Министър Нейков иска БФС да отнеме лиценза на ЦСКА

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

tishko
Контакти:

Re: Министър Нейков иска БФС да отнеме лиценза на ЦСКА

Мнениеот tishko » 10 ное 2009 14:36

1. ЦСКА са ОБЕЗПЕЧИЛИ вземанията на НАП/НОИ, което е обвързано с някакъв срок за финално изплащане, което на практика означава разсрочване, на теория е обезпечаване - т.е. държавата не може да бъде "прецакана" в случая и ще си вземе парите барабар с лихвите

2. Да, лицето ги плаща през клуба, но нали се сещаш, че нито футбалерите искат да получават 5000 евро, ама без 35%, нито клубовете искат да плащат 5000 евро, ама и 35% отгоре. Така че, варианта с гражданския договор въобще не е вариант, да не говорим, че никъде не се прилага. Схемата е била проста досега - официален договор и анекс, който е само в БФС. Левски стигнаха нови висини в измамите, като регистрираха офшорни фирми на част от играчите и им превеждаха суми по "рекламни договори"... :) Което, разбира се беше законно, но и изключително елементарно за разкриване

3. Такса смет в България се формира на база данъчна оценка на даден недвижим имот, което за мен е напълно неправилно и води до сериозни диспропорции в таксите плащани за сметосъбиране и реално генерираните боклуци. А това за избор на друг сметосъбирач си го сънувал някъде :) - такса смет си е местен (общински) данък и е задължителен, като всяка община си определя в момента различни ставки, като може да има разделение дали имота е на физическо лице, дали се ползва за служебни цели и т.н.

Аз съм убеден, че оценката на базите на ЦСКА и начисления данък са напълно вярно определени на база действащото законодателство, но то е несправедливо и общината трябва да измисли нещо по повод подобни обекти - с голяма данъчна оценка, а с реално почти никакъв боклук!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 14:40

Чакай сега - обезпечили и получили решение няма нищо общо. На база на това обезпечение Министерски Съвет може да вземе становище за разрочване, но очевидно не го е взел. А и не видях обезпечаването, кое е то и са какво, при положение, че титаните нямат финансови възможности, а цска няма имоти?
2 Сам казваш, че някои неща са законни, тогава за какво разкриване говорим? нали са законни? Има разлика между незаконно и - не ми харесва.

3. Тук ти си се объркал. Всяка фирма има правото да си избере доставчик на услугата сметосъбиране. И аз съм го правил.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 10 ное 2009 14:46

DidoManUtd написа:Колкото до това да се отнеме или не лиценза на ЦСКА има органи, които ще решават. Колкото до това на кой стадиона си е негов и на кой му е подарен, също има органи които да решават /въпреки че не е справедливо в момента решението/, за нещо друго ми е думата сега.
Сещам се за част от вчерашния ГОНГ, когато Вальо Грънча обясняваше нещо разпалено, как видите ли министъра Нейков бил треньор по физическа/кондиционна подготовка в ЦСКА и тем подобни негови се фенски размисли и страсти на болна синя глава.
Господин Грънчаров, ето го този същия министър, за които вчера говорихте в ефир глупости и втълпявахте на хората разни неща.......... може би сега сте много, ама много доволен....
Наздраве за добрите журналисти

Що да му се радва на Нейков?Щото бил дал тук и там документи,че ЦСКА не си били платили разни там суми.Ми,че това отдавна се знае!Да не е разкрил някаква тайна,случайно.Ако има резултати тогаз да го черпи.Иначе всичко е само ала-бала.Засега Нейков нищо кой-знае какво не е направил.Той Батков откога ги разправя тез работи.И друго,което каза:разсрочването е по желание на кредитора,а не е по право за дължащия!Така,че обезпечили или не това нищо не значиКредитора има право да договори разсрочване,а не-дължащия има право на това!
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 10 ное 2009 14:50

tprodanov написа:Чакай сега - обезпечили и получили решение няма нищо общо. На база на това обезпечение Министерски Съвет може да вземе становище за разрочване, но очевидно не го е взел. А и не видях обезпечаването, кое е то и са какво, при положение, че титаните нямат финансови възможности, а цска няма имоти?
2 Сам казваш, че някои неща са законни, тогава за какво разкриване говорим? нали са законни? Има разлика между незаконно и - не ми харесва.

3. Тук ти си се объркал. Всяка фирма има правото да си избере доставчик на услугата сметосъбиране. И аз съм го правил.

Първите две точки няма да ги коментирам, по простата причина, че не съм запознат. По третата точка си прав, но с една добавка, фирмата която си избереш да ти събира боклука, трябва да има сключен договор с общината, в която се намира твоята фирма.
Колкото до темата, много шум за нищо. Сигурен съм, че максимум до края на седмицата, ще излезне новина, че всичко се е оправило.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 14:52

Е Титан все ми се струва, че имат договор с общината в тоя му смисъл :lol:

Иначе наистина е много шум за нищо, като оставката на Пенев. До ден два ще чуем вече за четвърти път от устата на Нейков - споразумяхме се Титан, те обещаха...

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 10 ное 2009 15:07

Old_death написа:
Терена на същия този стадион е даден като компенсация за откраднатия тогава от създателите на един друг отбор.

През 1923 година се създава клуб АС 23 на базата на обединението на клубовете Атлетик и Слава.Двата клуба се обединяват,като събират активите и пасивите си.По това време Левски играе мачовете си на една кална ливада в околностите на Университета.Новия клуб АС 23 разполага след създаването си с две игрища.Едното в Борисовата градина(АС 23 Арена),а другото на мястото на някогашната ледена пързалка.През 1933 година във връзка с план за разширяване на Университета,общината премества Левски на второто игрище на АС 23!Това е истината за "собствеността" на стадиона на Левски!Тия крадци нямат и документ за собственост на тоя стадион,а различните власти им дадоха и безвъзмезно за вечно ползване собствеността на Герена!

3. Стадиона в Подуене е строен изцяло на доброволни начала, след което е национализиран. Това пък дава достатъчно основания на общината в последствие да го даде безвъзмездно.

http://levski.gol.bg/stadium.php

Смях в залата!Стадион,построен през 1963 година от комунистическо правителство,с доброволен труд и национализиран от същите комунисти!!!Абе вие съвсем се забравихте в лъжите бе!И как така е хем е национализиран,хем станал общинска собственост!От кога работата на затворниците от затвора в Казичане се превърна в "доброволен труд"!Я бягай и се скрий някъде,че вече станахте смешни!

Олд дед. Това, което казва Проданов е потвърдено от много хора, живели тогава! Да наистина стадион Георги Аспарухов е построен доброволно от фенове (и не само) за отборът Левски. Не виждам какво странно има... По странно е теорията за АС23...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Xanko
Контакти:

Мнениеот Xanko » 10 ное 2009 15:25

tprodanov написа:
Ханко, както обикновенно в мненията ти, си написал само безумия.

1. Плащанията от този род не могат да се разсрочват
2. Плащанията на осигуровки могат да се пресмятат на колкото пари си иска работодателя, стига трудовия договор да е сключен на тези пари. Останалото съвсем законно може да се начислява по гражданск договор, което пък освобождава клуба от всякакви плащания по тях.
3. Изнесената таблица беше опровергана от почти всички клубове, та не виждам що се спори по нея.

tprodanov кефиш ме човече:
1. Аз писах не за задълженията към министерството, а данъчно осигурителните задължения и ако не са разсрочени как ЦСКА взе документ, че няма задължения щом се допуска разсрочване и то е извършено обезпечено и се плащат вноските се счита съответното лице няма задължения и се издава документ.
2. Едно лице не може да има едновременно трудов и граждански договор с един и същ работодател едновременно за извършване на една и съща дейност, сигорно по граждански договор футболистите извършват доброволен труд по ремонтни дейности на стадиона.
3. Анти кумонистите от Левски на бригадирското движение доброволен труд ли му викате вече или когато се строи стадион на Левски е доброволен труд, а когато се строи прохода на републиката е комунистическо брагадирско движение.
Кефиш ме ей типичен левскер

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 15:30

Оправи си правописа, че ме заболяха очите.

1. Това КАК взе цска е наистина добър въпрос. И аз го задавам, но интересното е, че и НАП не знаят и се чудиха миналата година. И като няма задължения, дай твоя обосновка Нейков за кво писка.
2. За какво са гражданските договори си е тяхна работа. Аз казвам, че не противоречат на закона, а ти още не си казал нищо смислено по тоя въпрос.

3. Аз познавам достатъчно възрастни хора, учавствали в този строеж. На тях мога да вярвам, на вестник Дума - НЕ.

Потребителски аватар
Dundy
Контакти:

Мнениеот Dundy » 10 ное 2009 15:31

tprodanov написа:Е Титан все ми се струва, че имат договор с общината в тоя му смисъл :lol:
До ден два ще чуем вече за четвърти път от устата на Нейков - споразумяхме се Титан, те обещаха...

„Пуснахме искова молба до Софийски градски съд за намеса и решение по казуса, а също така изпратихме сигнална записка до БФС от тяхна страна да бъде предложена реакция. Ние не можем да отнемем лиценза на ЦСКА. Това може да се направи от БФС и нека те да решат. Ще изчакаме да видим какво ще се случи на срещата на ЦСКА с юристи при настоящия кмет на София Минко Герджиков, на която да се решат проблемите с плащанията на такса смет и битови отпадъци от страна на „червените”

Тук имам въпрос Е ЛИ СОБСТВЕНИК ТИТАН НА ЦСКА? ако да защо ще плаща на себе си ако има да взема от общината задължения. Мисля че това ще даде отговор на въпроса кои кого лъже и ограбва

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 10 ное 2009 15:41

Рано или късно ще изчезнете също като комунизма! Надявам се това да стане още преди края на полусезона! Смешни сте с това , че Левски не плаща за стадиона си (собственият си стадион , а не краденият, като на някои грухтящи)! цска - нищо общо с АС-23! Пожелавам ви не само отнемане на лиценза , не "б" група , ами "б" окръжна!
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - България”