Формат на първенството

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

mirodes
Контакти:

Формат на първенството

Мнениеот mirodes » 17 мар 2014 13:27

Вижда се,че при този формат с две групи след редовният сезон,тази на отборите от втората седмица е просто безинтересна за зрителите.Догодина от БФС пак искат да правят подобен формат само ,че тогава отборите ще са 12 и ще има две шестици.Много по-интересно ще бъде да играят по 3 мача всеки срещу всеки/като домакинството на третият мач да зависи от резултатите в другите два/.Така ще се изиграят 33 кръга като до края ще има интрига.А за сезон 2015-2016 г най-добре отборите да останат 10,като играят 4 пъти помежду си.При 4 отбори,борещи се за евротурнирите и 2 изпадащи мачовете ще са много интересни за зрителите.То и сега се вижда,че първите 10 отбора са горе-долу равностойни,а изпадащите 4 са ясни.

Потребителски аватар
Владо_ЦСКА
Контакти:

Re: Формат на първенството

Мнениеот Владо_ЦСКА » 17 мар 2014 13:32

И аз отдавна се надявам за този формат. Още повече, ако първите два мача, определят домакина в третия, винаги ще има интрига и за какво да се играе.
Warped написа:
Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?

Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........

На линия
Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 17 мар 2014 13:34

Формата си е ок.Ама трябваше да разделят точките на две и тогава интрига наистина щеше да има.Сега просто е безмисленно.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Joni_
Контакти:

Мнениеот Joni_ » 17 мар 2014 13:43

Според мен най добре ще е ако останат 10 отбора и да има по 4 мача всеки срещу всеки.
Да изпадат последните 2, а 3тия да играеш бараж с 3 тия от Б група или нещо подобно.
[wrapimg=]http://img.imghosting.biz/251/b65659a3f92478e6adca70b977ab7063.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 17 мар 2014 13:49

mirodes написа:Вижда се,че при този формат с две групи след редовният сезон,тази на отборите от втората седмица е просто безинтересна за зрителите.Догодина от БФС пак искат да правят подобен формат само ,че тогава отборите ще са 12 и ще има две шестици.Много по-интересно ще бъде да играят по 3 мача всеки срещу всеки/като домакинството на третият мач да зависи от резултатите в другите два/.Така ще се изиграят 33 кръга като до края ще има интрига.А за сезон 2015-2016 г най-добре отборите да останат 10,като играят 4 пъти помежду си.При 4 отбори,борещи се за евротурнирите и 2 изпадащи мачовете ще са много интересни за зрителите.То и сега се вижда,че първите 10 отбора са горе-долу равностойни,а изпадащите 4 са ясни.

1. Затова пък при старата формула едно "дерби" между "Лудогорец" и "Любимец" (примерно) сигурно щеше предизвика небивал зрителски интерес... :roll:
2. Как ще се определя домакинството на третия мач при равни показатели от предишните два? Жребият неминуемо ще ощети един от двата отбора.
3. Изпадащите 4 щяха да бъдат ясни и при старата формула на първенството, но тогава нямаше как да бъдат избегнати безсмислените мачове (виж примера по-горе)... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Владо_ЦСКА
Контакти:

Мнениеот Владо_ЦСКА » 17 мар 2014 13:52

Captain Stottlemeyer написа:2. Как ще се определя домакинството на третия мач при равни показатели от предишните два? Жребият неминуемо ще ощети един от двата отбора.

Резултат в преките двубой. Голове на чужд терен. Класиране. Коефициент. Феърплей.
Интригата ще е много по голяма ;)
Warped написа:
Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?

Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........

kupo
Контакти:

Мнениеот kupo » 17 мар 2014 13:55

Много ми е интересно едно:
Гледам Берое е с 39 точки а Черно море и Левски по 44 при евентуален успех на заралии в два мача и две загуби на единия от двата отбора Берое ще излезне ли на 7място в класирането или ще е 8-ми с повече точки от 7-я ??"

redchampions
Контакти:

Мнениеот redchampions » 17 мар 2014 13:57

При този формат интересно е само в първата седмица и има много условия за корупция (като че ли преди нямаше :) )
Според мен най-добре е да играят повече мачове помежду си (3 или 4), но да си е една група.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 17 мар 2014 13:57

Владо_ЦСКА написа:
Captain Stottlemeyer написа:2. Как ще се определя домакинството на третия мач при равни показатели от предишните два? Жребият неминуемо ще ощети един от двата отбора.

Резултат в преките двубой. Голове на чужд терен. Класиране. Коефициент. Феърплей.
Интригата ще е много по голяма ;)

При два равни мача (примерно 0:0) или огледални разменени победи, първите два варианта отпадат автоматично. Съществува и минимална вероятност двата отбора да завършат с равни точки и еднаква голова разлика. Това за коефициента не ми стана много ясно... :oops: Остава феърплеят... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

redchampions
Контакти:

Мнениеот redchampions » 17 мар 2014 13:58

kupo написа:Много ми е интересно едно:
Гледам Берое е с 39 точки а Черно море и Левски по 44 при евентуален успех на заралии в два мача и две загуби на единия от двата отбора Берое ще излезне ли на 7място в класирането или ще е 8-ми с повече точки от 7-я ??"

И ако излезе на 7 място, директно почва да играе мачове с отбори от първата седмица :) БФС му променят програмата, те обичат да се затормозяват с такива неща.

Върни се в “Футбол - България”