Veso1913 написа:tprodanov написа:Виж сега. Очевидно обвиняваш софиянци, че не ходят и не пълнят стадиона. В София в момента има около милион хора, които не са оттук. Защо тогава великине НЕсофиянци не ходят на тоя стадион? Където и да играят националите ще имат по-малка посещаемост. Една година импулс и по-пълен стадион и после същата забрава. Аман от тия болни провинциални амбиции.
Извинявам се,но ти кое поколение софиянец си и къде живееш в София?Защото аз мога да се похваля че корените ми се губят някъде около края на 19 и началото на 20 век във Варна и въобще не се броя за провициалист.А ти използваш доста често тази дума,която ярко ми напомня за една друга такава от моя град.Не знам дали знаеш,но във Варна живеят Варненци и Варналии.Оставям на теб да направиш разликата.Така че комплекса провинция,май яко е задълбал в теб?
Не знам що аз трябва да ставам тема на форума. Иначе на въпроса - думата провинция я употребих директно в отговор на някой, който я беше употребил вече. Иначе помня и знам произхода до прадядо. Стига ли, за да се водя достатъчно местен жител? И има ли някакво значение? Колко пъти още да напиша, че за да има значение кой къде е роден трябва да си много прост?