Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

petko.h.markov
Контакти:

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот petko.h.markov » 06 мар 2014 18:48

Слушах вчера пресконференцията и едно изречение на Томов малко ме смути."Купих тези акции от себе си"Акциите негови ли са,парите от продадените акции при него ли ще отидат или в ЦСКА.

Venko123
Контакти:

Мнениеот Venko123 » 06 мар 2014 18:51

petko.h.markov написа:Слушах вчера пресконференцията и едно изречение на Томов малко ме смути."Купих тези акции от себе си"Акциите негови ли са,парите от продадените акции при него ли ще отидат или в ЦСКА.

В ЦСКА отиват парите.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 06 мар 2014 18:55

petko.h.markov написа:Някой от вас наясно ли е как функционира една АД? Ще споделя това,което знам.Който иска да го допълва или оборва.
Върховенството е събранието на акционерите.Всеки акционер участва с броя на акциите,които притежава.Избира се УС.
Предлагат се-Пешо, Гошо,Иван....Гласува се поименно с броя акции които всеки притежава.Значи хората с мажоритарен
брой ще предопределят избора.От УС се избира изпълнителен директор.Това е човека,който движи нещата-покупки,продажби,приходи,разходи.Той преговаря със спонсори.рекламодатели,сключва договори с футболисти-покупки
и съответно продажби.Той отговаря пряко пред УС и носи наказателна отговорност,ако установят злоупотреби.Дребните
акционери могат само да стават свидетели на всичко случващо се без да могат кажат копче.За това считам,че нещата
могат да излязат на светло само при 3-4 големи и читави акционери.Не и сега
.

С изключение на последното изречение си прав. Нещата излизат на светло в секундата в която стане публично дружество. И 10 акции да имаш ти може да присъстваш на ОС и да искаш отчет за това как е разходвана всяка стотинка - това е излизането на светло.
А дали за клуба е по-добре да има един мажоритарен собственик или властта да е поделена между няколко субекта с по 10-20% дял е отделен въпрос. На този въпрос еднозначен отговор няма. Понякога нещата вървят по-добре при един мажоритарен собственик, който кара влака. В друг случай е по-добре когато има взаимен контрол между хора с миноритарен дял и никой от тях да не може самостоятелно да решава. Това си зависи най-вече от хората и тяхната "визия" за развитие на дружеството. Как би било най-добре за ЦСКА , не знам. Може би е наистина хубаво властта да е разпределена в няколко човека, с оглед на това че липсва достатъчно доверие към всеки разгледан поотделно.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 06 мар 2014 18:57

petko.h.markov написа:Слушах вчера пресконференцията и едно изречение на Томов малко ме смути."Купих тези акции от себе си"Акциите негови ли са,парите от продадените акции при него ли ще отидат или в ЦСКА.

Лира държи около 5 млн акции и ако продаде част от тези акции, парите си отиват при Лира. Но в случая Лира са ги внесли в ЦСКА. Като пое отбора Томов каза, че от тези акции които придобива Лира, ако бъдат продадени от тях - парите ще се внасят в клуба до стотинка.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 06 мар 2014 18:59

Venko123 написа:

В ЦСКА отиват парите.

Дано да е така.А тогава как ще ми разтълкуваш неговото изречение?

Venko123
Контакти:

Мнениеот Venko123 » 06 мар 2014 19:02

petko.h.markov написа:
Venko123 написа:

В ЦСКА отиват парите.

Дано да е така.А тогава как ще ми разтълкуваш неговото изречение?

Знам ли го какво е искал да каже...

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 06 мар 2014 19:03

Logical person написа:

Лира държи около 5 млн акции и ако продаде част от тези акции, парите си отиват при Лира. Но в случая Лира са ги внесли в ЦСКА. Като пое отбора Томов каза, че от тези акции които придобива Лира, ако бъдат продадени от тях - парите ще се внасят в клуба до стотинка.

Значи,ако правилно съм те разбрал-трябва да разчитам на неговата честна дума.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 мар 2014 19:04

На следващо място трябва да се посочи, че е налице противоречие между приложените списък по
чл.225 от ТЗ на акционерите, присъствали на общото събрание на акционерите, проведено на
02.11.2013 г., алонжа, съдържащ джиро от 26.10.2013 г., с което на Александър Томов са
прехвърлени 391166 поименни акции и вписването под № 119 в книгата на акционерите
. В
списъка и в книгата на акционерите е вписано, че Александър Томов притежава 195583 акции.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 06 мар 2014 19:09

petko.h.markov написа:
Logical person написа:

Значи,ако правилно съм те разбрал-трябва да разчитам на неговата честна дума.

Тези 3 млн дето сега ги емитират - парите от тях си влизат директно в ЦСКА и това не зависи от Томов.
Тези 5 млн дето са собственост на Лира ( Томов ?? ), ако в последствия решат да ги продават и има кой да ги купи - парите влизат в Лира. А дали ще се внесат в клуба или не , може само да предполагаме. Лира си е собственик и ако някой иска да им даде пари за да откупи собствеността...

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 06 мар 2014 19:13

Logical person написа:
petko.h.markov написа:Някой от вас наясно ли е как функционира една АД? Ще споделя това,което знам.Който иска да го допълва или оборва.
Върховенството е събранието на акционерите.Всеки акционер участва с броя на акциите,които притежава.Избира се УС.
Предлагат се-Пешо, Гошо,Иван....Гласува се поименно с броя акции които всеки притежава.Значи хората с мажоритарен
брой ще предопределят избора.От УС се избира изпълнителен директор.Това е човека,който движи нещата-покупки,продажби,приходи,разходи.Той преговаря със спонсори.рекламодатели,сключва договори с футболисти-покупки
и съответно продажби.Той отговаря пряко пред УС и носи наказателна отговорност,ако установят злоупотреби.Дребните
акционери могат само да стават свидетели на всичко случващо се без да могат кажат копче.За това считам,че нещата
могат да излязат на светло само при 3-4 големи и читави акционери.Не и сега
.

С изключение на последното изречение си прав. Нещата излизат на светло в секундата в която стане публично дружество. И 10 акции да имаш ти може да присъстваш на ОС и да искаш отчет за това как е разходвана всяка стотинка - това е излизането на светло.
А дали за клуба е по-добре да има един мажоритарен собственик или властта да е поделена между няколко субекта с по 10-20% дял е отделен въпрос. На този въпрос еднозначен отговор няма. Понякога нещата вървят по-добре при един мажоритарен собственик, който кара влака. В друг случай е по-добре когато има взаимен контрол между хора с миноритарен дял и никой от тях да не може самостоятелно да решава. Това си зависи най-вече от хората и тяхната "визия" за развитие на дружеството. Как би било най-добре за ЦСКА , не знам. Може би е наистина хубаво властта да е разпределена в няколко човека, с оглед на това че липсва достатъчно доверие към всеки разгледан поотделно.

Ако си дребен акционер,ще стоиш в ъгъла и ще ставаш свидетел на това което става.Ням свидетел.
Акционерите обаче не дават пари за издръжката на дружеството.Те само могат да контролират как функционира.
За това присъствието на няколко ще подобри контрола и политиката му,защото те са дали пари и имат за цел то да работи добре.

Върни се в “Архив”