Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот JackPackage » 25 фев 2014 10:50

"Грандовете" са бутани най-много от другите отбори - факт, кой е по-по-най от тях е друг въпрос, ама онези опищяха всичко че само ги ощетяват и никога не ги подпират този сезон :lol:

Виж Испания, Италия, Англия в някаква степен - навсякъде топ отборите се фаворизират от съдиите - волно или неволно (е в Испания си е бая волно :mrgreen: )

Вальо Илиев може да е бягал 50 м за 6 секунди ама през 2000г, не сега :mrgreen:

MCMXIII, като нема тема за спамене...кво да се прави - тук вчера сериозен литературен клуб е имало (за което евала) - не само простотии се пишат все пак и още се чете литература! :)
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 25 фев 2014 10:55

Да, и някой беше се изказал, че "Железния светилник" била много добра книга :roll: На мен лично хич не ми хареса, не схващам цялата картинка, а и като цяло не обичам да чета нща за робството - намирам този период от нашата история за срамен :!: За Джак един лаф на Насо Задните части : " С цялата съдииска помощ, пак не можаха да станат шампиони" :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 25 фев 2014 11:08

О, доживях да видя се обсъжда нещо интелигентно в тази тема. Ама пък отново се видя колко малко им е умственият багаж на някои хора. :lol:
Чела съм каква ли не литература, но нашата е от изключителна класа, а авторите ни не само не отстъпват, ами и някои са по-добри от разни надценени световни величия.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 25 фев 2014 11:22

JackPackage написа:
MCMXIII, като нема тема за спамене...кво да се прави - тук вчера сериозен литературен клуб е имало (за което евала) - не само простотии се пишат все пак и още се чете литература! :)

Случва се веднъж в годината. :lol:
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 25 фев 2014 11:27

Кой е прост :? Да не съм аз :lol: Това не го харесвам, трудно и ще ми хареса :roll: Нашата литература си е, извинявам се за израза, ама типично селска, каквато е и държавата, де. Елин Пелин, Димов, Вазов, Антон Дончев, Талев, Николай Хайтов - те пишат за реалността такава, каквато е била, но аз не го харесвам :!: Съжалявам, но е така. По-весели и ведри произведения мога да чета - "Чичовци" и "Българи от старо време" са класика ;) , но "Тютюн" , тетралогията на Талев, "Под игото" - чел съм ги насила и не ми харесват, никак даже. Скоро четох нещо от както ги нарече колежката, "прехвалени" западни автори - "Сътворението" на Гор Видал. Мога да ви кажа, че книга от около 700 страници се чете почти на един дъх - класика :!: Има и такива, разбира се, които са трудни за четене, но много признати. Пример е Ерих-Мария Ремарк - "Триумфалната арка" е ужасТ :lol:

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 25 фев 2014 11:58

Ти си типичен пример за ескапизъм. :mrgreen:
Литературата няма как да не отразява в по-голямата си част действителността. А нашата е била такава, че е трябвало 5 века да търпим угнетител, който не ни превъзхожда с нищо, а дори напротив. Дето се вика - не сме случили на поробител, от когото да усвоим нещо, както се е случило с други народи.
И докато в прозата има наистина прекрасни чужди произведения, то ти гарантирам, че откъм поезия не могат да ни стигнат, пък ако ще дупето си да скъсат. :)
Нашият език има изключителни способности и гъвкавост, които го правят най-съвършеният за поезия.

На линия
THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 фев 2014 12:13

Laetitia написа:Нашият език има изключителни способности и гъвкавост, които го правят най-съвършеният за поезия.

Факт !

Ние, например, имаме дузина думи, с които може да се олицетвори любовта.
В английският, я има 2-3, я не.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg]Image Image

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 25 фев 2014 12:14

Историята ни през последните векове е свързана със селяния, земеделие и бедност. Затова повечето произведения са ни "селски".
Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 25 фев 2014 12:30

Вярно, че поетите ни са класа - личен фаворит ми е Вапцаров, но пък виж и Робърт Бърнс, дори в превод звучи по-добре ;)

Идейки си запъхтяна
вечерта веднъж,
Джени вир-водица стана
в цъфналата ръж.

Джени зъзне цяла, Джени
пламва изведнъж.
Бърза, мокра до колени,
в цъфналата ръж.

Ако някой срещне някой
в цъфналата ръж
и целуне този някой
някого веднъж,

то нима ще знае всякой
де, кога веднъж
някого целувал някой
в цъфналата ръж?

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 25 фев 2014 12:39

Всъщност Бърнс звучи доста по-добре (и разбираемо) в превод на български, отколкото в оригинал.
Което само доказва тази гъвкавост на езика ни, за която споменах. :)

Върни се в “Свободна зона”