В курорта Банско се продават сувенирни чаши, украсени с лика на Адолф Хитлер и други нацистки символи. Израелски туристи, пристигнали на ски ваканция в Банско, били шокирани, когато видели сувенирите, изрисувани с Хитлер и свастики, в магазини за сувенири в курорта.
45-годишната израелка Жана Кушнир дошла в българския курорт с 13-годишния си син Рафи на 5-дневна ваканция, пише най-големият еврейски сайт в Канада "Шалом лайф", цитиран от "24 часа". В последния ден от престоя си майката и синът решили да купят сувенири от централната улица в Банско.
Когато влезли в един от магазините обаче, израелските туристи не могли да повярват на очите си, тъй като видели, че на полиците гордо се кипрят чаши с лика на Адолф Хитлер, както и такива със свастики. Цената на една чаша е 6 лева.
Кушнир, чийто баща е един от оцелелите от Холокоста, попитала продавача не е ли забранена продажбата на такива предмети, а той отвърнал: "Какъв е проблемът? Хитлер е добър."
Кушнир напуснала магазина, само за да види, че и в съседните се продават същите сувенири.
Какво може да се коментира то е ясно,в България се толерират такива неща ,като знам и и тука във форума колко много почитатели на фашистката и нацистката идеология има ,не се учудвам.Направиха се 3-4 теми за глупостта Луковмарш и никой не си направи да ги изтрие,даже си седяха на почетно място,като ясно се знае какви сили седят зад организацията на такива прояви и какво пропагандират.Само намека ,че този човек генрал Луков е свързан по някакъв начин с фашистки елементи от онези години го прави спорна личност и не трябва да му се отдава чак такава почит и значимост.Тия неща трябва да се коментират, а не трябва да се замитат и добре да се разяснява в учебници,книги,тв предавания ,за да не няма подобни пародокси от типа" Ами той Хитлер е добър", между другото подобен коментар чух и от децата ми как е коментирала тяхна съученичка Хитлер -той е добър, избивал е циганите така бил и казал баща и.Невежеството и глупостта е голям порок няма спор.
В Банско продават сувенирни чаши с лика на Хитлер
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: В Банско продават сувенирни чаши с лика на Хитлер
Идиотско е да има сувенири с лика на Хитлер.
Не по-малко идиотско е да има такива с лика на Че Гевара, Сталин, сърп и чук и пр.
Не по-малко идиотско е да има такива с лика на Че Гевара, Сталин, сърп и чук и пр.

"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".
Браво
Добрите новини не спират да валят
Да изкупят всички сувенири и няма да има
Сигурен съм, че за евреите ще са с отстъпка 

Последна промяна от CTAHKO на 18 фев 2014 12:42, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Аз разбирам в Берлин да имат такива чаши, ам в Банско?
CTAHKO написа:БравоДобрите новини не спират да валят
Да ги изкупят всичките и няма да има
На тоя урод как му се радваш, не те знам... Хубаво е подкарал евреите навремето, ама след тях кои щяха да са наред? Щеше ли да спре? Надали. Чистата арийска раса не включва българи, тъй че най-вероятно щеше да полагаш робски труд за благото на арийците.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Живков написа:Аз разбирам в Берлин да имат такива чаши, ам в Банско?
Кой да очаква че и там ще има евреи

fcb_bg написа:CTAHKO написа:БравоДобрите новини не спират да валят
На тоя урод как му се радваш, не те знам... Хубаво е подкарал евреите навремето, ама след тях кои щяха да са наред? Щеше ли да спре? Надали. Чистата арийска раса не включва българи, тъй че най-вероятно щеше да полагаш робски труд за благото на арийците.
След тях щяха да са циганите

CTAHKO написа:fcb_bg написа:CTAHKO написа:БравоДобрите новини не спират да валят
След тях щяха да са циганите
Българите с южняшки мургави черти къде ги виждаш?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Просто е, няма върховенство на закона в България !
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !