Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Re: Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Мнениеот pampi » 11 мар 2014 09:48

Tommi написа:
pampi написа: Не е правено в Източна Европа, защото тука клубовете се използват за пране на пари и други далавери...

Има едни, които го направиха преди 4-5 години и пуснаха акции на цена 2,30 полски злоти ако не се лъжа, а днес цената е 0,38 злоти. :P

Виждам, че се колебаеш дали да инвестираш в акции на ЦСКА с цел печалба... Е те затова Бъфет е голям, щото борсата не е за всеки... :lol:
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Централен

Мнениеот Централен » 11 мар 2014 09:50

"Съмнения за измама с акциите на ЦСКА"

"Агенцията по вписванията е установила противоречиви данни в представените документи, свързани с акциите на ЦСКА в края на месец декември миналата година, твърди bTV."

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=476875"
„Човек заради едното име красно живей"
Рачко Пръдлето

" валидол за теб на 07 Окт 2013 19:32 :
Да и некрофил съм. "

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 11 мар 2014 09:57

Аз смятам да си взема 3 пакета, т.е. 90 лв. Толкова мога да дам.
Доколкото разбирам, идеята е тези 3 мил. акции да отидат във възможно най-широк кръг фенове. Ясно е, че дори и всичките акции да се продадат, сумата ще бъде 9 млн лева, което и към настоящия момент няма да оправи клуба, а за в бъдеще да не говорим. Целта е повече хора пряко да са ангажирани с ЦСКА и да участват в живота на клуба. Най-малкото в Общото събрание.
Но тук вече идват останалите около 5 милиона акции, които все още се държат от Лира. За тях идеята е да се продадат на стратегически инвеститори, т.е. тези, които ще издържат клуба. Не инвестор, а инвеститорИ, за да не попада ЦСКА отново в ръцете на един чорбаджия и да зависи от настроенията му и от бизнеса му. Ако се осъществи всичко това, ще се стабилизираме и ще тръгнем нагоре.
Та така. Това съм разбрал до момента.
Само ЦСКА!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 11 мар 2014 09:58

Централен написа:"Съмнения за измама с акциите на ЦСКА"

"Агенцията по вписванията е установила противоречиви данни в представените документи, свързани с акциите на ЦСКА в края на месец декември миналата година, твърди bTV."

И къде точно е измамата и точно с кои акции, наследените от Титан или от новата емисия? Бре, голямо пищене, голямо плюене, сакън някой да не направи нещо ново и да разбичка блатото...Ей тъй беше и кога Лупи обяви предишния път реалните заплати на футболистите. Всички вкупом начело с Батков и Гришата то линчуваха, защото скърши далаверата да си осигуряват играчите като чистачки... 8-)
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 11 мар 2014 09:58

pampi написа:
bobo_13 написа:Абе мен ми дойде сега и друго наум. След като досега това не е правено никъде, няма ли някаква причина за това? Нали не си мислите, че Томов е най най в целия свят??? Да не е открил топлата вода.

А защо на някои хора се раздават(подаряват) акции? Стойчо, Жеков, Ченчев, Митев, Тодоров???? Че те ако ги продадат по 3 лв и ето едни добри пари.

А защо не се казва колко от тези 3 лв н аакция влизат в ЦСКА? НАли има някакви посредници Лира инвестмънтс и те трябва да вземат комисионни?

Аз до колкото знам сега са извадени миноритарния дял(около 40 %) от акциите, т.е. Лира инвестмънтс си остава мажоритарен собственик с 60% от акции и пак Лупи ще е едноличен собсвтеник

Не е правено в Източна Европа, защото тука клубовете се използват за пране на пари и други далавери...
Да ви имам разсъжденията... :lol:
Публичното дружество, дето подлежи на контрол от борсовия регулатор е нещо лошо, а едноличното АД, дето не се знае кое, какво и от коя офшорка в коя е нещо прекрасно... :lol:
Кой гарантира, че Газпром, ако даде пари на Батков, тоя няма да ги открадне? Кой и как?
Публичното АД е предпочитано от рекламодатели, инвеститори и спонсори...

Да бе в Източна Европа клубове като Хайдук, Динамо, Галатасарай, Олимпиакос, ПАОК. Панатинайкос, Рапид Б бяха на ръба на фалита и как никой не се сети да го направи
Какво ми е н аразсъжденията? В белите държави легендите помагат на клубовете си(последен пример Иниеста спасява Албасете), а ние им подаряваме по 2-3 хиляди акции х 3 лв...сам си ги сметни, че са много бедни. Друг е въпросът ако по този начин Томов им изплаща заплатите, които досега не ги е давал...но пак на гърба на феновете
От тези 3 лв. на акциия колко ще е комисионната на Лира? Дали 1 лв или 2. Ако се окаже,че само 1 лв от тези 3 влизат в ЦСКА?

Не знам какво има общо отговора ти с миноритарния дял акции? публично дружество с 40 % акции и няква офшорка с 60% И защо намесваш Газпром и Левски????? Пълнмо малоумие. Ако изобщо някога Газпром давапари на Левски, нали се сещаш, че ще има един руснак(или някой наш русофил) начело на клуба да следи какво става с парите.
Интериорни врати - Врати хармоника

1242
Контакти:

Мнениеот 1242 » 11 мар 2014 09:59

Централен написа:"Съмнения за измама с акциите на ЦСКА"

това е най-голямата възможна глупост. Всеки второкурсник по финанси се смее на глас като я чете :) как може да се наречеш журналист и да не се подготвиш поне на елементарно ниво по темаат, която пишеш....

Plovdiv 100

Мнениеот Plovdiv 100 » 11 мар 2014 10:01

Не съм много запознат с вашия казус, но....в едно акционерно дружество, притежателите на акции получават месечни или годишни дивиденти. При вас ще има ли?

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 11 мар 2014 10:03

damyanov1963 написа:
pampi написа:
DmG написа:
BadBoy написа:Не бе, никой не скача, просто това няма да спаси клуба ЦСКА, защото за него ежегодно трябват едно 10 милиона лева за нормално съществуване. След като бъдат продадени тези акции и парите изхарчени след това, кой ще дава пари?

В отговор на заглавието николко, тъй като това са наливане на пари в бездънна яма и печалба НЯМА, а целта да бъдеш акционер е именно това, да спечелиш нещо в бъдеще време.

Във този случай малко са хората , които търсят печалба , ако не ти е ясно си глупак . За печалба ти трябват много акции , а повечето от нас ще закупят до 50 акции .

+1
Когато притежаваш дори прашинка от ЦСКА, вече имаш моралното право да кажеш, че си цесекар и това е твоя клуб...

Ти колко акций купи на Славия Прага и кой от двата клуба е твоя?

Ти Финансов надзор ли си, че да ти давам отчет? Е га ти наглеца, аз питам ли те ти какво притежаваш?
Между другото, ти като твърдиш, че си левскар, как ще го докажеш? С мънкане и ланкане или с документ за съпричастност с клуба?
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 11 мар 2014 10:04

Plovdiv 100 написа:Не съм много запознат с вашия казус, но....в едно акционерно дружество, притежателите на акции получават месечни или годишни дивиденти. При вас ще има ли?

Получават, ако дружеството е на печалба и реши да даде дивидент.
Някъде има и привилегировани акции, при които дружеството е длъжно да изплати еди си какъв дивидент. Иначе съд.
Тук в ЦСКА печалба няма как да има. Трябва да имаме стадион за 90 000, да го пълним на всеки мач, да участваме в ШЛ, да продаваме сувенири за милиарди и т.н.

Plovdiv 100

Мнениеот Plovdiv 100 » 11 мар 2014 10:08

То е ясно, че на загуба няма как да се изплащат. Въпросът ми по-скоро беше, това вече регламентирано ли е при вас?

Върни се в “ЦСКА”