България - Уругвай 1974

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

James Beattie

Re: България - Уругвай 1974

Мнениеот James Beattie » 26 яну 2014 20:09

geopo написа:
James Beattie написа:Ако не гледаме през "българските очила", бих казал .... големи сакатляци.

Защо бе пич, тия за разлика от сегашните поне знаят, кой крак им е ляв, кой десен. Аз да ти кажа, че не играят никак лошо, може би по бавно, но доста по технично и с повече мисъл в главите, не само блъскане и ръгане. Да не говорим, ако сега играем с/у Уругвай със Суарес, Кавани, Форлан и още поне 10-15 футболисти от световна класа, какъв ще бъде резултата. Единствено съм съгласен, че техния гол е вратарски и беше много "лек".

Нещо не ми харесаха в завършващата фаза. Иначе да, борят се мъжки , а не като днешните Бербатовци.

stanleys
Контакти:

Мнениеот stanleys » 26 яну 2014 21:04

От това което видях, сме превъзхождали Уругвай (който все пак е полуфиналист от предишното световно първенство) и нещастно сме изтървали победата. Обаче в последния мач срещу Холандия нашите са напълно безпомощни и 4:1 е най-малкото с което са се отървали.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 яну 2014 21:12

stanleys написа:От това което видях, сме превъзхождали Уругвай (който все пак е полуфиналист от предишното световно първенство) и нещастно сме изтървали победата. Обаче в последния мач срещу Холандия нашите са напълно безпомощни и 4:1 е най-малкото с което са се отървали.

Чак пък безпомощни....
Няколко месеца преди този мач Цска отстранява Аякс (една трета от играчите в мача). Година по-късно и Левски сторва това (една четвърт от играчите на терена). Вярно Кройф не бе вече в Аякс и в двата мача, но Левски го победи през същата кампания с Барса (5:4 в София).

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 26 яну 2014 21:52

Hrabar написа:
Captain Stottlemeyer написа:През 1974 г. бях в казармата. Спомням си този мач - цялата рота се бяхме събрали пред телевизора в спалното помещение... :)

Телевизор в спалното??? Капитане, издаде се, ти си бил в някое връзкарско поделение. Иначе телевизор само в ротната/телевизионната и т.н.

Нямаше такава ротна / телевизионна... В спалното помещение гледахме (понякога, по-специално СП) телевизия, веднъж седмично ни прожектираха филм. А иначе съм служил в КЕЧ... 8-) За младите дихатели във форума - това бяха строителни поделения на пряко подчинение на Министерството на отбраната, които изграждаха военни обекти (да не се бъркат със Строителни войски към ГУСВ). ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Свободна зона”