Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2014 18:53

bastuna2003 написа:
Кашчей написа:
madjoto написа:Е ферми де, и отгоре покритие.

Ами тия ферми на какво ще ги положите? Те са конзоли откъдето и да ги погледнеш и си искат здрава основа, а аз не виждам такава досега в строежа. Вярно, има стени и грубо строителство на етажи за редовете, но няма нищо, което да поддържа фермите. Иначе ще е чудно на бетонен стадион да му тръснете метални ферми и покрив от гофрирана ламарина :mrgreen:

Изображение
Изображение

Не ми показвай идейни проекти , а ми покажи на вашето строителство досега, къде ще ги лепнете тия ферми! Че вие имате арматура за колони над котата, до която сте стигнали, или ще я режете :roll: А може би, според теб, там ще закрепите фермите :roll:
Иначе картинките са уникални: на единият сектор е с ферми, а на другият с торзиони и стоманени въжета :o :shock:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 02 мар 2014 18:56

Вие хубаво стоите.....ама нема кинти :lol: :lol:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 02 мар 2014 18:57

Кашчей написа:
bastuna2003 написа:
Кашчей написа:

Ами тия ферми на какво ще ги положите? Те са конзоли откъдето и да ги погледнеш и си искат здрава основа, а аз не виждам такава досега в строежа. Вярно, има стени и грубо строителство на етажи за редовете, но няма нищо, което да поддържа фермите. Иначе ще е чудно на бетонен стадион да му тръснете метални ферми и покрив от гофрирана ламарина :mrgreen:

Изображение
Изображение

Не ми показвай идейни проекти , а ми покажи на вашето строителство досега, къде ще ги лепнете тия ферми! Че вие имате арматура за колони над котата, до която сте стигнали, или ще я режете :roll: А може би, според теб, там ще закрепите фермите :roll:
Иначе картинките са уникални: на единият сектор е с ферми, а на другият с торзиони и стоманени въжета :o :shock:

1. Не съм от ония
2. Не съм инженер и не разбирам много-много от строителни термини! Бетонът ми е ясен :)
3. И на мен ми направи впечатление, че всички сектори са различни. Но снимките са официалния сайт на проектантите ;)
4. На мен тази козирка ми изглежда паянтова. Чудно ми е какво ще стане при 60 сантиметра сняг върху нея :?
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2014 19:14

bastuna2003 написа:1. Не съм от ония
2. Не съм инженер и не разбирам много-много от строителни термини! Бетонът ми е ясен :)
3. И на мен ми направи впечатление, че всички сектори са различни. Но снимките са официалния сайт на проектантите ;)
4. На мен тази козирка ми изглежда паянтова. Чудно ми е какво ще стане при 60 сантиметра сняг върху нея :?

Козирката не е паянтова (всъщност паянтово означава нещо съвсем друго, но не и слабо), но ми се струва, че е леко на дъга, което прави вътрешният и край по-висок от средата(това според картинката). Това може да предизвика проблеми през зимата, ако се изпълни така. Надявам се да е оптическа измама.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

madjoto
Контакти:

Мнениеот madjoto » 02 мар 2014 19:45

Кашчей написа:Не ми показвай идейни проекти , а ми покажи на вашето строителство досега, къде ще ги лепнете тия ферми!

Актуалният рендер е този. С жълто съм отбелязал докъде е стигнало строителството, а с червено последната плоча, която се явява таван на ВИП-ложите. Със синьо са бетонните колони, които са подсилени с метални профили, точно за да могат да носят фермите. Надявам се този път да си ме разбрал ;)

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2014 20:00

madjoto написа:
Кашчей написа:Не ми показвай идейни проекти , а ми покажи на вашето строителство досега, къде ще ги лепнете тия ферми!

Актуалният рендер е този. С жълто съм отбелязал докъде е стигнало строителството, а с червено последната плоча, която се явява таван на ВИП-ложите. Със синьо са бетонните колони, които са подсилени с метални профили, точно за да могат да носят фермите. Надявам се този път да си ме разбрал ;)

Изображение

Изображение

Много си изчерпателен, благодаря! На втората снимка се вижда, че носещите колони са ниво последна трибуна, а за покрив въобще и не може да се говори. Даже, както виждам, няма издигната арматура за носещите колони. Ако сравнявам рендера със снимката, това, което трябва да е между двата сектора изобщо го няма.. даже като блясък в очите на Тонев 8-)
Всъщност козирката няма да се носи от две ферми, та май е нужно по цялата дължина на сектора да има носещи колони... които изобщо не са видни на втората снимка :roll: Не, че ги няма изобщо, но не са минали котата, която си обозначил, а трябва да са поне 3-4 метра над нея :oops:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 02 мар 2014 20:33

Кашчей написа:

Мисля, че не си прав и в момента пишеш доста по инерция без да имаш никакви строителни познания. ;)
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

madjoto
Контакти:

Мнениеот madjoto » 02 мар 2014 20:35

Ама естествено, че ще има носещи колони по цялата дължина. Два реда са с по 18 колони, всяка подсилена с метален профил. Ето на тази снимка се вижда добре, че има издигната армировка за следващо ниво, която на Теб нещо Ти убягва. Държа да подчертая, че секторът се изгражда на три части с фуги между тях.

Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2014 20:49

BadBoy написа:
Кашчей написа:

Мисля, че не си прав и в момента пишеш доста по инерция без да имаш никакви строителни познания. ;)

Стига бе... верно ли това?
И къде ще са закрепени фермите, в това, което досега е построено?
Базирам се на израза, че "остават още 30% груб строеж, които ще се изпълнят за 2 месеца".

" Старшина, за колко време ще изкопаете кладенеца с 2 войника?
-За две седмици, г-н капитан!
-Старшина, давам ви един взвод и кладенецът да е изкопан за два дена!"

Та и с този строеж така вече!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 02 мар 2014 20:55

Кашчей написа:Стига бе... верно ли това?
И къде ще са закрепени фермите, в това, което досега е построено?
Базирам се на израза, че "остават още 30% груб строеж, които ще се изпълнят за 2 месеца".

Явно обичаш да си контра, но казах ти строителството не ти е сила.
Ето този стадиона ще има козирка, та я кажи същата за къде ще бъде закрепена, като строителството на трибуните са тип Лего?

[rimg]http://foto.slavistickenoviny.cz/albums/ostatni/Vystavba%20stadionu/panorama/070601-2.jpg[/rimg]
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Върни се в “Левски”