fcb_bg написа:THE G.A.M.E написа:Аз не коментирам кое е правилно и кое не е.
Просто 2-та случая са различни от "юредическа" гледна точка.
Иначе аз съм против промяната на граници.
По-скоро съм на мнение, че ако дадена група етнос иска да е под управлението на страна, различна от моментно управляващата ги, най-добре да се вдигнат и един вид да "емигрират".
Тоест, ако руснаците в Украйна искат да ги управлява Русия, вземат си чукалата и се местят в нейните граници.
Не се съмнявам, че там ще им намерят места и препитание... Пък дали ще са по-добре от колкото са били в Украйна, това е друг въпрос.
Така за мен е най-правилно, вместо да се прекрояват граници.
Ти каква мислиш ще бъде политиката на новото украинско правителство към малцинствата не искащи присъединяване към ЕС? Нали видяхме първта стъпка - езиково ограничаване. Добре, че им дръпнаха юздите да се усетят малко. Ако живееш в Крим какво ще си мислиш за тия, които мятаха Молотов по невъоръжени полиаци? Никой не попречи на косоварите да си създадат КОА навремето, ни НАТО, ни никой. Сега е голям проблем, когато гледаха Майдана в Крим и си казаха: тук това няма да стане. Грабнаха калашниците и ги зачакаха.
Та в тази връзка да запитам цялата общественост, новото правителство на Украйна легитимно ли е? Кой го е избрал? Как? Вече можем 100 000 човека да си сваляме правителства и да си назначаваме наши ли? Това със силата на демокрацията ли е, или със силата на снайпера и Молотов? И с такова нелигитимно правителство се водят преговори от демократите ли?
И за мен настоящото Правителство в Киев е нелигитимно, но какво можеше да се направи в онзи момент, когато Янукович изчезна ?
Ситуацията беше ескалирала нямаше как да се проведът избори.
Ясно ми е, че тези, дето сега се изявяват като нова власт в Украйна, не им е чиста работата.
Достатъчно е само да погледнем физиономията на играещият го премиер.
Мътна и кървава е в Украйна, дано не става по-лошо.
Но така или иначе нещо подобно можеше да се очаква.
Индикации за това имаше дори и в годината на Европейското Първенство, когато също имаше не малко протести.
А в последните 2 години Западна Украйна изнемогваше, в същото време се оказа, че Янукович е милиардер.
За мен Москва не се притеснява толкова от възможноста Украйна да влезе в ЕС, колкото от това, страната да не попадне в НАТО и буквално пред портите на Москва да бъде разположен "ракетен щит"... И кой знае още какви системи.
Но си остава проблема с местата населени предимно от руснаци.
Там как ще се разбират, не е много ясно.