Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?
Още днес можете да отидете при посредник, да сключите договор и да заявите акции!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
Аз ще купя другата седмица, че съм пред заплата... 

-
- Контакти:
Финансовият анализатор Цветослав Цачев гостува в рубриката „Марж“ в сутрешния блок на Дарик радио „Дарик Кафе“. С водещите Михаил Дюзев и Иво Райчев, Цачев говори за предстоящото публично предлагане на акции на ЦСКА като даде ценна информация и съвети за хората, които имат желание да си купят акции.
„Всеки, който желае, може да си купи акции. Не може да привлекат инвеститори, но с многото хора ще се направи една не малка крачка към подобряване на финансовото състояние. Дано и другите отбори го направят. Да си публична компания значи да си прозрачно дружество“, каза Цачев.
„Всичките сметки ще бъдат ясно представени на общността, ще се знае как се харчат средствата. 3 милиона акции по 3 лева, събират се 9 милиона. 4 милиона трябва да отидат за заплащане на задължения към НАП, други 3 милиона за други задължения. Останалите за инвестиции на стадиона и 1 милион за школата на клуба.“
А как може човек да си купи акции? „Най-лесно е да си отиде в офис на посредник или банка. Необходимо е само една лична карта. „
„Ще бъдат пуснати в 10 часа, всеки ще може да си даде поръчката и да си купи. Ако е станало чрез офис, те ще поръчат акциите. Колкото по-рано, толкова шансът за успех е по-голям. Ако предлагането е успешно, тази емисия ще бъде пусната на борсата и всеки фен ще може да си купи, стига да има предлагане.“
А възможно ли е да имаш други задължения след закупуването на акциите? „Задлъжнява само клубът. Дадеш ли си парите, ти нямаш повече ангажимент. Ако компанията има проблеми и изпадне в несъстоятелност, това са отношения между нея и кредиторите. Няма никакво задължение, има само права. Може да отиде на Общо събрание. Колкото по-качествена е компанията, толкова повече информация ще има. За първи път виждаме такова нещо при футболен клуб в България. „
„Всеки акционер с малко акции не може да влияе. Но всеки с акции над 5% може да оказва контрол. Инвеститори на фондовата борса едва ли ще инвестират. Това е много добър начин за спонсорство, получаваш контрол.“
„В бъдеще е възможно да има повече емисии. Вторичното предлагане ще го има при всички случаи. За втора емисия решават акционерите.“
„Добре е хората да започнат по-отрано, за да се избегнат опашките. Става дума за огромен брой хора. Те не го възприемат като инвестиция, а като възможност да помогнат на клуба“, допълни финансовият анализатор.
Подуенци, да кажат, че и Цачев не разбира :D И той ви казва, че публичното АД е кристално отворено. Много по-лесно се прави мониторинг на такова дружество всички сметки са открити. Вчера и аз заявих 2000 акции в ДСК, и ми казаха, че има при тях над 200 заявки, така че и аз ви препоръчвам по от рано да действате, че да не останете без ценните хартийки
Само ЦСКА!
„Всеки, който желае, може да си купи акции. Не може да привлекат инвеститори, но с многото хора ще се направи една не малка крачка към подобряване на финансовото състояние. Дано и другите отбори го направят. Да си публична компания значи да си прозрачно дружество“, каза Цачев.
„Всичките сметки ще бъдат ясно представени на общността, ще се знае как се харчат средствата. 3 милиона акции по 3 лева, събират се 9 милиона. 4 милиона трябва да отидат за заплащане на задължения към НАП, други 3 милиона за други задължения. Останалите за инвестиции на стадиона и 1 милион за школата на клуба.“
А как може човек да си купи акции? „Най-лесно е да си отиде в офис на посредник или банка. Необходимо е само една лична карта. „
„Ще бъдат пуснати в 10 часа, всеки ще може да си даде поръчката и да си купи. Ако е станало чрез офис, те ще поръчат акциите. Колкото по-рано, толкова шансът за успех е по-голям. Ако предлагането е успешно, тази емисия ще бъде пусната на борсата и всеки фен ще може да си купи, стига да има предлагане.“
А възможно ли е да имаш други задължения след закупуването на акциите? „Задлъжнява само клубът. Дадеш ли си парите, ти нямаш повече ангажимент. Ако компанията има проблеми и изпадне в несъстоятелност, това са отношения между нея и кредиторите. Няма никакво задължение, има само права. Може да отиде на Общо събрание. Колкото по-качествена е компанията, толкова повече информация ще има. За първи път виждаме такова нещо при футболен клуб в България. „
„Всеки акционер с малко акции не може да влияе. Но всеки с акции над 5% може да оказва контрол. Инвеститори на фондовата борса едва ли ще инвестират. Това е много добър начин за спонсорство, получаваш контрол.“
„В бъдеще е възможно да има повече емисии. Вторичното предлагане ще го има при всички случаи. За втора емисия решават акционерите.“
„Добре е хората да започнат по-отрано, за да се избегнат опашките. Става дума за огромен брой хора. Те не го възприемат като инвестиция, а като възможност да помогнат на клуба“, допълни финансовият анализатор.
Подуенци, да кажат, че и Цачев не разбира :D И той ви казва, че публичното АД е кристално отворено. Много по-лесно се прави мониторинг на такова дружество всички сметки са открити. Вчера и аз заявих 2000 акции в ДСК, и ми казаха, че има при тях над 200 заявки, така че и аз ви препоръчвам по от рано да действате, че да не останете без ценните хартийки

Сега е момента да видим колко хора има, които милеят за ЦСКА. Това че парите отиват в Лупи е абсолютна глупост. Ако не сте запознати с нещата-прочетете малко.
-
- Контакти:
Eeyore написа:Сега е момента да видим колко хора има, които милеят за ЦСКА. Това че парите отиват в Лупи е абсолютна глупост. Ако не сте запознати с нещата-прочетете малко.
Това са болни приказки на хора на левскари, или на "фенчета", които бяха на хранилка при боклуците. Този мач зависи от нас. Трябва да го спечелим, много преди 90 минута.
-
- Контакти:
Аз лично докрая на седмицата ще си купя акции. Не съм богаташ, но съм отделил пари за два минимални пакета от по 30 лева. Вярвам, че този път нещата ще са различни и това ми действие наистина ще помогне на ЦСКА. Дали ще се събере нужната сума не знам, но със сигурност ще се види, кой наистина иска да има частица от любимия си отбор. За съжаление много хора нямат пари за ядене, какво да говорим за някакви странични дейности и това също ще се отрази. Ние сме най-бедната страна в Европейския съюз, но все пак се надявам тази инициатива да сполучи. Така най-малкото ще се избегне момента един човек да прави, каквото си иска с клуба. Всички виждаме пораженията, които нанесоха Батков и Титан на двата най-големи отбора във България.
RED_FOREVER_YOUNG написа:Eeyore написа:Сега е момента да видим колко хора има, които милеят за ЦСКА. Това че парите отиват в Лупи е абсолютна глупост. Ако не сте запознати с нещата-прочетете малко.
Това са болни приказки на хора на левскари, или на "фенчета", които бяха на хранилка при боклуците. Този мач зависи от нас. Трябва да го спечелим, много преди 90 минута.
Приказките са на левскари, но пък и има наши фенове глупаци, които им вярват. Парите няма как да не влезнат в клуба, е разбира се може, но този които ги открадне отива в затвора...Елементарно.
- mistreated
- Контакти:
Току що проверих в ел. банкиране на ОББ и видях, че вече е отбелязана възможността за закупуване на акции по този начин. Все още не е активна операцията, но предполагам, че до края на седмицата или най-късно от понеделник ще може да се купуват и от тук акции. Аз лично мисля да го направя така, за да си спестя ходене насам натам.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
mistreated написа:Току що проверих в ел. банкиране на ОББ и видях, че вече е отбелязана възможността за закупуване на акции по този начин. Все още не е активна операцията, но предполагам, че до края на седмицата или най-късно от понеделник ще може да се купуват и от тук акции. Аз лично мисля да го направя така, за да си спестя ходене насам натам.
И таксите така май бяха по-евтини.. А нали може и през онлайн платформа на БФБ или Елана Трейдър?
- mistreated
- Контакти:
RedeviL написа:mistreated написа:Току що проверих в ел. банкиране на ОББ и видях, че вече е отбелязана възможността за закупуване на акции по този начин. Все още не е активна операцията, но предполагам, че до края на седмицата или най-късно от понеделник ще може да се купуват и от тук акции. Аз лично мисля да го направя така, за да си спестя ходене насам натам.
И таксите така май бяха по-евтини.. А нали може и през онлайн платформа на БФБ или Елана Трейдър?
Да, тя секцията на ОББ за купуване на акции е към платформата на БФБ.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...