Ремонт на стадион "Христо Ботев"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- liliputchica
Re: Представиха новият проект на ст. Хр. Ботев.
Много е хубав, но малък, още 5-6 хиляди места и ще е чудесен избор и за срещи на националите, мдаа. Пловдив има всички предпоставки да стане дом на националният отбор. Има повече и по-темпераментна публика от всички столични отбори накуп, има си летище, има си неповторима красота самият град..хотели..всичко.
[offtopic]нямам[/offtopic]
Дано се осъществи проектът.
И според мен капацитетът е малко занижен, тъй като най-вероятно при избора на брой места са имали в предвид за изходна точка сегашната посещаемост, но при един добър стадион веднага ще се увеличи и публиката дори в мачове с по-малък заряд, т.е ако в момента си представим стадиона построен и има мач с Пирин Гоце Делчев например, на нов стадион биха отишли повече хора, отколкото на стария.
И според мен капацитетът е малко занижен, тъй като най-вероятно при избора на брой места са имали в предвид за изходна точка сегашната посещаемост, но при един добър стадион веднага ще се увеличи и публиката дори в мачове с по-малък заряд, т.е ако в момента си представим стадиона построен и има мач с Пирин Гоце Делчев например, на нов стадион биха отишли повече хора, отколкото на стария.
- ZinedineZidane
- Контакти:
liliputchica написа:Много е хубав, но малък, още 5-6 хиляди места и ще е чудесен избор и за срещи на националите, мдаа. Пловдив има всички предпоставки да стане дом на националният отбор. Има повече и по-темпераментна публика от всички столични отбори накуп, има си летище, има си неповторима красота самият град..хотели..всичко.
Да, но за да е дом за Националния отбор държавата бива да направи нещо. Това е клубен стадион и се съобразяват нуждите и възможностите на клуба.
По отношение на втората част от мнението съм напълно съгласен. Пловдив има всички предпоставки, има и стадион, който трябва да се реконструира, а не да се строи нов. Но нали София е България... Всичко що се строи трябва да е там. Та те спряха парите за завършването на едно чудесно съоръжение като колодрума, който е на 70-80 % готов. Спирам, че почва да ми се гади от тия неща...
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
Супер изглежда! А дано най-накрая един проект бъде завършен в бг футбола. И без значение дали ще е за 18, 20 или 22к зрители.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
Това българите сме големи грандомани.
По-добре винаги пълен стадион, отколкото полупразен.
Дай боже всеки мач да има 20 000 и 1000 да остават отвън.
По-добре винаги пълен стадион, отколкото полупразен.
Дай боже всеки мач да има 20 000 и 1000 да остават отвън.

За тези, които критикуват капацитета на стадиона, ще припомня, че когато бихме "Барселона", при официален капацитет на тогавашния "9 септември" от 55 000 (с правостоящите) на стадиона се бяхме набутали около 70 000, без да броим тези по тополите и стълбовете за осветление, които милицията докрая не успя да свали.
stioks написа:publicimage написа:Стадион в центъра на Пловдив, няма кой знае каква нужда всички да идват с автомобили. Паркоместата са си достатъчни
На фона на плачевния градски транспорт в града с какво друго да дойдат освен с автомобили.
Пиши по темата.Тя не е нито за градския, нито за жп транспорта. Как ти се вижда новия стадион?
- slash1912
- Контакти:
Досега не знам колко паркоместа е имало,но винаги съм намирал къде да си спра колата и зад Трибуна Изток,и когато я затвориха.Според мен 700 са достатъчно,смятам да си запазя едно за мен
За стадиона-уникален,капацитета е достатъчен,който се притеснява,че няма да има място за него-решението е карта за домакинските мачове на отбора

За стадиона-уникален,капацитета е достатъчен,който се притеснява,че няма да има място за него-решението е карта за домакинските мачове на отбора

[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]
стадионът изобщо не е малък! колкото и да я впечатляваща визията всякао чудо е за три дни, а след 5=6 мач си оставаме редовите фенове, които никак не сме малко. на много места съм го писал, мечтата ми е да дойде моментът, когато ще си купя карта с място на стадиона и на паркинга, независимо колко струва. сега това донякъде се случи в коматево, но направиха малка врътка с местата началниците. още първия ден до обед бяха уж свършили местата на трибуната, за тези, които си купихме карти лятото и трябваше да ги сменим с новите.
та за капацитета, 10 хил карти, 5-6 хил билета и 1.7 хил за гостите е една реална посещаемост за всеки мач.
та за капацитета, 10 хил карти, 5-6 хил билета и 1.7 хил за гостите е една реална посещаемост за всеки мач.
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!
-
- Контакти:
tsonpen написа:Много добре изглежда. Във визията присъства стила, който го има и на базата.
Единствено тези 600 парко места ми се струват недостатъчни. Ако 30% дойдат с автомобили и са средно по 3-ма в автомобил, това прави 1900 паркоместа при пълен капацитет или 950 при наполовина запълнени трибуни. Мисля, че поне 1000 парко места са нужни. В интерес на истината не знам какви са изискванията, но това с паркоместата ни е голям проблем в цяла България.
Досега нямаше едно паркоместо и нямаше проблем, а сега с 600 щяло да има... Толкова искат от УЕФА за 4та категория - стига ни.