Малък бизнес - "Плод и зеленчук" - сергия?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Re: Малък бизнес - "Плод и зеленчук" - сергия?!

Мнениеот Кировец » 17 фев 2014 20:45

Излизам. До скоро! Благодаря за участието ви! :)

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 17 фев 2014 20:46

Имам един познат, дето от породисти кучета печели повече, от колкото баща му от агнета в Балкана... :lol:
Дядката се разцепи да псува, като научи, че сина му взема от едно кученце къде хилядарка, а едно агънце е къде стотачка... :lol:
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 17 фев 2014 20:54

pampi написа:Имам един познат, дето от породисти кучета печели повече, от колкото баща му от агнета в Балкана... :lol:
Дядката се разцепи да псува, като научи, че сина му взема от едно кученце къде хилядарка, а едно агънце е къде стотачка... :lol:

Напълно вярно. Има породи които вървя над 500лв. парчето(до хиляда ама рядко). Купуваш едно мъжко и едно женско и си в джаза. На година по 5-6 кученца да продаваш(и за мен е чудно ама се намират идиоти та плащат луди пари, въпреки изобилието на кучета в държавата) си е колкото една кола на старо всяка година. Има сметка определено.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 фев 2014 21:00

Вие го уплашихте, бе... :)
Някой тук правилно спомена, че хората ходят в големите магазини. Това е така. Изводът-трябва да предлагаш стока и услуга, която в тези обекти липсва или е слабо застъпена. Тясна специализация, един вид. Пример- на улица Гео Милев преди години един отвори капанче за риба. Печена, пържена, всякаква. Хората не обичат да готвят риба-осмърдява къщата! Та капанчето се разрасна, асортимент-голям, винаги топла и пресна, цени-прилични! Почна да предлага и гарнитури, лимонов сок, вино... Отвори и второ капанче-за српска скара. Обед и привечер е опашка!
Та нишичка винаги има. Малко усет, малко нюх и доста късмет- и стават нещата. Ний не ламтим за оборотите на веригите-2-3 ооо печалба на месец ни стигат!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 17 фев 2014 21:01

galin56 написа:
Кировец написа:
galin56 написа:Добре де не отговори на най-важния въпрос. Намерил ли си откъде да си купуваш евтина и качествена стока за препродаване.

Амиии, все си мисля, че зеленчуковата борса Първенец е такова място.

Ами тогава отиди там и запиши цените на всички продукти. Виж после колко вървят същите стоки около мястото, където ще ти е сергията. Сметни с по-ниски цени за да подбиеш пазара и виж колко ще ти остане средна печалба на кило стока. Помисли горе-долу колко би могъл да продадеш на ден и ще си сметнеш и приходите. После помисли дали ще са достатъчни за разходите и така..

Нали се сещаш, че с по-ниски цени той ще привлече X, Y и Z да пазаруват няколко дни от него, вместо от R, докато R (който е отдавна в този бизнес и знае, как стоят нещата) не прати хора да му потрошат сергийката, или не дай Боже - него самия... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 17 фев 2014 21:08

Captain Stottlemeyer написа:
galin56 написа:Ами тогава отиди там и запиши цените на всички продукти. Виж после колко вървят същите стоки около мястото, където ще ти е сергията. Сметни с по-ниски цени за да подбиеш пазара и виж колко ще ти остане средна печалба на кило стока. Помисли горе-долу колко би могъл да продадеш на ден и ще си сметнеш и приходите. После помисли дали ще са достатъчни за разходите и така..

Нали се сещаш, че с по-ниски цени той ще привлече X, Y и Z да пазаруват няколко дни от него, вместо от R, докато R (който е отдавна в този бизнес и знае, как стоят нещата) не прати хора да му потрошат сергийката, или не дай Боже - него самия... 8-)

Знаеш ли, че като писах мнението и аз точно това си мислех. Ама си викам - то времето на мутрите вече отмина и сега уж е по-цивилизовано. Ама знае ли човек? :roll: Иначе няма друг начин да пробиеш освен с по-ниски цени. Хората могат ли да я намерят тая стока по-евтино или равно на твоята цена в радиус от 1км си обречен, никой няма да ти купува стоката.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 фев 2014 21:23

galin56 написа:Знаеш ли, че като писах мнението и аз точно това си мислех. Ама си викам - то времето на мутрите вече отмина и сега уж е по-цивилизовано. Ама знае ли човек? :roll: Иначе няма друг начин да пробиеш освен с по-ниски цени. Хората могат ли да я намерят тая стока по-евтино или равно на твоята цена в радиус от 1км си обречен, никой няма да ти купува стоката.

Принципно е така. Но не винаги цената е определяща. Аз мога да продавам примерно батерия 1616 на 1.50 лв. Обаче я продавам за 3 лв със смяна-повечето хора не могат да си сменят батерията на дистанционното. И са доволни.
Идва ми днес човек с таблет Самсунг за usb кабелче. Търсил навсякъде-няма! Казвам му-15 лв, той ги вади и доволен, че намерил! Давам му го с етикетчето-струва 6.50 и питам: верно ли щяхте да дадете 15 лева? А той- че аз ги дадох! И се смее.
Което ме навежда на някои размисли относно ценообразуването ми. От друга страна пък-спечелих си редовен клиент!
Та така.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 17 фев 2014 21:29

sin4ec написа:
galin56 написа:Знаеш ли, че като писах мнението и аз точно това си мислех. Ама си викам - то времето на мутрите вече отмина и сега уж е по-цивилизовано. Ама знае ли човек? :roll: Иначе няма друг начин да пробиеш освен с по-ниски цени. Хората могат ли да я намерят тая стока по-евтино или равно на твоята цена в радиус от 1км си обречен, никой няма да ти купува стоката.

Принципно е така. Но не винаги цената е определяща. Аз мога да продавам примерно батерия 1616 на 1.50 лв. Обаче я продавам за 3 лв със смяна-повечето хора не могат да си сменят батерията на дистанционното. И са доволни.
Идва ми днес човек с таблет Самсунг за usb кабелче. Търсил навсякъде-няма! Казвам му-15 лв, той ги вади и доволен, че намерил! Давам му го с етикетчето-струва 6.50 и питам: верно ли щяхте да дадете 15 лева? А той- че аз ги дадох! И се смее.
Което ме навежда на някои размисли относно ценообразуването ми. От друга страна пък-спечелих си редовен клиент!
Та така.

Твоите примери не противоречат на тезата, защото в първия случай няма нищо общо с зеленчукова сергия - ;) той едва ли ще им сготви зелето, а втория също я подкрепя, просто не е намерил този кабел в радиус от 1км, ако го е намерил ще ти даде 15лв., ама друг път. Това с цената и района е в основата на търговията.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 фев 2014 21:46

Да, търговията с храни е друга история... Аз продавам тясно специализирани неща, и по-важно е да го имам, а не цената. Кой щи харчи 10 лв за бензин, та да си купи батерията за 2.35 някъде си, евентуално?
Но всичко влияе. Сега е мъртъв сезон за търговия, всеки лев е добре дошел. Моята работа е да имам от всичко и да съм готов. На колко места се продават акумулатори за безжични телефони?
На малко. Идват хората, знаят, че тук има-длъжен съм да има. Това е.

stanleys
Контакти:

Мнениеот stanleys » 17 фев 2014 22:57

OT18 написа:По-добре към момента мисли за някаква сезонна работа(чужбина,морето) да натрупаш поне някакъв стартов капитал пък после мисли за бизнес.

И според мен вариантът "чужбина" трябва да се опита :roll:

Върни се в “Свободна зона”