Кашчей написа:fr3ak_boy написа:pomiqrat написа:Много промити мозъци
В училище голяма част от нещата не се казват дали умишлено или не такива каквито са и учениците в голямата си част остават в заблуждение или поради липса на разсъдък от страна на преподаващите
Въпреки неоспоримите успехи във вътрешно и външнополитически аспект, цар Симеон надценява военните и стопански възможности на българската държава и общество. Цар Симеон подчинява цялата социална енергия на държавата на конфликта с Византия и настройва враждебно към България всичките и съседи.. Неоспорим факт е, че Симеон оставя обширно и всяващо респект царство, но то вече боледува от стопанско и военно изтощение. продължава тук
http://pomiqrat.blog.bg/drugi/2009/11/10/istinata-za-car-simeon-veliki.433391
Не съм съгласен с теб. Малодушието на владетелите след него довежда до националната катастрофа. Освен това разликата между Хитлер и Симеон е в начина на воденето на война. По времето на Симеон не са били изтребвани византийци, както Хитлер избива евреи например. Симеон няма възгледи за чиста раса.
Какво малодушие бе, пич?Коя икономика ще издържи на война на всеки 2-3 години?Симеон има над 10 войни за 34 години царуване.Събирал е по около 100 000 войска, ама надали всички са се връщали живи и здрави.Това си е затриване на генетически материал, защото надали войската му е била от хора само над 40 години.
На мен каквото са ми казвали по история е, че Петър е имал войската да превземе Константинопол, но го е хванало шубето и е сключил мир. Лично според мен, ако бяхме превзели Константинопол щяхме да сме доста по-развити в момента.