Кашчей написа:Neo M написа:Corwin, какво по- точно са доказали шотландците? Защо според теб Джърс и Селтик искат да се преместят във Висшата лига на Англия???? Заради две неща:
1. Заради многократно по- силната конкуренция, която ще имат в английския шампионат за разлика от собствения си, което автоматично ще им помогне да повишат футболното си ниво!
2. Приходите от тв права във ВЛ са многократно по- големи от местното първенство! Според теб, защо ли скотската лига не привлича достатъчно пари? Защото е некачествена и постна от към интерес!
Така, че с пари или без, подобен формат носи само негативи за футбола!
Ми.... да се преместят "Левски" и ЦСКА в турското или румънското първенство, щото са по-силни от нашето.Тамън ще им се вдигне нивото, до долната подпора на Лъвов мост.
като се преместят във ВЛ и ще цъфнат и вържат.. сериозно.Сега поне всяка година един от двата участва в ШЛ.Като се преместят във ВЛ, ще видят ШЛ през крив макарон.Какво ги кара да си мислят, че англичаните ще приемат напълно безрезервно 2 шотландски отбора в тяхното първенство?
Някой от вас да се сеща за поговорката :"По-добре пръв на село, отколкото втори в града"?
Парите! Много важен фактор- ще играят в по- силно първенство и ще привличат силни спонсорски договори, в ВЛ на Англия парите от тв права не се разпределят на база колко мача са излъчвани на съответния отбор, а на база класиране в първенството. Дори изпадащите прибират плюс- минус около 10 млн. паунда. Може и да се изненадаш, но шампиона на Чемпиъншип, който печели и промоция за ВЛ, взима около 60 млн. паунда / ако не бъркам/. Дори и да не съм прав за цифрата, то сумата пак е колосална и това връзва бюджета на един скромен отбор за две- три години напред. Шампиона на ВЛ прибира към 50 млн. паунда само от тв права. Не е нужно да се изброява, но всичко това доказва колко неконкурентноспособна е ВЛ на Шотландия пред тази на Англия за да искат колосите на скотите подобно преместване. И след като шотландсия модел доказва несъстоятелността си, то хора като Михов, Ганчев, Сираков и т.н. го препоръчват силно като правилен такъв. Според мен обаче ще се получи точно като т.нар. "правилен футбол".