Формат на първенството
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Формат на първенството
Втората седмица е по-безинтересна, защото тази година много рано се отличиха 4-те изпадащи отбора. Те просто са зле във всяко едно отношение. Догодина като са по-малко, Славия и Локо Сф ще играят по-сериозно, защото в противен случай те ще изпаднат или поне ще са застаршени от изпадане.
plamenst7 написа:kupo написа:Много ми е интересно едно:
Гледам Берое е с 39 точки а Черно море и Левски по 44 при евентуален успех на заралии в два мача и две загуби на единия от двата отбора Берое ще излезне ли на 7място в класирането или ще е 8-ми с повече точки от 7-я ??"
Ами на мен ми се вижда нормално Берое,който ще има мачове само с опашкарите да събере повече точки от Черно море, които ще имат мачове само с лидерите.
Според мен "Берое" реално по събрани точки ще е на 5-то място, но ония от БФС какво ли не измислят, за да оставят "сините" в челната седмица.
- mistreated
- Контакти:
Форматът е добър, може би най-добрия досега. Какво значи "няма интрига във втората седмица"? И ако се играеха 3 срещи между Любимец и Пирин или Нефтохимик и Славия по-интересни ли щяха да бъдат, отколкото сега?
Откъде накъде да се делят точките от редовния сезон наполовина? Демек да те бият, като брашнян чувал през редовния сезон, ама после в плейофите с по една победа да стигнеш лидерите. Каква е логиката? Шампион трябва да бъде "НАЙ-ПОСТОЯННИЯТ" отбор през "ЦЯЛОТО ПЪРВЕНСТВО", а не само по време на плейофите.
Откъде накъде да се делят точките от редовния сезон наполовина? Демек да те бият, като брашнян чувал през редовния сезон, ама после в плейофите с по една победа да стигнеш лидерите. Каква е логиката? Шампион трябва да бъде "НАЙ-ПОСТОЯННИЯТ" отбор през "ЦЯЛОТО ПЪРВЕНСТВО", а не само по време на плейофите.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
16 отбора 30 кръга е най удачното ако имат разбира се тези отбори здрави спонсори
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
- mistreated
- Контакти:
stefani написа:16 отбора 30 кръга е най удачното ако имат разбира се тези отбори здрави спонсори
Те 14 отбора не могат да изкарат цяло първенство, ти говориш за 16.
- JohnnieWalker
- Контакти:
Формата е идеален за моментното състояние на футбола у нас ! Никой не е виновен, че има толкова нещастни отбори като Нафтата, Любимец и ГД. Догодина като се изчистят, двете "седмици" стават "шестици" и дори Чичо Венци Дебелия няма да си позволява да продава, защото шанса за изпадане е реален ! Естествено някои отбори това не ги устройва - няма кой да им подари победа в плейофната фаза и си седят с една точка подарена от съдията
- Captain Stottlemeyer
deladog написа:...Според мен "Берое" реално по събрани точки ще е на 5-то място, но ония от БФС какво ли не измислят, за да оставят "сините" в челната седмица.
Синият октопод е пуснал пипала навсякъде...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Ако този формат е успешен и интересен, мислите ли, че в най-добрите първенства нямаше да се прилага ???
Или по друг начин казано.
Кажете ми за чиЙ ще играят ВЕЧЕ отборите във втората седмица, когато там вече всичко е решено и предрешено.
Има ли смисъл отборите там да харчат средства в "доиграване" на сезона. Та там са си цели 12 срещи и всите - абсолютно безпредметни.
В първата седмица все още има интрига, но факта, че 50% от отборите участвали в този шампионат ( долната седмица)освен в нищото вече потъват и в медийно затъмнение дори, говори за несъвършенствата и недомислиците на "новия" формат. Ако има все още под перуката мозък тази грешка не би трябвало да се повтаря. Иначе съм твърдо ЗА по-малко отбори в групата, но с 4 мача помежду им ( Шотландия, Австрия са така). Беднотията ни направи еквилибристи.
Кажете ми за чиЙ ще играят ВЕЧЕ отборите във втората седмица, когато там вече всичко е решено и предрешено.
Има ли смисъл отборите там да харчат средства в "доиграване" на сезона. Та там са си цели 12 срещи и всите - абсолютно безпредметни.
В първата седмица все още има интрига, но факта, че 50% от отборите участвали в този шампионат ( долната седмица)освен в нищото вече потъват и в медийно затъмнение дори, говори за несъвършенствата и недомислиците на "новия" формат. Ако има все още под перуката мозък тази грешка не би трябвало да се повтаря. Иначе съм твърдо ЗА по-малко отбори в групата, но с 4 мача помежду им ( Шотландия, Австрия са така). Беднотията ни направи еквилибристи.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
Формата си е супер като преходен към нов постоянен формат. Единствената ми забележка е,че трябваше да разделят А група на първа 6-ца и втора 8-ца.
В такъв формат се получава така,че няма равен брой мачове като домакин и срещу гост. Най-добрия вариант е отново да разделим първенството на две. След 33 кръга първенството се разделя на две шестици и се играе по един мач всеки срещу всеки,а кой ще е домакин или гост по следния начин : преди разделението на двете шестици отбор А е имал 2 домакинства и 1 гостуване срещу отбор Б следователно след разделянето на първенството отбор А ще е гост на отбор Б.
Така се правеше до преди няколко сезона в Шотландия(след това намалиха отборите си на 10). Няма да сме тези които откриват топлата вода. Така,че можем да приложим готов модел.
Защото силните първенства могат да поддържат над 18 отбора в една елитна дивизия. Да не говорим,че имат силен футбол и в долните дивизии.
Даден модел на развитие се прилага спрямо условията в които е прилагат. За България е най-добре да има 12 отбора.
mirodes написа:Догодина от БФС пак искат да правят подобен формат само ,че тогава отборите ще са 12 и ще има две шестици.Много по-интересно ще бъде да играят по 3 мача всеки срещу всеки/като домакинството на третият мач да зависи от резултатите в другите два/.Така ще се изиграят 33 кръга като до края ще има интрига.
В такъв формат се получава така,че няма равен брой мачове като домакин и срещу гост. Най-добрия вариант е отново да разделим първенството на две. След 33 кръга първенството се разделя на две шестици и се играе по един мач всеки срещу всеки,а кой ще е домакин или гост по следния начин : преди разделението на двете шестици отбор А е имал 2 домакинства и 1 гостуване срещу отбор Б следователно след разделянето на първенството отбор А ще е гост на отбор Б.
Така се правеше до преди няколко сезона в Шотландия(след това намалиха отборите си на 10). Няма да сме тези които откриват топлата вода. Така,че можем да приложим готов модел.
ntodorov написа:Ако този формат е успешен и интересен, мислите ли, че в най-добрите първенства нямаше да се прилага ???
Защото силните първенства могат да поддържат над 18 отбора в една елитна дивизия. Да не говорим,че имат силен футбол и в долните дивизии.
Даден модел на развитие се прилага спрямо условията в които е прилагат. За България е най-добре да има 12 отбора.
- mistreated
- Контакти:
ntodorov написа:Ако този формат е успешен и интересен, мислите ли, че в най-добрите първенства нямаше да се прилага ???
А ако отборите от втората седмица имаха още по 2 мача и срещу тези от първата седмица щеше ли да е нещо по-различно от сегашното положение на "доиграване"? Така поне имат шанс да наваксат изоставането в мачове срещу отбори от своя калибър, а не да гледаме мачове с по 7-8 на нула. Да не говорим и че интригата в първата седмица е много по-голяма от преди.
За да се играят по 4 мача трябва отборите да са най-много 10. При 14 отбора е абсурдно, защото би означавало 52 кръга.
Върни се в “Футбол - България”