ATP: Григор Димитров ли е следващата голяма звезда в тениса?

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
powerful
Контакти:

Мнениеот powerful » 05 фев 2014 12:37

[center]Изображение[/center]

Нека погледнем към новото поколение на АТР тура и дали следващата голяма звезда на тениса няма да се казва Григор Димитров, питат от официалния сайт на АТР в поредицата си "ATP World Tour Uncovered Young Guns". В шестия епизод на тази посветена на младите играчи поредица главният герой е Гришо, а какво е мнението на голяма част от най-известните тенисисти и анализатори на този спорт можете да научите от долните редове.

"Григор определено започна да реализира потенциала си, а той е наистина огромен. Притежава много умения на корта, а напоследък започна да наваксва и по отношение на тялото и ума", е мнението на Джим Къриър за 22-годишния българин.

"Григор притежава всички възможни удари, които ги има в книгите за тенис, няма съмнение в това. Всички мислят, че той е бъдещ номер едно", добавя уважаваният коментатор Джейсън Гудъл. "Най-ярката звезда сред тенисистите под 25 години", продължават суперлативите, този път от устата на популярния тенис журналист Джон Уъртхайм.

"За мен не е имало друг спорт освен тениса. Баща ми бе мой треньор, а майка ми е бивша волейболистка, така че спортът винаги е бил в кръвта ми", споделя самият Григор Димитров, а след това говори и за това как вижда стила си на игра.

"Аз определено съм агресивен играч и винаги съм искал да се смятам за такъв, защото това ти дава допълнителна увереност, когато излезеш на корта, без значение кой е противникът ти. Опитваш се да даваш най-доброто от себе си и да играеш играта си, а това е най-важното", каза по този повод Гришо.

Пийт Сампрас, Андре Агаси, Роджър Федерер - това са тенисистите, които като малък хасковлията е гледал и на които се е възхищавал. "Никога не съм искал да ги копирам, а просто да гледам играта им и как изграждат разиграванията. Пийт със сервиса си, Андре с ретура, а Роджър с впечатляващото си движение по корта", разкрива Гришо.

Наскоро към екипа на Григор се присъедини и един от най-уважаваните треньори на АТР тура в лицето на Роджър Рашийд, а положителното му влияние вече започна да се усеща. "Това, че той нае Рашийд изпрати съобщение към всички тенисисти в съблекалнята и към тенис света като цяло, но също така означава, че вече е готов", каза по този повод Матс Виландер.

"Той е много талантлив, а Роджър Рашийд може да му помогне много. Подобри сервиса му, сега е много по-агресивен и се движи много по-добре. През този сезон Димитров и Рашийд ги чакат много добри неща", добавя Горан Иванишевич.

А какво мисли самият Роджър Рашийд? "Той трябва да има търпение и трябва да продължава да развива тялото, ума и играта си. Той притежава инструментите, но е трудно да се научиш да ги използваш. Ще му отнеме малко време, но със сигурност един ден ще успее", е мнението на австралиеца.

Пътят е тежък, но Григор Димитров с готовност се изправя пред това предизвикателство. "Винаги присъства това леко притеснение, но човек просто иска да излезе на корта, да се представи добре и да изиграе един добър мач. За младите никога не е лесно и няма как изведнъж да се появят и да започнат да печелят всеки мач, в който участват", добавя още Гришо,

"Според мен той със сигурност е бъдещ победител на турнири от Големия Шлем", чертае бляскаво бъдеще бившият му треньор Патрик Муратоглу.

"Той може да удря здраво топката, може и да играе разнообразно. Добър е на мрежата и като цяло притежава всичко необходимо, а сега започва да намира начин как да използва тези свои качества. Мисля, че досега не знаеше как точно да прави това", добавя бившият №1 в ранглистата на двойки Йонас Бьоркман.

tenniskafe.com

Потребителски аватар
powerful
Контакти:

Re: ATP: Григор Димитров ли е следващата голяма звезда в тениса?

Мнениеот powerful » 05 фев 2014 12:51

И тук изниква въпроса, къде е санди? :lol:

Потребителски аватар
М Камбуров
Контакти:

Мнениеот М Камбуров » 05 фев 2014 12:52

powerful написа:И тук изниква въпроса, къде е санди? :lol:

на село

OT18
Контакти:

Мнениеот OT18 » 05 фев 2014 12:56

powerful написа:И тук изниква въпроса, къде е санди? :lol:

Предполагам тренира усилено,за да разкрие "посредствения" Гришо на следващия турнир от ГШ. :mrgreen:

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 05 фев 2014 13:24

Оставете го тоя санди, какво само му давате поле за изява не мога да ви разбера.
Хубаво е, когато такива имена в тениса се изказват по такъв начин за нашето момче. Както и те казаха, Гришо ги има възможностите и таланта и от него се иска само да ги развие и да бъде постоянен в играта си. От там всичко ще си дойде на мястото. ;)
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

Потребителски аватар
powerful
Контакти:

Мнениеот powerful » 05 фев 2014 13:29

Niksh0 написа:Оставете го тоя санди, какво само му давате поле за изява не мога да ви разбера.

Не виждам как тоя лаик може да се изяви,при положение, че както каза доказани тенисисти и експерти не спират да хвалят Григор..Чакаме Ротердам другата седмица.

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 05 фев 2014 13:31

Следващи цели - титла на АТР 500, титла на Мастърс, да изпревари Милош Раонич в ранглистата 8-) Пожелавам му да изпълни поне 2 от 3-те до края на годината 8-)
Изображение Изображение

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 05 фев 2014 13:41

Отг.:Незнам, а и слабо(направо никак) ме интересува!

Encore
Контакти:

Мнениеот Encore » 05 фев 2014 13:42

Сигурен съм, че Григор ще има слаби представяния и в бъдеще, отпадания в 1-ви или 2-ри кръг. Въпросът е да се спре това българско качество, да чакаш някой да се провали за да го оплюеш. Успех на Гришо!

Потребителски аватар
powerful
Контакти:

Мнениеот powerful » 05 фев 2014 13:48

galin56 написа:ATP: Григор Димитров ли е следващата голяма звезда в тениса?
Отг.:Незнам, а и слабо(направо никак) ме интересува!

Тогава защо пишеш в темата?

Върни се в “Тенис”