Изобщо не съм съгласен, че сте контролирали непрекъснато мача. По едно време така бяхте притиснати, че само липсата на добро подаване в завършващата фаза и Мануел Нойер ни лиши от заслужен триумф. Срамно е да бъде надигран отбор с претенциите на Байерн от застаряващия Росицки и младата кръв- Окслейд Чембърлейн. Ако не се беше контузил Йозил, щяхте да роните сълзи сега, защото той прави асистенциите, няма кой друг. Гордея се с Арсенал и представянето ни снощи през второто полувреме! Първото незнайно защо го проспиваме за пореден път, стила на Венгер много ми наподобява на този на Стойчо Младенов.

Кой от кой обаче копира, не е ясно.
Снощи Байерн игра слабо, но имате един невероятен вратар в лицето на Нойер, който игра и като последен в защита, той ви спаси кожата, защото Арсенал беше готов да удари лошо баварците- за десетина минути щяхме да направим пълен обрат. Първият мач вече беше на ниво. Този мина доста лежерно през по-голямата му част и никой не ни е виновен, Байерн снощи беше готов да отпадне, но не се възползвахме напълно. Ако повторите упражнението на 1/4 финалите с по-силните отбори, ще отпаднете. Зависи и с кой ще се паднете. Може да се каже, че след гола на Подолски, който си беше откровено нарушение, имаше само един отбор на терена и ще е грехота, ако твърдите друго. Арсенал си заслужи адмирациите за достойното представяне и успя да се надиграва с най-добрия отбор в света!
Честито ви класиране, като се има предвид, че в първия мач бяхме тотално надиграни, си е съвсем заслужено! Та Арсенал вчера нямаше 15 играчи да сформира групата или просто Венгер не пожела да ги включи всичките, вижте кои бяха резерви, дори при една евентуална контузия на Жиру, нямахме резервен централен нападател.

Такова нещо от него досега не бях виждал откакто следя мачовете на артилеристите. Това си беше сериозна треньорска грешка или едно мъдро, но много рисковано решение. Няма как да знаем кое от двете...
Аз останах с впечатлението, че Венгер беше отписал мача предварително, но пак показахме силен дух и характер и играхме на много високо ниво.
Ех, този Окслейд, как ви разфинти това момче, евала!

Много е ялов този Жиру- заради него са всичките ни проблеми, Яя Саного играе много по-добре, лошото е, че му липсва опит пък на него. Той е изиграл три мача на кръст...ама поне за резерва да го беше взел. Трябва да се гордеем с момчетата, защото въпреки всичките ни проблеми с контузии, дават почти всичко от себе си. Надявам се през уикенда да видим вече в игра Аарън Рамзи и Ким Шелстрьом и ще изглеждаме още по-добре в средата на терена, в нападение обаче проблемите ще продължат докато Жиру е на върха на атаката. Арсенал не успява да печели важните двубои, само защото не разполагаме с класен нападател и дано лятото на Венгер му дойде акъла в главата и да развърже малко кесията. Стисна се зимата и ей го на това ни е и най-сериозният проблем сега, разполагаме с феноменални халфове, но всичките им усилия са напразни като няма кой да реализира положенията, които създаваме.

Досега винаги съм го защитавал Арсен, ама тоя път е основният виновник този отбор да трупа негативи, вместо позитиви! Пилее много ценен талант, който в другите отбори просто го няма, но във всеки от тях има един водещ голмайстор, а в Арсенал си нямаме и пак мачкаме здраво.
П.П. Докторе, ще даваш ли снимка на някой баварец?

Е, нямам думи, ето и отговора на въпроса защото нямаше достатъчно резерви:
Артилеристите" взели в групата за мача с Байерн играч без картотека
Сериозен гаф сътвори Арсенал преди осминафиналния мач реванш срещу Байерн Мюнхен от Шампионската лига. „Артилеристите“ записаха само шест резерви, след като стана ясно, че Рио Мияичи няма картотека.
Японецът бе включен от Арсен Венгер в групата на Арсенал за гостуването в Мюнхен, като французинът и екипът му изобщо не са се съобразили с факта, че 21-годишният нападател няма картотека.
Венгер потвърди на пресконференцията след мача, че от клуба са допуснали административна грешка, която е оставила отбора само с шест резерви.
Мияичи бе изваден от състава на Арсенал, след като лондончани подписаха с Ким Шелстрьом през януарския трансферен прозорец. Лондончани са допуснали грешка и не са записали младият паонец в „Б“ листата, а са го извадили от състава.
„Открихме този факт твърде късно. Не смятам обаче, че това щеше да промени нещо“, сподели Арсен Венгер.
Без коментар! Такива смехории от Венгер не съм очаквал и в най-смелите си мечти!