dodo7271 написа:tmanolov написа:странно ми е колко от вас въобще имат възрастта за гласуване, за да могат да направят нещо по-различн от първичното навиране на главата в местата, на които не огрява слънце? Да уточня, че не съм от Пловдив, не познавам Бюрека, не съм фен на БотевЪ и нямам сметки в КТБ - та какво толкова сте го лапнали дудука? какъв е проблемът в България да има богати хора? И трябва ли те да се срамуват от богатството си? Какъв е проблемът да събереш 100 000 на депозит при положеие, че вземаш 20К месечно примерно, което е нромална, дори и ниска заплата за висш мениджмънт в родината ни? Трябва ли да се чувства неловко, за това, че не е пълен прошляк? И изобщо какви хора трябват на страната ни - сульовци, без 5 стинки в джоба, чиято първа мисъл, когато попаднат във властта, е как да откраднат поне за внуците си, а не богати, които поне за дребните далваери няма да си правят труда, защото вече са осигурили бъдещето си? И изобщо каква е тази омраза към хората, които имат пари, още повече - доказани пари с договори? Кой е по-добър от бюрека - драгалевския мангал ли (на него откъде са му парите?), гея ли, меди доганов, тиквата ли или цецо маймуната, бай болен лидеров, другарката пръмова ли - кой? Хайде да чуя един по-честен от бюрека - само един? Та дайте да не показваме сламката в окото на другия, преди да видим гредата в себе си, а? Не съм фен на дудука, но е алтернатива, някаква алтернатива - добра или лоша - не зная, но може ли да е по-зле от сега?
Никой няма нищо против богатите, имаме против такива като Бареков. Няколко основания имаме да сме против:
1. Да казваш, че защитаваш бедните, а се къпеш с шампанско от 500 евро насред Сен Тропе.
2. Да казваш, че Б.Б е най-лошия при положение, че четири години си му лизал задния проход. И си му носил гербери, и си го наричал "най-великия".
3. Да казваш, че си за "българското селско стопанство", след като само преди две години нарече животновъдите по следния начин - простаци, селяндури, вонящи хора, които трябвало да си ядат сиренето и сланината върху вестника...Но тогава тези хора бяха против Бойко, а Барека го защитаваше, нали???
Още искаш ли?
1. какъв е проблемът да имаш часовник за 7-8 000 лева и да мислиш за бедните? Познавам един от най-богатите българи, човек, който никога не е апрадирал с пари, но кара кола за 500 000 лева, просто защото му е удобна. Това не му пречи да дарява всеки месец огромна сума пари за благотварителност
2. Да, за тиквата си прав, но тук веднага изниква клишето - а кой не е правил грешки? Дори Христос го е казал (Христос е оня готиния пич, май беше от нек'ъв комикс във фейса:)) - който е безгрешен, пръв да хвърли камък
3. Нали правиш огроманата разлика между онези дерибеи зърнарите и хората занимаващи се със селско стопанство. Тук имам предвид обощни градини, зеленчуци и т.н., а не ори-мели-яж, че трябва да се усвояват едни пари на декар площ, а ние ще внасяме домати от АЛбания - няма майтап и такива видях в била през октомври
та ако може нещо по-съществено?