Ремонт на стадион "Христо Ботев"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Представиха новият проект на ст. Хр. Ботев.
Капацитета е перфектен. Такива дето ще идват на 2 мача в годината не ни интересуват. Друго си е всеки мач да се гледа полупълен стадион. И 18000 на такъв стадион изобщо не изглеждат малко.
Re: На живо-представят новият проект на ст. Хр. Ботев.
MoNteSo написа:Набързо нахвърляха пресконференцията.
Направи ми впечатление, че тия хора не са дълбоко запознати с проекта и футболните разпоредби. Първото, за което се сещам в момента е, че при капацитет от 18 777 и разпоредба, че 10% от тях трябва да са за гостите, няма как клетката за гостите да е 1500-600 места. Това не се измерва на око и с думи, а трябва да е точно изчислено. Дано имат идея какво правят, и не ви хвърлят(пък и на нас, защото аз се вълнувам много от такива строежи) прах в очите!
Е ти каква пресконференция очакваше? 5 часа? Всичко, което трябваше да се знае се каза. Нали не смяташ, че проект за десетки милиони се прави с недоглеждане? Хората си знаят най-добре. Само ще ти кажа, че събота и неделя не спря да вали, а по стадионът се работеше! Толкова за праха в очите.
Стадионът ще може да посрещне полуфинал от ЛЕ.
Капацитетът на стадиона е 43 500 места с ложите. По наредба на UEFA 10% от тях са отделени за гостуващите агитки.
http://nsb.bg/%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D1%80% ... pi.11.html
Това е информация от сайта на националната спортна база. По-официален източник не успях да открия.
Не ме разбирайте погрешно, надявам се всичко да е наред и да бъде изпълнено така както е на картинките. Точно това ме притеснява, че се нагледахме на проекти от снимки в един куп български градове, а до сега не видяхме нищо построено от тия картинки.
Успех със строежа, успех и на отбора ви!
Супер! Като изключим дерби мачовете и евентуални участия в Европа капацитетът на стадиона е напълно достатъчен за българските стандарти! А и по-важното в случая е, че действително се работи и живот и здраве Ботев ще е първият отбор в България с изцяло нов и модерен стадион. Само искам да попитам, дали има някакъв лайвстрийм за следене на работата по стадиона в прогрес?
MoNteSo написа:Не ме разбирайте погрешно, надявам се всичко да е наред и да бъде изпълнено така както е на картинките. Точно това ме притеснява, че се нагледахме на проекти от снимки в един куп български градове, а до сега не видяхме нищо построено от тия картинки.
Успех със строежа, успех и на отбора ви!
Ми строят бе човек. Ето в тази тема редовно се качват актуални снимки:
botev/viewtopic.php?f=7&t=154411
Мерси за пожеланията!
RedeviL написа:Супер! Като изключим дерби мачовете и евентуални участия в Европа капацитетът на стадиона е напълно достатъчен за българските стандарти! А и по-важното в случая е, че действително се работи и живот и здраве Ботев ще е първият отбор в България с изцяло нов и модерен стадион. Само искам да попитам, дали има някакъв лайвстрийм за следене на работата по стадиона в прогрес?
Няма. Имаше идея да сложим камера на един от блоковете до стадиона, но така и не се реализира.
За българската действителност капацитета е перфектен. И от икономическа гледна точка този капацитет е най-изгоден като инвестиция-възвръщаемост. На 90% от мачовете ходят средно по 6-7 хайде 10 хиляди да са. За останалите 3-4 мача срещо Локо, Левски, ЦСКА и др(и ако има евроучастие срещу по-известни отбори още наколко мача) по-удачно да се компенсира интереса с цена на билета отколкото с количество и капацитет на стадиона. Тоест по-изгодно е да построиш 20 хиляден стадион и ако има 30 хиляди желаещи да направиш цените - 20-30-40лв. билета, отколкото да построиш 30 хиляден стадион и да го пълниш 3 пъти в годината и то на нормални цени на билета. Икономически много по-изгоден е първия вариант.
Така поне мисля аз.
Така поне мисля аз.
- ZinedineZidane
- Контакти:
Изглежда великолепно! Капацитетът и според мен е напълно нормален. Да, ще е малко за няколко мача в годината, но в крайна сметка следва да се съобразяват и много фактори, един от които е мястото, на което се строи. Ако беше на полето, щеше да е лесно, но все пак това е широкия център на града.
Нямам търпение да стане, да пуснат картите с места и да си знам къде точно ще прекарам много часове през годината.
Нямам търпение да стане, да пуснат картите с места и да си знам къде точно ще прекарам много часове през годината.
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
- kanara1978
- Контакти:
MoNteSo написа:Точно това ме притеснява, че се нагледахме на проекти от снимки в един куп български градове, а до сега не видяхме нищо построено от тия картинки.
Тук поне се строи здраво:

Изборът е само един - той е жълто-черният тим.
Филибето е градът - БОТЕВ ПЛОВДИВ е тимът.
Филибето е градът - БОТЕВ ПЛОВДИВ е тимът.