Гриша Ганчев: Футболът да стане задължителен в училищата

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Re: Гриша Ганчев с интересно предложение към Министерски съвет

Мнениеот Eminem » 14 фев 2014 18:01

Аз и тук да го кажа. Аз ако искам да тренирам баскетбол, никой няма право да ме задължава да тренирам футбол.
Затова решението е да се направи задължителен свободно избираем спорт. Да има един списък с най-масовите спортове, с изисквания, които са изпълними за училищата, и децата сами да си избират какво да спортуват.
И Литекс, това, че България била малка държава и трябва да се толерира само футбола, е голяма глупост.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 14 фев 2014 18:02

Eminem написа:
PFC Litex написа:Знаех, че точно това ще ми отговориш и тук не говорим за СИП-ове, а за задължителни предмети.
Мнението ми съм го споделил и тук и в другата тема, в която пише.

Нека админите да пуснат анкета с отговори:

1. Футбол
2. Волейбол
3. Баскетбол
4. Всеки сам да избира, кой спорт да тренира, като задължителен предмет.

Искаш да кажеш, че форума е показател за цялата страна ? :lol: :lol: :lol:

Това е анкета касаеща форума, а ако искат да видят мнението и желанието на учениците, може да се пусне анкета във всяко едно училище и за един месец ще има пълна яснота, какво и колко, като процент искат децата.
Eminem написа:Аз и тук да го кажа. Аз ако искам да тренирам баскетбол, никой няма право да ме задължава да тренирам футбол.
Затова решението е да се направи задължителен свободно избираем спорт. Да има един списък с най-масовите спортове, с изисквания, които са изпълними за училищата, и децата сами да си избират какво да спортуват.
И Литекс, това, че България била малка държава и трябва да се толерира само футбола, е голяма глупост.

Ок, които искат футбол го тренират него с професионален треньор и т.н., а който искат всички останали спортове да карат часа по физическо там с учителката или учителя, който е в училището.
Под България, че е малка страна имам в предвид ресурса, който може да се отдели, защото така или иначе бюджетите са свити, все пак предложението е да бъдат назначение треньори, които да са на заплата, а физическото си остава, като дисциплина.
Последна промяна от PFC Litex на 14 фев 2014 18:07, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
T&T
Контакти:

Мнениеот T&T » 14 фев 2014 18:07

Свалям шапка на Гриша Ганчев за това което е направил и продължава да прави в Ловеч, но президентите и собствениците на футболни клубове нямат място в изпълкома на БФС.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 14 фев 2014 18:13

PFC Litex написа:Ок, които искат футбол го тренират него с професионален треньор и т.н., а който искат всички останали спортове да карат часа по физическо там с учителката или учителя, който е в училището.
Под България, че е малка страна имам в предвид ресурса, който може да се отдели, защото така или иначе бюджетите са свити, все пак предложението е да бъдат назначение треньори, които да са на заплата, а физическото си остава, като дисциплина.

Аз не виждам какво лошо има вместо да се назначат 5 футболни треньора на заплата примерно да се назначат по 1 от всеки от най-популярните спортове.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 14 фев 2014 18:13

PFC Litex написа:Ок, които искат футбол го тренират него с професионален треньор и т.н., а който искат всички останали спортове да карат часа по физическо там с учителката или учителя, който е в училището.

Ок, които искат футбол го тренират него с професионален треньор и т.н

Това не ми се връзва в искането на ганчев, футболът да стане задължителен спорт.

Не е проблем да се отделят разходи за още два спорта. А пък политиците могат да крадат с по 1 % по-малко.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 14 фев 2014 18:16

doktora25 написа:

Аз не виждам какво лошо има вместо да се назначат 5 футболни треньора на заплата примерно да се назначат по 1 от всеки от най-популярните спортове.

В България има около 2500 училища * 5 треньора са 12 500 човека * 1000лв разход на месец за заплати и осигуровки са 12 милиона лева * 12 месеца са 144 милиона лева, аджеба държавата ще има ли този ресурс за да си позволи това?

Дори предложението само за футбола ще струва на министерството около 25-28 милиона на година, така че е много вероятно предложението на Ганчев да не се приеме.
Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 14 фев 2014 18:20

PFC Litex написа:В България има около 2500 училища * 5 треньора са 12 500 човека * 1000лв разход на месец за заплати и осигуровки са 12 милиона лева * 12 месеца са 144 милиона лева, аджеба държавата ще има ли този ресурс за да си позволи това?

Много на дребно разсъждаваш. 144 млн. за държавния бюджет са нищо. Предпочитам държавата да ги даде тия пари за образование и масов спорт, отколкото примерно на силовите министерства.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 14 фев 2014 18:21

Понеже разсъждавам на дребно, то за това различни спортни отрасли работят в мизерия и няма по 5 лева за снимка и т.н.
Изображение

trakia89
Контакти:

Мнениеот trakia89 » 14 фев 2014 18:25

Ами ако детето ми иска да тренира фехтовка, ще трябва да му кажа, не тате хващай топката, няма значение дали е волейболна, баскетболна или футболна.

Това е едно изключително дебилно предложение в сегашният си вид, нека има подобни занятия като ЗИП, но всеки да си избира спорта.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 14 фев 2014 18:28

PFC Litex написа:В България има около 2500 училища * 5 треньора са 12 500 човека * 1000лв разход на месец за заплати и осигуровки са 12 милиона лева * 12 месеца са 144 милиона лева, аджеба държавата ще има ли този ресурс за да си позволи това?

Дори предложението само за футбола ще струва на министерството около 25-28 милиона на година, така че е много вероятно предложението на Ганчев да не се приеме.

Ако народа спре до някаква степен краденето на бюджета, няма да има проблем да се финансират няколко спорта.
Но ние сме си роби и си мълчим.

Върни се в “Футбол - България”