Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот Logical person » 07 фев 2014 00:08

Tommi написа:
Logical person написа:
Точно това имам в предвид ;) Между другото виж Борусия Дортмуд, не бяха ли почти фалирали когато се листнаха ??? Не си спомням, но ми се върти нещо такова, че в много тежък момент смениха модела на управление и излязоха на борсата ?
п.п. Акции ще могат да купуват всички хора от целия свят. Не подценявай чара на Лупи да размахва 31 титли пред разни чужденци, които се впечатляват от такива неща :mrgreen: :mrgreen:

Един е Сашо Томов! 8-) Само да е жив и здрав и да ни радва. :)

За Борусия хем си прав, хем не си. Те са на Франкфуртската стокова борса още от 2000г., а не се листнаха, когато бяха пред фалит няколко години по-късно. Акциите им стартираха на 11 евро, ако не бъркам, а днес са 3,72 евро, въпреки всичките им титли и добри представяния в Германия и ЕКТ. ;) По едно време цената беше 0,86 евро. Ама тези неща удобно се пропускат от хората, които дават Борусия за пример. Между другото, никой немски отбор не ги последва на борсата.
А спасението им от фалита основно се дължи на изпълнителния им директор (не се сещам името). Той, заедно с помощта на други хора разбира се, успява да се справи с голяма част от дълговете. Дали чрез погасяване, разсрочване, преструктуриране или нещо друго, не мога да кажа. Също така обръща внимание на младите играчи, вместо на скъпоплатени звезди, прекръства стадиона заради дългове и др. И друго важно, което прави (затова казах, че си наполовина прав) е да промени структурата на акционерите в клуба, като по-голямата част от капитала (около 80%) отива в дребните инвеститори (феновете), за сметка на институционалните инвеститори.

Е тя цената зависи и от броя акции все пак. Ако при 6 млн цената е 5 лв, при 60 млн ще бъде 50 ст и т.н. На мен ми се вижда прекалено хубаво да стане на 5 лв, защото това би значело пазарна капитализация от 32,5 млн лева. Съмнявам се да струваме толкова. Пък и с тези пари могат да се оправят и дълговете и стадиона :)

Иначе нали и Томов се опитва точно това да прави с дълговете. Основно ги преструктурира и разсрочва, а не толкова че изплаща нещо :mrgreen: Логично е да срещне някакво разбиране от страна на кредиторите, защото другите сценарии включват фалит при което те няма да получат нищо. А Томов признава дълговете и заявява желание да ги изплаща.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 07 фев 2014 00:23

Logical person написа:Е тя цената зависи и от броя акции все пак. Ако при 6 млн цената е 5 лв, при 60 млн ще бъде 50 ст и т.н. На мен ми се вижда прекалено хубаво да стане на 5 лв, защото това би значело пазарна капитализация от 32,5 млн лева. Съмнявам се да струваме толкова. Пък и с тези пари могат да се оправят и дълговете и стадиона :)

Иначе нали и Томов се опитва точно това да прави с дълговете. Основно ги преструктурира и разсрочва, а не толкова че изплаща нещо :mrgreen: Логично е да срещне някакво разбиране от страна на кредиторите, защото другите сценарии включват фалит при което те няма да получат нищо. А Томов признава дълговете и заявява желание да ги изплаща.

При тях цената зависи от търсенето и предлагането. При вас на този етап е друго, защото не се търгувате на борсата.
А сега ако емитирате 3 млн., ще си увеличите акциите на 9 млн. и нещо. Ако смятаме по 5 лв. се получава грубо 45 млн. пазарна капитализация. Само че средната ви цена ще падне доста под 5 лв. според мен, така че и капитализацията ще падне. Сега е рано да се пресмята. За момента на борсата има към 60 компании с по-голяма пазарна капитализация от 45 млн. ;)

А Томов от 40 млн. (или 35, зависи от версиите му :mrgreen: ) ви е намалил дълговете на 12 млн. Не може да не сте доволни. :P
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 07 фев 2014 00:38

Tommi написа:
Logical person написа:Е тя цената зависи и от броя акции все пак. Ако при 6 млн цената е 5 лв, при 60 млн ще бъде 50 ст и т.н. На мен ми се вижда прекалено хубаво да стане на 5 лв, защото това би значело пазарна капитализация от 32,5 млн лева. Съмнявам се да струваме толкова. Пък и с тези пари могат да се оправят и дълговете и стадиона :)

При тях цената зависи от търсенето и предлагането. При вас на този етап е друго, защото не се търгувате на борсата.
А сега ако емитирате 3 млн., ще си увеличите акциите на 9 млн. и нещо. Ако смятаме по 5 лв. се получава грубо 45 млн. пазарна капитализация. Само че средната ви цена ще падне доста под 5 лв. според мен, така че и капитализацията ще падне. Сега е рано да се пресмята. За момента на борсата има към 60 компании с по-голяма пазарна капитализация от 45 млн. ;)

А Томов от 40 млн. (или 35, зависи от версиите му :mrgreen: ) ви е намалил дълговете на 12 млн. Не може да не сте доволни. :P

Доколкото знам няма да се емитират нови акции. От тези 6,5 млн ще се пуснат 3 млн на борсата, съответно Лира си запазва мажоритарен дял ;)
Иначе Томов си е популист и брои тези около 20 млн дето Титан ги отписаха, чисто счетоводно е прав. Реално да е изплатил около 1-2 млн, което също си е постижение в момента. Проблема за всички е , че не се знае колко такива като Бидзари има още. На теория могат и 100 човека да излязат с претенции за по 100-200-500к евра :mrgreen: Никой не иска да се замесва в такъв батак.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 07 фев 2014 00:43

Logical person написа:Доколкото знам няма да се емитират нови акции. От тези 6,5 млн ще се пуснат 3 млн на борсата, съответно Лира си запазва мажоритарен дял ;)
Иначе Томов си е популист и брои тези около 20 млн дето Титан ги отписаха, чисто счетоводно е прав. Реално да е изплатил около 1-2 млн, което също си е постижение в момента. Проблема за всички е , че не се знае колко такива като Бидзари има още. На теория могат и 100 човека да излязат с претенции за по 100-200-500к евра :mrgreen: Никой не иска да се замесва в такъв батак.

При първично публично предлагане задължително се емитират нови акции. Точно това е целта на този вид предлагане - да влязат свежи пари.
Иначе може да правите вторично предлагане (дори без да сте правили първично) и тогава ще пуснете на борсата от наличните акции, само че в този случай няма да дойдат нови средства, а просто акциите си сменят собственика един вид.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 07 фев 2014 00:54

Tommi написа:
Logical person написа:Доколкото знам няма да се емитират нови акции. От тези 6,5 млн ще се пуснат 3 млн на борсата, съответно Лира си запазва мажоритарен дял ;)

При първично публично предлагане задължително се емитират нови акции. Точно това е целта на този вид предлагане - да влязат свежи пари.
Иначе може да правите вторично предлагане (дори без да сте правили първично) и тогава ще пуснете на борсата от наличните акции, само че в този случай няма да дойдат нови средства, а просто акциите си сменят собственика един вид.

Е той собственика е Лупи, един вид ще продаде от собствените си акции, но парите вместо в джоба си ще ги внесе в касата на отбора :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ако емитира нови акции, цената от 5 лв е силно оптимистична. Той в началото говореше, че това е цената на кутия цигари и е прав, но ако си мисли че има 3 млн фена, които да купят по 1 акция, се е объркал много сериозно.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 07 фев 2014 01:02

Logical person написа:Е той собственика е Лупи, един вид ще продаде от собствените си акции, но парите вместо в джоба си ще ги внесе в касата на отбора :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ако емитира нови акции, цената от 5 лв е силно оптимистична. Той в началото говореше, че това е цената на кутия цигари и е прав, но ако си мисли че има 3 млн фена, които да купят по 1 акция, се е объркал много сериозно.

Нови ще емитира, това излезе като информация и от инвестиционния ви посредник преди няколко месеца. А като мине IPO-то и ви листнат на борсата, тогава всеки акционер може да си продава акциите за собствена сметка. 8-) Ако от добро сърце реши да ги даде на клуба - ок, ама ако си прибере печалбата не може да му кажете копче. :mrgreen: Друг е въпросът, че цената като се срине, акционерите могат да пият по една студена вода.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 07 фев 2014 01:05

И аз мисля, че без емитирането на нови акции и увеличение на капитала няма как да стане. Иначе излиза, че някой който е взел ЦСКА без пари иска по 5 лева на акция. :idea: Така, или иначе, ако успеем на станем публична компания това ще е най-доброто за ЦСКА. Тогава няма как да няма пълна прозрачност и разни там черни каси, комисионни, източване на клуба и двойно счетоводство отиват в историята. Комисията по финансов надзор ще следи изкъсо всичко, което става в ЦСКА и дали са защитени интересите на инвеститорите. Ман. Юнайтед от IPO-то набраха 200 млн. паунда. Глазгоу Рейнджърс 60 млн., така че това е пътя, ако искаме да сме нормален и чист европейски клуб. 8-)
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 07 фев 2014 12:55

Аз обаче си мисля че по цената на акциите думата има и банката, която извършва ИПО-то. Например при Туитър в последния момент бяха решили да ги пуснат с 2 долара повече. В самата банка се събират предварителни заявки за закупуване и на тази база, тя си прави сметката.

vayk
Контакти:

Лакърдиите на Лупи.

Мнениеот vayk » 07 фев 2014 14:50

Гледах въпросната пресконференция за представянето на Иван Стоянов, излъчена на живо в livesport. Не преставам да се удивлявам на завидните еквилибристични умения на Сашо Томов. Ако сравним негова медийна изява отпреди 3-4 месеца с днешната, няма да установим никаква разлика. Всичко са обещания в бъдеще време. Ей сегинка, до седмица, до броени дни, до часове дори...Аха да вземем Венци Христов - то пък спрял тока в банката и не могло да се извърши плащането /това е метафорично разбира се, но не бих се изненадал да го чуя от Лупи/. Генералният спонсор и той чука на вратата от 7-8 месеца, само остава да се сложи печат на договора, ама пустата секретарка някъде го забутала по чекмеджетата и пр. и пр. лакърдии. Говорих със сериозни хора, близки до ЦСКА и за съжаление не чух от тях бодряшкия оптимизъм на Томов за лиценза. Все пак нека изчакаме до края на март, но ми се струва, че е напълно реално да загазим. Дано да греша!
Последна промяна от vayk на 07 фев 2014 14:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Лакърдиите на Лупи.

Мнениеот boabbb » 07 фев 2014 14:51

Обеща ли еднорози :mrgreen: :lol: Луис Суарес от лятото ли го взимаме :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Архив”