Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Re: Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Мнениеот Logical person » 30 яну 2014 15:22

КНДР написа:Logical Person ти си мислиш, че може да съберат 500 000 подписа ли?

Иначе гласуването трябва да е задължително, както е в нормалните държави, а не да се пускат референдуми и тогава ако благоволят, да приемат закона.

Е нали събраха 700 000 подписа от БСП. След като отпаднаха фалшивите останаха към 550 000 и ГЕРБ бяха длъжни да насрочат референдум.

А сега ако се направи подписка ще се съберат повече подписи. Аз не познавам човек, който да не се вълнува от изборните правила.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 30 яну 2014 15:23

КНДР написа:
Балкански Орел написа:Във всеки град се слага една книга на пъпа на центъра с подписи и до 3 седмици ще има 500 хиляди.

А мислиш ли, че ще го приемат. Строят ли Белене в момента, след като народа гласува "За"

Вече търпението се изчерпа, а това е най-актуалния въпрос, няма как да не го приемат.Или пък правим като украинците, бой по ченгетата и пленяване на правителствени згради ! 8-)
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
donDiego

Мнениеот donDiego » 30 яну 2014 15:24

Ще го обясня така : Референдумът трябва да е задължителен, защото там се решава между два или три въпроса с да или не или нямам мнение. Взема се предвид от изпълнителната власт и според решението от референдума се предприемат следващи стъпки. Там няма хора, виртуални обещания и скрити договорки. При едни избори, аз си давам гласа за НФСБ (както беше на последните), те не влязоха в парламента, хората гласуваха за 4 партии според предпочитанията си, но съм убеден, че последвалите коалиции са нежелани от тези избиратели. За да не съм разбиран погрешно, ще кажа, че коалиция е възможна и между ГЕРБ и БСП в случая, нищо че избирателите може да не са съгласни, щом го позволява закона...за това ,предпочитам нещо което е в полза на гражданите на държавата да е задължително, а нещо , което е от полза само на политическата класа да не е задължително. Или с други думи-Пряка демокрация, от народа за народа

ПП: Единствено важното при референдум е, да бъде зададен правилно и разбираемо въпросът по който ще се гласува, а не както беше на последният и единствен национален референдум
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ

Потребителски аватар
svence
Контакти:

Мнениеот svence » 30 яну 2014 15:35

Аз съм учуден, че двамата, които всъщност са един ги няма и не са започнали да повтарят точките на Манолова, Станишев и сие :shock: :shock: :shock: :?
Левскар да си, братко, е дума велика. Левскар да си, братко, е чест !

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 30 яну 2014 15:37

КНДР написа:
v.r.s. написа:
КНДР написа:Нали имаше и реферндум за Белене, без никаква файда, само правителството на Пожарникаря изхарчи милиони левове на данъкоплатците.
Няма нужда от още един измислен референдум, за който народа да плаща масрафа.

Чакай малко нещо пак се обърка с изхарчването на парите, защо да е виновно правителството на пожарникаря, нали за този референдум настояваха от БСП и беше по тяхно искане.

Няма значение какво са искали БСП, ако ГЕРБ бяха отказали нямаше да има и да се пръскат народни пари. След като беше положителен референдума за Белене какво се случи? Нищо, не виждам да е почнал строежа.

Еми защо не зададеш този въпрос на тези които обещаваха, че ще възобновят проекта за Белене, т.е. БСП, нали това беше залегнало в предизборните им обещания, както и премахването на плоският данък.

Потребителски аватар
Торук Макто

Мнениеот Торук Макто » 30 яну 2014 15:41

Президентът е популист и обслужва определени партийни интереси. Не е никакъв обединител.

iliyan

Мнениеот iliyan » 30 яну 2014 15:45

Виж ако бонуса за гласуване е 200 лв всеки ще има интерес да гласува !
Едва ли партиите ще имат да дават повече от 200 лв на глас за да се гласува за тях задължително !
Да наблегнат на бонуса ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
Син до гроб_
Контакти:

Мнениеот Син до гроб_ » 30 яну 2014 15:45

пегъзимузовски написа:Изображение Гласоподавателка подава гласа си по електронен път .

Ще ме извиняваш, ама точно тези гласоподаватели, както и неграмотните с тъмната кожа ,дето не могат да четат и пишат, не искам да ми определят бъдещето.
Нашата сила обединява победители !
Нашата воля създава герои !
Нашата любов не търпи окови !
Защото нашето име задължава ! То е легенда и слава !
ИМАТЕ ТОЧНО 1914 ПРИЧИНИ ДА ОБИЧАТЕ ВАШИЯ ЛЕВСКИ !

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 30 яну 2014 15:47

Електронното гласуване ще улесни инвалидите и българите в чужбина. Само мангалите ще се затруднят да гласуват. :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Върни се в “Свободна зона”