
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 12 ное 2009 21:49

Кашчей написа:Олд, а и колегите левскари, след като през 1985-а вашите отбори бяха разформировани, а на тяхно място създадени два нови клуба, юридически имате ли право да се наричате техни приемници?Де факто бяха сменени само имената, де юре обаче и двата отбора официално бяха закрити.Фактът, че е имало държавна намеса в случая въобще не прави този акт нищожен, защото държавата само е предложила, а решението е взето от федерацията, която е имала право да го направи.Друг е въпросът, че е смешно и тъпо, но и през съд да беше минал този казус, пак щеше да се стигне до разформироването.

Не мисля, че е точно така. Разформировани! Как ? Същите играчи, същите треньори, същите стадиони, само е сменено името. Все едно, аз да си сменя името и вече да нямам прво на наследство. Не смятам, че името е водещо в едно родословие, защото де факто, сегашният ЦСКА, е рожба на дългогодишно сливане на различни отбори през годините, и където всеки новообразуван отбор, трябва да получава права, над собствеността на предшествуващите отбори (ако има такава).
Смешно е да се твърди, че новосформиран в днешно време отбор с името ЦСКА, би могъл да претендира за каквото и да е наследство. Все едно всеки, който се казва Бил, да претендира за наследството на Бил Гейтс.
[rimg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/CSKA_roots_bg.png/800px-CSKA_roots_bg.png[/rimg]

Ето, това е пълното родословно дъво на ЦСКА. Има си и дати и години и имена.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 12 ное 2009 22:16

Когато през II световна война Германия се "обедини" с Австрия,ако Австрия беше световен шампион титлата на Германия ли щеше да се води?Моля господата фенове на ЦСКА да ми обяснят,щот нещо не чаткам?
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 ное 2009 22:19

msm написа:

Не мисля, че е точно така. Разформировани! Как ? Същите играчи, същите треньори, същите стадиони, само е сменено името. Все едно, аз да си сменя името и вече да нямам прво на наследство. Не смятам, че името е водещо в едно родословие, защото де факто, сегашният ЦСКА, е рожба на дългогодишно сливане на различни отбори през годините, и където всеки новообразуван отбор, трябва да получава права, над собствеността на предшествуващите отбори (ако има такава).
Смешно е да се твърди, че новосформиран в днешно време отбор с името ЦСКА, би могъл да претендира за каквото и да е наследство. Все едно всеки, който се казва Бил, да претендира за наследството на Бил Гейтс.
[rimg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/CSKA_roots_bg.png/800px-CSKA_roots_bg.png[/rimg]

Всеки, с името Бил, надали, ама с името Уилям.. може би :mrgreen:

През 1985-а нито вие, нито "Левски-Спартак" сте слети с някого, за да се дръвчите за сливане.Ясно е казано, че "Левски-Спартак" и ЦСКА се разформироват и се създават нови отбори-"Витоша" и "Средец".Да, това е козметична по същността си промяна, но по юридическа гледна точка.. как е?С какво право вие, които сте наследници само на "Средец" имате право върху името ЦСКА?Същото важи и за левскарите?След като едно дружество е закрито и името му вече е свободно, защо смятате, че само вие имате права над тези имена?Аз не съм чувал това решение на БФФ да е отменяно :mrgreen:
А да, май върнаха титлата на Левски, без да отменят решението за разформироване на клуба.. което в сегашни условия не става само с указ на БФС.Всъщност, няма и как да стане, защото по този начин може да се възобнови и АС-23, а ЦСКА да отиде в небитието, понеже са пряк наследник.. по техните бълнувания ;)
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 12 ное 2009 22:34

Кашчей написа:
msm написа:

През 1985-а нито вие, нито "Левски-Спартак" сте слети с някого, за да се дръвчите за сливане.Ясно е казано, че "Левски-Спартак" и ЦСКА се разформироват и се създават нови отбори-"Витоша" и "Средец".Да, това е козметична по същността си промяна, но по юридическа гледна точка.. как е?С какво право вие, които сте наследници само на "Средец" имате право върху името ЦСКА?Същото важи и за левскарите?След като едно дружество е закрито и името му вече е свободно, защо смятате, че само вие имате права над тези имена?Аз не съм чувал това решение на БФФ да е отменяно :mrgreen:
А да, май върнаха титлата на Левски, без да отменят решението за разформироване на клуба.. което в сегашни условия не става само с указ на БФС.Всъщност, няма и как да стане, защото по този начин може да се възобнови и АС-23, а ЦСКА да отиде в небитието, понеже са пряк наследник.. по техните бълнувания ;)

Да не тръгваме по твоята логика,щот тогава УЕФА трябваше да дисквалифицира България за намеса на държавата в работата на федерацията и т.н.,и т.н. и една каша дето и ти не можеш да си я представиш и да я обясниш.Тъй че,аиде по-полека с пътуванията в миналото!
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 12 ное 2009 22:43

honda написа:Към msm
Имал съм предвид футболисти ,които са били желани ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ от двата отбора и са имали възможност да избират между двата отбора,а не за футболисти освободени или напуснали единия отбор и после преминали в другия .

Виж сега, аз съм се спрял на фактите, които доказват, че футболисти които са били желани от ЦСКА, по една или друга причина са успели да отидат в Левски, и да завършат кариерата си там. Няма как да знам, кога и кой футболист, който е отишъл в Левски, дали не е бил искан и от ЦСКА. Фактът, че за да отбиеш военната си служба, като футболист, е можело да стане само ако си в армейски отбор, определя действията, че в много по-голяма степен, Левски са имали желание да привлекът футболисти на ЦСКА, от колкото обратното. Но има и доказателства, че който не е искал да играе за ЦСКА, не е принуждаван на сила . Също така смятам, че голямото текучество, което е породено от възможността да изкараш казармата във футболен клуб , е в ощърб за ЦСКА от към създаване на собствени кадри (защо да правим, като те сами ще дойдат ).

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 ное 2009 22:50

deepblue1963 написа:
Кашчей написа:
msm написа:[

Да не тръгваме по твоята логика,щот тогава УЕФА трябваше да дисквалифицира България за намеса на държавата в работата на федерацията и т.н.,и т.н. и една каша дето и ти не можеш да си я представиш и да я обясниш.Тъй че,аиде по-полека с пътуванията в миналото!

хайде да мислим, преди да пишем, а.. най-вече ти!

Казах, а и е официално това, че е препоръчано от политбюро, но не е заповядано.Наистина, такава препоръка си е заповед, ама хората имаха юристи, а не мърши, завършили съкратен курс за адвокати, като оня мишок, дето губи всички дела във футбола..Георги Гергов ли беше..?!?А за кашата, тя си беше създадена в БФФ, и доста преди това в главите на сини и червени , че са по най и от най, та никой не трябва да им се пречка .
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “ЦСКА”