NOMER14 написа:Категорично ПРОТИВ.
Няма какво да се научи в казармата - там човешката личност е тъпкана (още с остригването преди портала).
Какво стрелково оръжие в 21 век? Всеки малчуган е готов за съвременна война, защото знае да натиска копчета(бутони) и да държи джойстици.
Ами, да възстановим бригадите в селскотото стопанство и заводите тогава.
ЗА или ПРОТИВ задължителната военна служба?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Captain Stottlemeyer
Re: ЗА или ПРОТИВ задължителната военна служба?
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Soulen написа:iliyan написа:Нали всички се вживявате на войници в Counter Strike , BattleField и т.н. Нека да хванете малко истинска пушка и да се научите да изпълнявате заповеди за да види какво е наистина да си в армията.
Освен всичко друго може и да се научите на дисциплина и уважение към висшестоящите - все полезни неща.Аз съм твърдо ЗА !
Илияне, кои са тия висшестоящи? Някакъв сдухан боклук, дето цял живот си е клатил краката на службичката и са го вкарали там само, защото е човек на БКП и той да се гаври с мен и аз да го слушам![]()
![]()
![]()
Армията е за хора без собствено мислене и мозък. Само слушаш и изпълняваш. Достатъчно прости хора има да стават военни.
Ако не си го разбрал така са се печелили битки Ал.Македонски , Анибал , хан Кубрат , хан Аспарух , Цар Симеон I , Иван Асен II , Наполеон , Кутузов и още много други.
И сега така се печелят битка само , че сме сложили английски наименувания - тийм , тиймлидър , прождект менаджер и т.н.
И бизнеса някой път се оказва , че човека с парите не е най-умният , но всичко го слушат които работят за него.
И каква е разликата в случая а ?!
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
eddie написа:Мъж, който не се е клел в България, никога няма да разбере за какво става въпрос!
Пред Партия, Род и Родина....
Е, Партията три пъти фалира Родината.
- Captain Stottlemeyer
NOMER14 написа:eddie написа:Мъж, който не се е клел в България, никога няма да разбере за какво става въпрос!
Пред Партия, Род и Родина....
Е, Партията три пъти фалира Родината.
Дете, пак не си в час...
"Аз, гражданин на Народна република България, като встъпвам в редовете на Въоръжените сили, тържествено се заклевам да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин, да пазя строго военната и държавната тайна, безпрекословно да изпълнявам законите, военните устави и заповедите на своите командири и началници.
Заклевам се добросъвестно да изучавам военното дело, с всички сили и средства да пазя военното и народното имущество и до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на народното правителство.
Готов съм винаги по заповед на народното правителство за защитя своята родина – Народна република България – и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете.
Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на Народната република и всеобщата омраза и презрение на трудещите се."
Някъде да виждаш думичката "партия", слънчице мамино!?...
http://voennivedomstva.start.bg/%D0%BD% ... 0%B8-15695
П.П. Не разбрах, този № 14 от никнейма ти какво означава: ФИФА 14 или годинките ти (или и двете)? Лампард е с № 8, фенче на "Челси"...
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- modor
- Контакти:
NOMER14 написа:Категорично ПРОТИВ.
Няма какво да се научи в казармата - там човешката личност е тъпкана (още с остригването преди портала).
Какво стрелково оръжие в 21 век? Всеки малчуган е готов за съвременна война, защото знае да натиска копчета(бутони) и да държи джойстици.
Ами, да възстановим бригадите в селскотото стопанство и заводите тогава.
Да се смея ли....да плача ли
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
eddie написа:Мъж, който не се е клел в България, никога няма да разбере за какво става въпрос!
И за какво става въпрос? За една-две напълно загубени години, при това най-хубавите години. В които човек не научава нищо, но за сметка на това спира развитието си във всяко отношение. Казармата е престъпление срещу човечеството.
Имаше съвсем наскоро една интересна статистика, че ЗА военната повинност се обявяват основно нискограмотни хора, при това с леви убеждения. Те нещата са свързани...
Логиката, че ще си по-полезен на обществото, когато си пълзял из храсталаците две години, вместо да си учил е фрапиращо тъпа.
tprodanov написа:eddie написа:Мъж, който не се е клел в България, никога няма да разбере за какво става въпрос!
И за какво става въпрос? За една-две напълно загубени години, при това най-хубавите години. В които човек не научава нищо, но за сметка на това спира развитието си във всяко отношение. Казармата е престъпление срещу човечеството.
Имаше съвсем наскоро една интересна статистика, че ЗА военната повинност се обявяват основно нискограмотни хора, при това с леви убеждения. Те нещата са свързани...
Логиката, че ще си по-полезен на обществото, когато си пълзял из храсталаците две години, вместо да си учил е фрапиращо тъпа.
Ти въобще знаеш ли какво значат "десни" и какво "леви" убеждения?
Точно левите убеждения са за това индивидът да се скатава, да живее на социални помощи и да не дава нищо на обществото...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
Всъщност, аз цитирах социологическо проучване. Въпросът за левите и десни убеждения и социалните помощи далеч не е толкова елементарен, колкото ти се струва, но все пак - да, левите предпочитат казарма, и това Е част от левите убеждения. Скатаването и социалните помощи са катастрофа на аргументацията.
CTAHKO написа:Нормално, децата които не са ходили са "против", а истинските мъжаги сме "ЗА"Иначе пък се чукат в гърдите и се пукат от гордост от победите на българските войски от 681-ва та до днешни дни, ама като опре до тях, национализма и националната гордост веднага им се изпарява
Момчета, трябва да се научите че освен права, имате и задъпжения
А военната служба е дълг на всеки българин към родината
Колко си прав само.
Настане вечер-месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; гора зашуми, вятър повее, Балканът пее хайдушка песен!