Ремонт на "Лудогорец Арена"

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

mozart
Контакти:

Re: Ремонт на стадион "Лудогорец Арена" - Разград

Мнениеот mozart » 06 яну 2014 11:59

Всичко е точно, но нека добавя цената на централната трибуна. Този сезон е 15 лв, но миналия беше 25 ако не се лъжа! Последният мач срещу ЦСКА 2012г. имаше 100 билета по 1000лв за ложата, а за Динамо, ако не се лъжа имаше билети по 2000лв отново за ложата!
Разбира се сега положението е друго и ми се струва че при над 10 лева стадионът ще е полупразен и на мач от евротурнирите!
Аз съм от Микре Юнайтед

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 06 яну 2014 12:36

mozart написа:Всичко е точно, но нека добавя цената на централната трибуна. Този сезон е 15 лв, но миналия беше 25 ако не се лъжа! Последният мач срещу ЦСКА 2012г. имаше 100 билета по 1000лв за ложата, а за Динамо, ако не се лъжа имаше билети по 2000лв отново за ложата!
Разбира се сега положението е друго и ми се струва че при над 10 лева стадионът ще е полупразен и на мач от евротурнирите!

Точно така, имаше билети по 1000 и по 2000 лева и доколкото помня, всички бяха продадени. Това е още един рекорд на Лудогорец. Не знам друг клуб в България да е имал билети на такава цена.
Цената се определя от предлагането и при засилен интерес няма лошо да има скъпи билети. Има такива отбори, които ако дойдат и 20 лева за билет може да се окаже ниска цена. Това някъде в бъдещето, при други условия. Според мен ядрото, дето по-често ходим да гледаме мачовете на стадиона, не се влияем от това дали билетите са по 8 или по 10 лева. Макар и като купиш два или три билета да има разлика. Но сигурно има друга група хора, които са чувствителни към всеки лев.
Мисля, че е най-разумно цените още повече да се диференцират. Например в средния блок на сектора цената да е най-висока и с отиване към периферията да намалява. Това означава и отделни входове за отделните блокове. Така ще има и евтини билети за по-чувствителните финансово хора, а ще има и по-скъпи за най-добрите места. В момента в сектор "В" цената е една и съща в средата и в края, където дори редовете се завъртат зад вратата.

Да добавя за тези, които не знаят, че на Лудогорец Арена има запазени места и те се спазват.
[center]Изображение[/center]

mozart
Контакти:

Мнениеот mozart » 06 яну 2014 15:01

Идеята за разделяне на стадиона ценово е много добра, но точно на този стадион е трудно! Трябват още входове иначе не виждам как ще стане. Да се надяваме, че на новия стадион всичко ще е като Европата ;)!
Аз съм от Микре Юнайтед

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 11 фев 2014 14:36

Община Разград поема ремонта на сектор „В“ на стадиона

Удовлетворен съм от това, което община Разград получава като финансов извънбюджетен ресурс по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, коментира кметът Денчо Бояджиев. Той припомни, че администрацията е кандидатствала с пет проекта, три от които са одобрени: 3 000 000 лева за реконструкцията на стадион „Лудогорец арена“, 1 300 000 лева за подобряване на уличната инфраструктура в Източната и Западната промишлени зона на Разград и 1 000 000 лева за изграждане на вътрешна инфраструктура на тириторията на ОП „Бизнес зона „Перистър“.

Бояджиев заяви, че по всички проекти, по които общината е кандидатствала, е налице проектна готовност, с малко изключение, тъй като проектът за стадиона ще е готов на 100% до средата на март. Преди няколко дни са договорени и конкретни ангажименти.

Кметът поясни, че най-вероятно средствата, предоставени на общината за преустройството на стадиона, ще стигнат за една цяла трибуна - източния сектор „В“ и половината от някоя друга /север -юг/. Това ще бъдат самостоятелни подобекти. Тъй като парите и за трите проекта трябва да се усвоят до края на годината, в най-скоро време ще се обявят обществени поръчки и избрани изпълнители.

Градоначалникът допълни, че за неодобрените проекти - за строителство на физкултурен салон на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и за енергийната ефективност на четири детски градини, ще продължава да се търси финансиране.

kev1n
Контакти:

Мнениеот kev1n » 18 фев 2014 09:38

Лудогорец ще даде старт на строителството на новия си стадион през месец май. От няколко седмици разградчани усилено работят върху реализирането на проект и получаването на необходимите документи.

Поради тази причина от клуба не взимат никакво отношение по темата за мащабната реконструкция на "Лудогорец Арена", финансовият благодетел Кирил Домусчиев сподели през декември, че проектът трябва да бъде готов до началото на февруари. Но това не се случи.

"Стадион със сигурност ще има. Вече сме на финалната права. Нашата цел е да го изградим до средата на лятото на 2015 година. Предизвикателството е голямо, тъй като това ще е единственото съоръжение в България с лиценз от четвърто ниво по категориите на УЕфА. На него освен че Лудогорец ще играе мачовете си от Шампионската лига или Лига Европа, ще могат да домакинстват и други отбори. Не на сто, а на 200 процента съм сигурен в реализацията.

Трите милиона лева от държавата са целеви и трябва да бъдат реализирани до края на годината. Отделно собствениците на клуба ще инвестират 16 милиона, а догодина ние ще добавим още 1 милион, с което ще се събере крупна сума от 20 милиона лева. Проектирането на съоръжението трябва да бъде готово до края на февруари.

През март пък ще тръгнат процедурите по обществените поръчки и се надявам най-късно в началото на май да започне реалното строителство", обясни кметът на Разград Денчо Бояджиев пред "Екип 7".

Той добави, че по всяка вероятност клубът ще получи стадиона на концесия.

"Вече сме се договорили, че единственият възможен начин за добро сътрудничество е чрез концесия. До края на годината този въпрос ще бъде решен изцяло и Лудогорец ще получи стадиона. Дали срокът ще бъде максималният от 30 години или средният - това зависи от самия концесионер", завърши Бояджиев.

Топспорт - http://topsport.ibox.bg/news/id_603011290

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 20 фев 2014 15:23

Проектът за изграждането нов стадион на мястото на „Лудогорец Арена“ ще бъде готов до края на март месец. Това заяви собственикът на клуба Кирил Домусчиев. Съоръжението ще бъде за 12 хиляди зрители. Строежът ще се случи поетапно, сектор след сектор, като през това време тимът ще играе домакинските си мачовете на същото съоръжение.

„Тъй като ние проектираме финансирането, то е в много напреднала фаза. Стадионът ще бъде за около 12 хиляди зрители. Мисля, че ще бъде стадион – красавец. Строителството му мисля, че трябва да завърши до лятото на следващата година, като най-много бързаме с узаконяването на тази част, която ще бъде строена от Общината. Мисля, че това ще бъде фенският сектор на нашите фенове, тъй като там най-малко средства ще трябва да се инвестират. Защото все пак Общината ще се стреми да усвои тези средства до края на годината, както е по регламент. Така че в седмицата, сигурно около 7-8 часа отделяме с моя брат време, за да огледаме с архитектите всички детайли по проекта“, сподели Домусчиев пред Гонг.

„Едновременно с това нещо трябва да върви концесията на стадиона, за да може ние да започнем да инвестираме. Не можем да инвестираме, докато не получим концесията, тъй като нямаме право да възстановяваме ДДС, чисто счетоводно нямаме как да правим тези записвания. Затова е много важно общината да реагира с подписването на концесията. До края на март ще е готов почти изцяло проектът.“

„Ние ще правим това, което Левски се опитват да правят. Първо ще построим Б или Г, не знам как се води – секторът, който е с нашите фенове. На него ще бъдат изградени всички съблекални, съоръжения, които са необходими, за да бъде сертифициран стадионът, а след това един по един всички сектори започваме да ги разрушаваме и изграждаме наново. Но ще се играе на същия стадион и същия терен. Осветлението ще се запази и не би трябвало да има проблем нещата да вървят паралелно“, завърши Кирил Домусчиев.

Значи стадиона ще е за 12 000.Добра бройка.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 20 фев 2014 15:32

Предстоят интересни месеци. Първо да видим проекта, после да гледаме как се изграждат трибуните една по една. Досега всичко правено от това ръководство е на ниво и не се съмнявам, че и това ще е. За мен нашата база си остава най-красивата в България.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 20 фев 2014 15:56

Червена точка за Домусчиев, до момента е било яко лъжлив PR щом те първо правят проект, онези картинки дето показаха са били само за камуфлаж.
Имам някакво усещане, че доста време ще се проточат нещата, щом ще се почва с парите на общината.
tsonpen написа:За мен нашата база си остава най-красивата в България.

Обожавам подобни фрази, за коя база става дума?
Ако визираш тренировъчна сте много назад от тази на Ботев, ако визираш стадион, "Лазур" в Бургас е много пред вас.
Изображение

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 20 фев 2014 16:15

PFC Litex написа:Червена точка за Домусчиев, до момента е било яко лъжлив PR щом те първо правят проект, онези картинки дето показаха са били само за камуфлаж.
Имам някакво усещане, че доста време ще се проточат нещата, щом ще се почва с парите на общината.
tsonpen написа:За мен нашата база си остава най-красивата в България.

Обожавам подобни фрази, за коя база става дума?
Ако визираш тренировъчна сте много назад от тази на Ботев, ако визираш стадион, "Лазур" в Бургас е много пред вас.

Тук и преди дискутирахме, че същински проект е нямало как да се прави предварително. А може и да има промени по идейния, което е още по-добре. Най-големите глупости се правят на проектно ниво, така че колкото повече време и труд там, толкова по-добре.

Имах предвид тренировъчната база, естествено. Не мога да се съглася, че базата на "Ботев" е по-красива. По-голяма - да! С повече екстри - вероятно. Аз казах: "красива".
Обоснови се какво имаш предвид под "много назад". Кое класира нашата база много назад. Със сграда, печелила награда "Сграда на годината" през 2012, с естествен терен с отопление и писта с тартан, с напълно покрити трибуни, с антитравматично покритие на пълноразмерния изкуствен терен, напълно осветена, с малки терени, предвидени за покриване през зимата, фитнес, сауна, вани, рампи и стълби с покритие.
Както вървят нещата, "Ботев" и Лудогорец ще са с доста сходни като ниво база и стадиони. Разликата ще е само в размера... и в красотата ;)

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 20 фев 2014 16:42

Всъщност tsonpen и PFC Litex базата на Лудогорец все още не е завършена за да се сравняват.Хотелска част,три терена и по-голяма трубуна с над 1000 места.Базата на Лудогорец в следващия си етап ще е по-голяма от тази на Ботев.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Върни се в “Лудогорец”