Какво е вашето мнение по отношение на нивото на спортсменство в българското първенство? Аз лично не го следя твърде отблизо и ми е трудно да преценя доколко неписаните правила (като спиране на играта/изчистване в тъч при паднал състезател или подаване на ръка на съперник след непреценено влизане) се спазват и футболистите се уважават помежду си, но ми прави впечатление, че напоследък почти не са се нищели казуси около необмислени шпагати довели до сериозни контузии или брутални действия спрямо съдии и опоненти. Хубавото е, че на фона на предишни години сбиванията и балтиите в А ПФГ сякаш са почти изкоренени.
Единственото изключение, за което се сещам е масовото меле с участието на футболисти на „Литекс” и „Левски” преди повече от три години, при което дълго време не можеше да бъде въдворен ред:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IHoHW5ULD-E[/youtube]
Сещате ли се за действащи български футболисти, които са с телосложението и темперамента на Джоуи Бартън, Кевин Мускат, Дънкан Фъргюсън и Рой Кийн и са в състояние да всяват респект у повечето съперници (но и за съжаление понякога със склонност да прекрачват границите на допустимото)? Аз лично не одобрявам подобен тип поведение - нормално е да гориш в играта и да се стараеш да създаваш впечатление на безкомпромисен играч, но е повече от неморално умишлено да се опитваш да съсипеш кариерата на съперник.
Смятате ли, че в българския шампионат грубите влизания и скандалите между футболисти на терена са по-често или по-рядко срещано явление в сравнение с големите първенства?
"Лошите момчета” и дисциплинатв българския футбол
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Бисер Шматков
- Контакти:
Re: "Лошите момчета” и дисциплинатв българския футбол
Вальо Георгиев. Няма какво да добавя по темата 

- bojo0o0o94
- Контакти:
Бандаловски почти всеки мач е с картон в Белгия.
Няма дисциплина и спортсменство в нашия футбол като се почне от футболистите , през президентите та се стигне до БФС .
- Черният козел
- Контакти:
ЕМИЛ написа:Няма дисциплина и спортсменство в нашия футбол като се почне от футболистите , през президентите та се стигне до БФС .
И феновете и феновете

Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.
bojo0o0o94 написа:Бандаловски почти всеки мач е с картон в Белгия.
Добре, че не го съдят по бързата процедура...рецидивист

Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ
Градацията е в обратна посока ! Тръгва се от президента на БФС и се слиза чак до футболистите ! Няма как те да се възпитани като дори нямаме легитимен президент ! Когато на всички нива има уважение и коректност тогава ще има и на терена !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
В България опасните фалове са много и единственното ,което ни спасява да не гледаме във всеки мач счупени крака е това ,че се играе на много ниски обороти , но те не са следствие на грубост , а на неумение да се реагира по-адекватно , все пак в Българските отбори отдавна не се ползват футболисти.
- Бисер Шматков
- Контакти:
Вальо Георгиев го бях забравил, наистина добър пример! Сега се сещам и за Йордан Петков от "Славия", който често получаваше картони заради разправии със съперници и дори беше с нелоши боксови умения.
Гонзо според мен винаги е играл с невероятен хъс, но няма кой знае какви изцепки и се е изказвал с уважение за съперниците на "Левски", аз лично го считам за що годе коректен играч. От чужденците Ибрахима Гай беше със страховити габарити и на моменти взривоопасен темперамент.
Гонзо според мен винаги е играл с невероятен хъс, но няма кой знае какви изцепки и се е изказвал с уважение за съперниците на "Левски", аз лично го считам за що годе коректен играч. От чужденците Ибрахима Гай беше със страховити габарити и на моменти взривоопасен темперамент.
Върни се в “Футбол - България”