Джейми Оливър - Министърът на храната
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- anihilator
- Контакти:
Re: Джейми Оливър - Министърът на храната
Голям фен съм му не малко негови рецепти съм опитал но по важното е , че този човек превръща готвенето и храненето в удоволствие 
stefani написа:мемнто написа:stefani написа:Английска кухня и английски готвач са " нещо като нищо на света "
Не ти се получи .
Сигурно щото от Ванкувър до Токио няма английски ресторанти
Не е нужно да има английски ресторанти , а и повечето му рецепти не са английски , но са изключително вкусни
Пи него всичко става бързо , точно и вкусно ! А не да чакам дебелият гъз по БНТ да се наконти и т.н.
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
Най-важното е, че този човек е поел огромен ангажимент към хора, които дори не познава. Живее на максимални обороти - обикаля, посещава, обучава, дава напътствия. Знае на 100% какво върши. Истински революционер. Всяко едно предаване зарежда с енергия и позитивно отношение.
Джейми не е готвач, който просто ще ти изпържи 3 яйца и ще ги поръси с червен пипер - този човек прави кулинарна магия, а съставките са от градината или от щанда на добрия месар, рибар. За съжаление в България качествено месо по магазините няма, биофермите са собственост на обикновени хора за лична консумация, а пресните и качествени морски дарове - риба, скариди, миди са крайно недостъпни.
Джейми не е готвач, който просто ще ти изпържи 3 яйца и ще ги поръси с червен пипер - този човек прави кулинарна магия, а съставките са от градината или от щанда на добрия месар, рибар. За съжаление в България качествено месо по магазините няма, биофермите са собственост на обикновени хора за лична консумация, а пресните и качествени морски дарове - риба, скариди, миди са крайно недостъпни.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y4LH0FQlU8Q&feature=c4-overview&list=UUpSgg_ECBj25s9moCDfSTsA[/youtube]
Простотия ... Кебапчита, кифтета, пърджоли, е това е храната. Не Джейми, дето има вид на педеруга
, да ми обяснява, че е полезно да ям храната на храната
От известните кулинари признавам Антъни Бордейн - тоя човек е доста луд 
Леевски, оле
Джейми доста го надценяват. Готви ок, но не е нещо специално. Има доста по-добри готвачи на тоя свят, не съм го видял още да прави рецепта, която е кой-знае какво. Просто е чаровен пред камерата и му се радват британките... 
Тук някои хора въобще не проумяват, че Оливър не претендира да бъде най-добрия готвач. Той единствен се е нагърбил с инициативата и невъзможната мисия да промени лошите хранителни навици на скапващото се общество като цяло.
Явно на хора, дето говорят за добри готвачи и дават примери или плюят по англичанина, въобще не им пука какво слагат в устата си - стига им да е вкусно и приготвено от добър готвач.
Докато Бурдейн се тъпче като прасе със сандвичи, мазни гозби от любимото му свинско, присъщи на бедните общества, то Джейми учи на хранителна култура.
П.п. фен съм и на двамата - Бурдейн е страхотен приключенец и предаването е уникално, но няма нищо общо с главната насока в действията на Джейми Оливър, който се бори с човешката безпомощност.
Явно никой не си е направил труда да изгледа видеото от описанието на темата.
Явно на хора, дето говорят за добри готвачи и дават примери или плюят по англичанина, въобще не им пука какво слагат в устата си - стига им да е вкусно и приготвено от добър готвач.
Докато Бурдейн се тъпче като прасе със сандвичи, мазни гозби от любимото му свинско, присъщи на бедните общества, то Джейми учи на хранителна култура.
П.п. фен съм и на двамата - Бурдейн е страхотен приключенец и предаването е уникално, но няма нищо общо с главната насока в действията на Джейми Оливър, който се бори с човешката безпомощност.
Явно никой не си е направил труда да изгледа видеото от описанието на темата.
Живков написа:Джейми доста го надценяват. Готви ок, но не е нещо специално. Има доста по-добри готвачи на тоя свят, не съм го видял още да прави рецепта, която е кой-знае какво. Просто е чаровен пред камерата и му се радват британките...
Живков, кога Джейми Оливър се е водил по рецепти? Той е наясно кога, какво и защо се прибавя, работи с фантазия и безупречно чувство за миксиране на вкусове и термична обработка на съставките. Явно си гледал твърде малко от неговите презентации.