Кашчей написа:Logical person написа:Tommi написа:Logical person написа:flo. написа:Минавам само да ви кажа, че не е минал и един месец от новата година и срещу вас има заведени 2 нови дела в СРС. Не ми се мисли какво се случва във ФИФА
Не знам, ама на тея от СРС не им ли писна да получават оплаквания с заглавие : "не платили", "не платили", "не платили", "не платили", "не платили", "не платили", "не платили", с името "цска". До кога ще ви бавят

Всичко това, няма абсолютно никакво значение

Не е като да няма значение.

Едно е просто да имаш задължения и в един хубав момент да си ги изплатиш или да стигнеш до някакво извънсъдебно споразумение, друго е да те осъдят за задължения.
Те повечето ни задължения са формирани в следствие на изгубени дела. Не е важно колко са и дали има нови, важно е само дали си ги обслужваме в срок.
п.п. Освен това ми се върти в главата една клауза от договора на Лупи с Титаните. Та според тази клауза, ако излязат нови задължения, от периода на Титан, то тези задължения са си на боклуците. не знам точно така ли е, но това се обсъждаше...
Това ще е много странна клауза в договора

Значи сключваш договор с една фирма за нещо си, подписва го шефът, но след година го сменят, фирмата не си изпълнява договора и ти трябва да съдиш шефа, а не фирмата-това ще е уникално в правото
Тия Титани големи самаряни ще излязат-опрощават дългът към тях, поемат всички дела, които са за договори сключени по тяхно време... А вие толкова ги псувахте

Не е никакъв прецедент в правото. Прави се ревизия, става ясно какви и колко са дълговете. Разбирате се:
-Титан поема и опрощава дълговете към техни фирми;
-Томов поема всички останали задължения;
- но ако се появят нови дългове, неизвестни по време на сделката и натрупани по-времето на Титан, те се поемат от Титан.
Иначе Титан могат да са подписвали всякакви хвърчащи бележки и за 1 млрд. И ти купуваш фирма, която по документи има 10 млн дълг, а след това се оказва, че дължиш 1 млрд примерно

Не е никакъв прецедент подобен договор, но дали наистина има такава клауза, не знам.