bluesupport написа:petbezdeset написа:За мен е срам да пращаме толкова туристи на такъв представителен форум. Някакви си лапат паричките за "олимписка подготовка", симулират дейност, политиците се хвалят, че раздават нашите пари на някакви олигофрени, а след време същите тези хрантутници пълнят пресата с това как държавата ги била ощетила и не им давала пенсии за приноса им към спорта.
Държавата да се съсредоточи към масовия спорт - изграждане на терени и зали с които да привлече младите. В София не може да се намери една нормална зала за любителски волейбол. А същевременно някакви си получават стотици хиляди за подготовка. Гледам ги и федерацията по Ски с Аудита се раздвижва. Срамно е това.
Ако някой се докаже, че е конкурентен (Сани Жекова, бившите биатлонистки, шофьорчето Максим с жена му, Евгения Раданова) нека се вложат повече средста за него вместо за някакви, които бутат количка на колела, ама са усвоили сумати пари!

Точно така, държавата трябва да подпомогне масовият спорт, от там нататък, който иска нещо повече, да си търси спонсори. Какви са тези федерации по пързаляне с шейни, кърлинг и всякакви други хрантутници. Една стотинка не бива да дава държавата, още повече ние не сме северна нация и никога зимните спортове не са били силно застъпени у нас. Финансиране само за масов спорт и толкова. Да не говорим колко окаяна ни е инфраструктурата и колко по-важно е там да се наливат пари, както и за куп други по-важни неща. Голям праз, че сме последни на в хокей, пързаляне с шейни и други екзотични спортове за нас. Който иска да си практикува лошо няма, но нека сам да си търси пари.
Така е, наляха се милиони левове за спортове като бобслей и ски скок. Та ние нямаме нито шанца, нито улей - за какъв х.й се дават толкова пари за тях? Този спорт няма как да придобие национална значимост. Децата тренират футбол и волейбол на сгурия(не съм сигурен как се пише тази дума) и асфалт, а федерацията по ски е получила едни десетина милиона за един цикъл и няколко коли, които 99% от населението ги гледат само в Ауто билд. А скиорчетата за здраве на Олимпиадата съм убеден че 80% от хората не са ги чували. Ми по тази логика да си направим тим във формула 1?
Проблемът според мен е, че не сме читави като народ - още не можем да разберем че в модерното общество се иска талант, труд и себеотдаване. Тук като имаме таланта ставаме като Божинов, вместо като Меси.
Слушам го и Петела вчера за скискоковете на Зографски (май с един ще си остане). Нашето момче не било участвало на последните състезания за да може да бъде във върхова форма за Олимпиадата

. Някакъв естонец на същата възраст като нашия (бил станал трети, когато нашият бил първи на световното за младежи) скочи 10 метра над нашия и влезна в топ 16.