Мнениеот pampi » 11 мар 2014 10:12
bobo_13 написа:pampi написа:bobo_13 написа:Абе мен ми дойде сега и друго наум. След като досега това не е правено никъде, няма ли някаква причина за това? Нали не си мислите, че Томов е най най в целия свят??? Да не е открил топлата вода.
А защо на някои хора се раздават(подаряват) акции? Стойчо, Жеков, Ченчев, Митев, Тодоров???? Че те ако ги продадат по 3 лв и ето едни добри пари.
А защо не се казва колко от тези 3 лв н аакция влизат в ЦСКА? НАли има някакви посредници Лира инвестмънтс и те трябва да вземат комисионни?
Аз до колкото знам сега са извадени миноритарния дял(около 40 %) от акциите, т.е. Лира инвестмънтс си остава мажоритарен собственик с 60% от акции и пак Лупи ще е едноличен собсвтеник
Не е правено в Източна Европа, защото тука клубовете се използват за пране на пари и други далавери...
Да ви имам разсъжденията...
Публичното дружество, дето подлежи на контрол от борсовия регулатор е нещо лошо, а едноличното АД, дето не се знае кое, какво и от коя офшорка в коя е нещо прекрасно...

Кой гарантира, че Газпром, ако даде пари на Батков, тоя няма да ги открадне? Кой и как?
Публичното АД е предпочитано от рекламодатели, инвеститори и спонсори...
Да бе в Източна Европа клубове като Хайдук, Динамо, Галатасарай, Олимпиакос, ПАОК. Панатинайкос, Рапид Б бяха на ръба на фалита и как никой не се сети да го направи
Какво ми е н аразсъжденията? В белите държави легендите помагат на клубовете си(последен пример Иниеста спасява Албасете), а ние им подаряваме по 2-3 хиляди акции х 3 лв...сам си ги сметни, че са много бедни. Друг е въпросът ако по този начин Томов им изплаща заплатите, които досега не ги е давал...но пак на гърба на феновете
От тези 3 лв. на акциия колко ще е комисионната на Лира? Дали 1 лв или 2. Ако се окаже,че само 1 лв от тези 3 влизат в ЦСКА?
Не знам какво има общо отговора ти с миноритарния дял акции? публично дружество с 40 % акции и няква офшорка с 60% И защо намесваш Газпром и Левски????? Пълнмо малоумие. Ако изобщо някога Газпром давапари на Левски, нали се сещаш, че ще има един руснак(или някой наш русофил) начело на клуба да следи какво става с парите.
Не можем се разбра с тебе, нищо лично, но има много неща в тая сфера, които не са ти ясни. Има много информация за борсите, брокерите, дилърите и т.н. в интернет. След като прочетеш за механизма на нещата там, всичко ще ти се изясни...Само ще подчертая, че Публичното АД е най-висшата форма за едно дружество...по-демократично и честно нещо в бизнеса не е измислено до сега.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...