Малък бизнес - "Плод и зеленчук" - сергия?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pepo
Контакти:

Re: Малък бизнес - "Плод и зеленчук" - сергия?!

Мнениеот pepo » 17 фев 2014 23:31

sin4ec написа:Вие го уплашихте, бе... :)
Някой тук правилно спомена, че хората ходят в големите магазини. Това е така. Изводът-трябва да предлагаш стока и услуга, която в тези обекти липсва или е слабо застъпена. Тясна специализация, един вид. Пример- на улица Гео Милев преди години един отвори капанче за риба. Печена, пържена, всякаква. Хората не обичат да готвят риба-осмърдява къщата! Та капанчето се разрасна, асортимент-голям, винаги топла и пресна, цени-прилични! Почна да предлага и гарнитури, лимонов сок, вино... Отвори и второ капанче-за српска скара. Обед и привечер е опашка!
Та нишичка винаги има. Малко усет, малко нюх и доста късмет- и стават нещата. Ний не ламтим за оборотите на веригите-2-3 ооо печалба на месец ни стигат!

Направо по съседски го докарахме,а и ако магазина до "рибата",е твоя утре минавам да черпя по бира,че протектора на дисплея не е мръднал 4 месеца!
Доуточнения може и на ЛС!
Никой не може да спре Лавината!Лавината спира само когато сама реши!

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 18 фев 2014 06:31

Зависи какво ще продаваш.Ако е нещо българско не ти трябва фирма,а се водиш като производител.Имам познати които се занимават с такава дейност.Хубаво е да имаш бус,и да забравиш за работно време.Обикаляне,търсене и естествено търговски нюх.Ще ти открия една тайна.Ако нещо от българският производител не върви тази година,запаси се със същото следващата.Купувай цитруси на едро преди 15 декември.Бананите цъфтят като отвориш кашона и ги държиш на влага,в банята примерно.Картофи за зимата,с кромид и зеле.Дини,пъпеши за лятото.Дано съм ти бил полезен.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 18 фев 2014 09:57

Така ще ви кажа към какво ще се целя - не ниските цени, това според мен не е основния коз. Малко или много си падам естет на тема зеленчуци и плодове, затова ще разчитам на чувството си за вкус, а малко хора не биха платили за по-скъпо, но пък вкусно.
Няма начин да предлагам нещо добро на ниска цена и поради самия факт, че на мен то ще ми излиза по-скъпо, за да си го набавя, спрямо "фуражните" - така наричам безвкусните, странните плодове и зеленчуци.
Ако продавам портокал, той ще бъде едър с лъскава, ярко оранжева кора с големи пори, с приятно ухание, когато го помиришеш, а не дребните, "фуражни" портокали, които се използват за сок и фрешове, а цената им е символична.
Ще залагам на качеството, а знам, че то е добре ценено от добрия готвач или любител на зеленчуците и плодовете.

Потребителски аватар
leski

Мнениеот leski » 18 фев 2014 13:06

Мани зеленчуците,.. ето ти идея за добър бизнес:
Бурни реакции предизвика забраната на дантелени гащи. Както БЛИЦ съобщи, миналия петък Митническият съюз (Русия, Беларус, Казахстан) обяви, че по силата на транспонирана в техническия му регламент наредба, на практика се забранява производството, вносът и продажбата на синтетично дантелено бельо в страните членки.
В някои от тези държави това провокира протести. В една от тези демонстрации, състояла се в столицата на Казахстан -Алмати, жени развяваха дантелени гащи и скандираха антиправителствени лозунги. Наложи се намесата на милицията и бяха арестувани 7 демонстрантки.

Протести в защита на синтетичното дантелено бельо се подготвят и в руската столица Москва. Там пазарът на бельо като цяло бележи непрестанен растеж и носи приходи от 6 милиарда евро.

Според регламента на Митническия съюз материите, от които се произвеждат синтетичните дантелени гащи, могат да предизвикат алергии, дерматит и инфекции.

Трябват ти няколко топа плат и една шевна машина,.. и билет за самолета до Алмати ! :)

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 18 фев 2014 18:00

Кировец написа:Така ще ви кажа към какво ще се целя - не ниските цени, това според мен не е основния коз. Малко или много си падам естет на тема зеленчуци и плодове, затова ще разчитам на чувството си за вкус, а малко хора не биха платили за по-скъпо, но пък вкусно.
Няма начин да предлагам нещо добро на ниска цена и поради самия факт, че на мен то ще ми излиза по-скъпо, за да си го набавя, спрямо "фуражните" - така наричам безвкусните, странните плодове и зеленчуци.
Ако продавам портокал, той ще бъде едър с лъскава, ярко оранжева кора с големи пори, с приятно ухание, когато го помиришеш, а не дребните, "фуражни" портокали, които се използват за сок и фрешове, а цената им е символична.
Ще залагам на качеството, а знам, че то е добре ценено от добрия готвач или любител на зеленчуците и плодовете.

Добре де, ама ти сам каза, че взимаш 400 кинта заплата, а и пазарът на труда в Пловдив е позамрял. Доколкото съм чувал, заплатите в града в действителност не са кой знае колко високи на фона на една София, примерно. Та, в този ред на мисли, защо си мислиш, че средностатистическата майна ще предпочете скъпият, ароматен и лъскав портокал вместо "фуражния"? Съвсем не искам да кажа, че в Пловдив няма кулинарни ценители, но сякаш забравяш за финансовите реалности и възможности на обикновения човек :?
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 19 фев 2014 09:26

TristaNNN написа:
Кировец написа:Така ще ви кажа към какво ще се целя - не ниските цени, това според мен не е основния коз. Малко или много си падам естет на тема зеленчуци и плодове, затова ще разчитам на чувството си за вкус, а малко хора не биха платили за по-скъпо, но пък вкусно.

Добре де, ама ти сам каза, че взимаш 400 кинта заплата, а и пазарът на труда в Пловдив е позамрял. Доколкото съм чувал, заплатите в града в действителност не са кой знае колко високи на фона на една София, примерно. Та, в този ред на мисли, защо си мислиш, че средностатистическата майна ще предпочете скъпият, ароматен и лъскав портокал вместо "фуражния"? Съвсем не искам да кажа, че в Пловдив няма кулинарни ценители, но сякаш забравяш за финансовите реалности и възможности на обикновения човек :?

Отговорът ми не може да е по-различен от "за всеки влак има пътници". Реално с този подход ще загубя много от клиентите с тънък джоб, но пък те винаги предпочитат най-тънката цена, която носи най-тънката печалба за търговеца, който излиза надупен пред желанието им.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 20 фев 2014 19:22

pepo написа:Направо по съседски го докарахме,а и ако магазина до "рибата",е твоя утре минавам да черпя по бира,че протектора на дисплея не е мръднал 4 месеца!
Доуточнения може и на ЛС!

Не е моят, но аз живея в района. :) А протектори нося непрекъснато на клиенти, ако за телефон говориш са по 2-3 кинта. Даваш модела и ти го оставям !
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 фев 2014 20:16

Кировец написа:
TristaNNN написа:

Отговорът ми не може да е по-различен от "за всеки влак има пътници". Реално с този подход ще загубя много от клиентите с тънък джоб, но пък те винаги предпочитат най-тънката цена, която носи най-тънката печалба за търговеца, който излиза надупен пред желанието им.

За да продаваш такава стока на тънкана трябва или да заобикаляш част от ръцете, през които минава стоката (борси да речем) или да продаваш огромни количества (а най-вероятно и двете).

Брат ми работи именно това, не за себе си.. но работи няколко години и покрай него поне това научих :D
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 20 фев 2014 20:45

Значи, зеленчуковият сектор на пазар " Ситняково" е пример за модела, който си избрал. Цените са дебели, но стоката им е най-добрата, имат всичко, квото се сетиш( скоро ми трябваше пащърнак-ами само там намерих). Малко са им клиентите, щото е много скъпо, но ги има. А що е скъпо, като зеленчуковите борси са на 2 км оттам, не разбирам. Както и да е-дойде им днеска един арабия клиент и направи сметка 150 лв с 80 горница, пък ти ходи продавай на Кирков да прехвърляш днеска 200 кг домати през 20 стотинки...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”