Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Re: Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Мнениеот RedeviL » 31 яну 2014 11:22

boabbb написа:А икономическото положение - същия х*й, само дето излиза от друг джоб :lol: Оня мазният министър на финансите ме е гнус да го гледам, а пък като заговори - ми става лошо :lol: Теглил нови заеми да връща старите :mrgreen: :lol:

Ти си типичният пример за лаик, та ти ли ще ми даваш оценка за действията на финансовия министър!?? В интернет спокойно можеш да провериш какъв е държавният дълг на България и как се е движел неговият процент през годините. Както и на кое място е България в това отношение спрямо другите страни от ЕС. Какво странно има в това да се погасяват дълговете чрез заеми!?? Да, България има дългове, ако случайно не знаеш това, а тези дългове си имат падежи. Само до края на 2017г. предстои да се падежира общ държавен дълг на стойност 5.9 милиарда лева. Опциите пред правителството са да запълни фискалния резерв с нови спестявания от бюджетни излишъци, с които да се увеличат натрупванията в резерва, да се приватизират държавни активи и да бъдат използвани по същото предназначние или падежиращите дългове да бъдат финансирани с нови заеми.
И понеже постоянно се спекулира по темата ще добавя, че според Конвергентната програма за периода 2013-2016г., подготвена от ГЕРБ и придобила завършен вид по време на служебния кабинет, рефинансирането на падежиращите дългове се счита за най-удачния вариант.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 31 яну 2014 11:25

RedeviL написа:
boabbb написа:А икономическото положение - същия х*й, само дето излиза от друг джоб :lol: Оня мазният министър на финансите ме е гнус да го гледам, а пък като заговори - ми става лошо :lol: Теглил нови заеми да връща старите :mrgreen: :lol:

Ти си типичният пример за лаик, та ти ли ще ми даваш оценка на действията на финансовия министър!?? В интернет спокойно можеш да провериш какъв е държавният дълг на България и как се е движел неговият процент през годините. Както и на кое място е България в това отношение спрямо другите страни от ЕС. Какво странно има в това да се погасяват дълговете чрез заеми!?? Да, България има дългове, ако случайно не знаеш това, а тези дългове си имат падежи. Само до края на 2017г. предстои да се падежира общ държавен дълг на стойност 5.9 милиарда лева. Опциите пред правителството са да запълни фискалния резерв с нови спестявания от бюджетни излишъци, с които да се увеличат натрупванията в резерва, да се приватизират държавни активи и да бъдат използвани по същото предназначние или падежиращите дългове да бъдат финансирани с нови заеми.
И понеже постоянно се спекулира по темата ще добавя, че според Конвергентната програма за периода 2013-2016г., подготвена от ГЕРБ и придобила завършен вид по време на служебния кабинет, рефинансирането на падежиращите дългове се счита за най-удачния вариант.

Ти вярно си доста тъп :lol: Как няма да е най-малък, като сме най-бедната държава в ЕС, и то много далече от предпоследния ;) А работите от нета и аз мога да си ги копирам :!:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 31 яну 2014 11:28

viali69 написа:
Logical person написа:Значи след като е имало провален референдум за Белене, то никога повече не трябва да има референдум ? Това е тезата на хора като Виали. Те просто не искат никога да има референдум.

Къде пък съм споменал Белене ? :roll:
Написах, че след като избирателната активност на евроизборите през 2009-та е била ниска. Само 37%.
Дори да проведем референдума 2в1 на евроизборите през месец май, пак не може референдумът да събере достатъчно гласове, за да бъде легитимен.
И веднага давам пример. Аз съм избирател на БСП. Отивам и пускам бюлетина за евролистата на БСП, но НЕ гласувам на референдума.
Така ще постъпят всички избиратели на БСП, ДПС и АТАКА според желанието на партиите им.Как ще съберете над 50% гласували на референдума ? Няма как ! Референдумът ще е невалиден.

Виали иска да има референдум, но той да е ЗА или ПРОТИВ членството на България в ЕС ! 8-)

Не разбирам откъде у теб е тази увереност, че, видиш ли, никой от симпатизантите на БСП, ДПС и АТАКА няма да гласува на референдума. :? Разбирам, че силно мразиш ГЕРБ и страстно любиш БСП, но тезата ти не почива на нищо. Да ти напомня ли, че има доста хора, които не се кланят сляпо на лидерите си, макар че са гласували за някоя от трите партии, пък да не отваряме дума за хилядите разочаровани симпатизанти на Атака. Следователно няма да стане така, както ти се иска на теб ;)
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 31 яну 2014 11:40

boabbb написа:
RedeviL написа:

Ти си типичният пример за лаик, та ти ли ще ми даваш оценка на действията на финансовия министър!?? В интернет спокойно можеш да провериш какъв е държавният дълг на България и как се е движел неговият процент през годините. Както и на кое място е България в това отношение спрямо другите страни от ЕС. Какво странно има в това да се погасяват дълговете чрез заеми!?? Да, България има дългове, ако случайно не знаеш това, а тези дългове си имат падежи. Само до края на 2017г. предстои да се падежира общ държавен дълг на стойност 5.9 милиарда лева. Опциите пред правителството са да запълни фискалния резерв с нови спестявания от бюджетни излишъци, с които да се увеличат натрупванията в резерва, да се приватизират държавни активи и да бъдат използвани по същото предназначние или падежиращите дългове да бъдат финансирани с нови заеми.

Ти вярно си доста тъп :lol: Как няма да е най-малък, като сме най-бедната държава в ЕС, и то много далече от предпоследния ;) А работите от нета и аз мога да си ги копирам :!:

Тъп си ти, че даваш оценка на човек, който е тясно специализиран във финансите! :mrgreen: Не е важно, дали една информация е "копирана", а дали е вярна! ;) Примерът за това, че сме с най-нисък държавен дълг го дадох в отговор на глупостите, които си написал за това, че телгят заеми да се погасяват нови заеми.. В крайна сметка не мога да разбера от какво всъщност си недоволен!??

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 31 яну 2014 12:34

TristaNNN написа:
viali69 написа:
Logical person написа:Значи след като е имало провален референдум за Белене, то никога повече не трябва да има референдум ? Това е тезата на хора като Виали. Те просто не искат никога да има референдум.

Къде пък съм споменал Белене ? :roll:
Написах, че след като избирателната активност на евроизборите през 2009-та е била ниска. Само 37%.
Дори да проведем референдума 2в1 на евроизборите през месец май, пак не може референдумът да събере достатъчно гласове, за да бъде легитимен.
И веднага давам пример. Аз съм избирател на БСП. Отивам и пускам бюлетина за евролистата на БСП, но НЕ гласувам на референдума.
Така ще постъпят всички избиратели на БСП, ДПС и АТАКА според желанието на партиите им.Как ще съберете над 50% гласували на референдума ? Няма как ! Референдумът ще е невалиден.

Виали иска да има референдум, но той да е ЗА или ПРОТИВ членството на България в ЕС ! 8-)

Не разбирам откъде у теб е тази увереност, че, видиш ли, никой от симпатизантите на БСП, ДПС и АТАКА няма да гласува на референдума. :? Разбирам, че силно мразиш ГЕРБ и страстно любиш БСП, но тезата ти не почива на нищо. Да ти напомня ли, че има доста хора, които не се кланят сляпо на лидерите си, макар че са гласували за някоя от трите партии, пък да не отваряме дума за хилядите разочаровани симпатизанти на Атака. Следователно няма да стане така, както ти се иска на теб ;)

Прав си! При един подобен референдум ще е много трудно да се прогнозира как ще се произнесе народа! И все пак е важно първо да се види как ще бъдат формулирани въпросите, но водейки се по твоята логика бих поставил въпроса за задължителното гласуване не толкова като политически обвързан, а по скоро като строго индивидуален за всеки един човек, така че ще е трудно да се прогнозира какви са нагласите дори сред най-твърдите ядра на партиите.. А и честно казано вече не вярвам на изказванията по медиите за обществените нагласи сред хората! В това число имам предвид най-вече социолозите, които в последно време направиха някои доста скандални проучвания.. Като започнем от Мира Радева и нейните близо 20% преднина за ГЕРБ на изборите, минем през едно изследване даващо почти 80% в покрепа на протестите срещу правителството и стигнем до тези 8% за АБВ...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 31 яну 2014 12:59

Не виждам какъв е проблема народа да се произнесе на референдум за нещо което го касае. Ако се окаже, че е против добре, ако се окаже, че е за също не е проблем, както и ако референдума се провали.
Управляващите от БСП и ДПС казват, че това е удар по подготвеният от тях законопроект за изборите, само, че това не е така защото Евроизборите ще се проведат по гласуваният от тях проект и въобще референдума не касае промените на изборният закон. Референдума ща има сила ако резултата е положителен и само тогава ще се наложи да се правят промени в бъдеще. Ако резултата е отрицателен или референдума се провали, то това ще е в тяхна полза и ще утвърди техните промени. От какво се плашат, от волята на хората за които уж работят ли?
Както беше проведен референдума за Белене, където хора неграмотни и неразбиращи от тази материя се произнесоха по темата, така сега е нормално отново да се произнесе народа дали иска промените или не.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 31 яну 2014 13:37

v.r.s. написа:Не виждам какъв е проблема народа да се произнесе на референдум за нещо което го касае. Ако се окаже, че е против добре, ако се окаже, че е за също не е проблем, както и ако референдума се провали.
Управляващите от БСП и ДПС казват, че това е удар по подготвеният от тях законопроект за изборите, само, че това не е така защото Евроизборите ще се проведат по гласуваният от тях проект и въобще референдума не касае промените на изборният закон. Референдума ща има сила ако резултата е положителен и само тогава ще се наложи да се правят промени в бъдеще. Ако резултата е отрицателен или референдума се провали, то това ще е в тяхна полза и ще утвърди техните промени. От какво се плашат, от волята на хората за които уж работят ли?
Както беше проведен референдума за Белене, където хора неграмотни и неразбиращи от тази материя се произнесоха по темата, така сега е нормално отново да се произнесе народа дали иска промените или не.

Нека има референдум! Силно се надявам обаче помислите на някои партии в действителност да бъдат чисти (т.е. да не се опитват да трупат дивиденти).. Всичко е много хубаво и примерът с Швейцария е чудесен, но да не забравяме, че при нас всяка хубава идея често се опорочава/побългарява и невинаги нейното прилагане е по предназначение.. ;)

Върни се в “Свободна зона”