barca4ever написа:fr3ak_boy написа:hajitsu написа:На мен лично Алеко и Яворов ми бяха най-скучните автори за матурата, но всеки си има виждания на нещата. "Железният светилник" и "Тютюн" са далеч по интригуващи творби, но пък за тях човек трябва да е по-големичък, за да хване смисъла. На дечурлига като вас идеята няма да влезе в главата дори...
Нима намекваш, че "бай Ганьо" и "Разни хора - разни идеали" са по-малки смислени от "Железният светилник" и "Тютюн"?

аз Железния светил го четох миналото лято, не ми хареса много много, Тютюн няма и да го чета , щото шанса да дадат роман на матура е минимален

Защо сам си го правиш да ти е трудно

Шансът бил минимален, колко да е минимален? Както може да ти се падне "Септември" на Гео Милев, което според мен е ужасяващо за анализ, "Вяра" на Вапцаров, така може и роман да ти се падне. Няма ли да ти е по- лесно да научиш всичко, което ти трябва? Знаеш закона на Мърфи, по- скоро това, което не си научил то ще ти се падне.
П.С. пък и нали каза, че си на изпит по БЕЛ? Там искаш, не искаш, ТРЯБВА да знаеш всичко от-до за произведенията и техните автори.