69 години от масовото убийсто „Народен съд“

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: 69 години от масовото убийсто „Народен съд“

Мнениеот Alexx » 02 фев 2014 19:12

Лявото е по-скоро свързано със социалната политика.Държавата също може да бъде капиталист. Също така гледам Скандинавските страни във най-ключовите сектори има държавна намеса под зоркия контрол над гражданите,а не виждам да има дългове.
Равенството пред закона въобще не съществува. Това,че е написано на някаква хартия не означава,че съществува. Също така няма как да имаш икономическа свобода ако си роден в Африка където няма как да поучиш образование и въобще няма среда за твоето бизнес или научно развитие.
Също така не съм съгласен,че младите се захласват по левите виждания. Аз като по-млад имах либертариански виждания, които стигаха до крайността на анархо-капитализма. С времето разбрах,че това също е голяма утопия като комунизма. Най-малкото заради наличието на интернационални корпорации които задушават новата конкуренция.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 фев 2014 19:37

acmilan написа:Напротив, всяка идеология е обвързана неразривно с икономически постулати. Точно равните възможности и равните шансове за развитие означават равенство пред закона и нищо друго. По никакъв друг начин няма как да бъдат гарантирани те. Лявото значи повече намеса на държавата в икономиката, регулиране на пазара, субсидиране на губещи отрасли и води главно до дългове, дългове и пак дългове. Точно заради наглед атрактивните и привлекателни постулати на левите, мнозина млади хора са се прехласвали по тях, докато не разберат на практика до какво водят.
Като цяло в днешно време границата между лявото и дясното са доста размити. И между комунизъм и социалдемокрация няма нищо, ама нищо общо. Те са били винаги непреодолими противници. Това че бившите комунисти в България станаха социалдемократи само показва колко извратена е политическата ни система. То и християндемократи станаха някои, че и руските проекти в България бяха оприличавани на крайно десни, ама мила родна картинка.

Зависи дали равните възможности и шансове за развитие се разглеждат от гледна точка на икономическата свобода или на личната свобода. ;) Лявото означава ограничаване на икономическата свобода, но има леви, които стимулират личната свобода и леви, които я ограничават. По същия начин дясното се свързва с исономическа свобода, но има десни, които ограничават личната свобода и такива, които я стимулират.
А "дългове, дългове и пак дългове" могат да възникнат при всяка икономическа система. Те се пораждат от други фактори, като например лош мениджмънт. Иначе, плановата икономика си има много недостатъци, но това е друга тема.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 02 фев 2014 22:20

Alexx, не съм казал, че всички млади се прехласват по левите убеждения, но често се наблюдава това явление. Аз винаги съм бил с десни възгледи, винаги съм смятал, че държавата трябва да бъде регулатор, чрез правила и закони, в никакъв случай невидима и в никакъв случай обсебваща. Да, това за закона също е до голяма степен утопия. Образованието, достъпът до информация и всичко в тази посока са необходими условия за развитие, не мисля, че имаме някакво различие в тази посока.
Тоmmi, течения и нюанси има както в лявото, така и в дясното в исторически план, и в днешни дни. Аз съм десен човек и като такъв имам способността сам да си определям границите. Дълговете няма как да не дойдат, когато субсидираш, а не се котираш на пазара. Лошият мениджмънт е нещо съвсем различно, може да дойде във всяка система. Малко спорим заради самия спор, ама в този форум това е често срещано :)
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 фев 2014 00:13

acmilan написа:Тоmmi, течения и нюанси има както в лявото, така и в дясното в исторически план, и в днешни дни. Аз съм десен човек и като такъв имам способността сам да си определям границите. Дълговете няма как да не дойдат, когато субсидираш, а не се котираш на пазара. Лошият мениджмънт е нещо съвсем различно, може да дойде във всяка система. Малко спорим заради самия спор, ама в този форум това е често срещано :)

Винаги спорим за самия спорт, няма за какво друго.
Разбира се, че можеш да си определяш границите, но не е хубаво (и понякога здравословно :) ) те да се разминават значително с установените от политическата система. Все пак у нас всички партии са в центъра или център-ляво и който и да е на власт налага ограничения и върху личната свобода, и върху икономическата. По света нещата са по същия начин, без значение, че на някои места има леви и/или десни партии. Та в този ред на мисли равните възможности и равните шансове са си една утопия.
Плановата икономика изкривява пазара в значителна степен и трудно можем да говорим за "котиране" на него или необходимост от такова. Дори самата думичка "котиране" или "котировка" не звучи добре, когато се използва в едно изречение с "планова икономика", защото се свързва със финансовите пазари, а те пък от своя страна са важен елемент на пазарната икономика. Държавата определя какво ще се произвежда, определя търсенето и регулира цените. Субсидирането, както го наричаш, в голяма степен е необходимо точно заради лошия мениджънт (но не само заради него) в отделни предприятия или в даден сектор като цяло. Просто ръководителят знае, че държавата поема загубите. Неговата задача е да изпълни спуснатия му план, а не да управлява добре. Мисълта ми в предишния пост беше, че дълговете не са характерни само за конкретен вид икономическа система и за наличието им има редица фактори. Както и да е, много се отклоняваме от темата. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Долу комунизма
Контакти:

Мнениеот Долу комунизма » 03 фев 2014 01:27

Антинародния съд е едно от най-големите престъпления извършвани от комунистите и за това жестоко престъпление трябва да им се потърси наказателна отговорност , а всички комунистически банди да бъдат забранени!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 03 фев 2014 09:01

Долу комунизма написа:Антинародния съд е едно от най-големите престъпления извършвани от комунистите и за това жестоко престъпление трябва да им се потърси наказателна отговорност , а всички комунистически банди да бъдат забранени!

По чий закон ще търсиш наказателна отговорност?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 фев 2014 22:03

Laetitia написа:Вярвам, че Господ вижда и наказва и палачите на българския народ ще си получат заслуженото. Под една или друга форма, на този или на онзи свят.

Бог няма нищо общо с представите, създадени ти от религиозната секта, наречена християнство.

Не наказва никого за нищо, дори не се меша в земните дела, те си остават тук. Ако искаше, отдавна да е раздала* "справедливост", не мислиш ли ??!

* - не, не е грешка. Полово разделение съществува само тук.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 03 фев 2014 22:29

1982 написа:
Laetitia написа:Вярвам, че Господ вижда и наказва и палачите на българския народ ще си получат заслуженото. Под една или друга форма, на този или на онзи свят.

Бог няма нищо общо с представите, създадени ти от религиозната секта, наречена християнство.

Не наказва никого за нищо, дори не се меша в земните дела, те си остават тук. Ако искаше, отдавна да е раздала* "справедливост", не мислиш ли ??!

* - не, не е грешка. Полово разделение съществува само тук.
Не съм ти искала мнението. ;)
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 фев 2014 22:33

Аз пък не съм те питал дали го искаш.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 03 фев 2014 22:33

Ами... не ми го давай.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Върни се в “Свободна зона”