Spielberg написа:За съжаление от Уефа/Фифа превърнаха съдеите в прекълени буквалисти, от което лично според мен страда футбола- настроил си се да гледаш хубав мач между два добри отбора, обаче съдията изгонва някого още в началота(макар и по правилата) и шоуто отива по дяволите.
Преди години не беше така, съдиите си позволяваха да спестяват картони в името на мача-според мен правилно- все си мисля, че тази игра е за хората и те са отишли да гледат качествен футбол-едно такова решение в началото на мача, го променя коренно и в повечето случаи го превръща в болка за гледане.
Но не са виновни съдиите, просто тях прекалено ги натискат да спазват правилника буквално.
Дори прословутата дузпа за барселона, ако не се лъжа по правилник е правилно отсъдена, до скоро се гледаше къде започва нарушението, но това правило беше изменено и сега се гледа къде свършва.
За изгонването на вратаря на Арсенал, същ е правилно по правилник, но и моето мнение е, че по-скоро е нормално да му се спести червения картон, в името на мача и шоуто(феновете на Баерн сигурно са се радвали, но те могат и да си го вземат този мач и без картона-тогава и удоволетворението ще е и по-голямо).
Сългасен съм с теб,но за това са правилата,а и ако не свирят по правилата само и само,за да стане интересен мач,то къде ще му излезе края...ще спести за едните,после трябва да спестява и за другите и т.н....а и ако не свири по правилата е чао,ще си почива до края на сезона,само защото на феновете трябва да им е интересно
Нужно е само да имаш кураж, силата без самочувствие е безполезна.