Д-р Пауло Убиратан: В никакъв случай не спирайте алкохола

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Re: Д-р Пауло Убиратан: В никакъв случай не спирайте алкохола

Мнениеот veni__85 » 25 яну 2014 00:00

Бях гледал едно предаване по National Geographic там бяха казали , че хората които употребяват алкохол в умерени количества , живеят по-дълго от тези които въобще не "близват".

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 25 яну 2014 00:04

В какви времена живеем! Да се брои бирата за пиене :shock: !? ! И да се пие в случаи, когато не си махмурлия от истинско пиене :oops: ... Че то така и айрана барабар с бозата да броим за алкохол :mrgreen: !

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 25 яну 2014 00:46

mirodes написа:
milen.hristov написа:Не бих спрял бирата, по-добре по-къс живот, отколкото дълъг но без любимата

Като повишиш стойностите на пикочната киселина и развиеш подагра бързо ще я спреш.И аз като теб бях любител и пиех всеки ден по 2-3 бири.Но в един прекрасен ден започнаха да ми се възпаляват пръстите на краката и като си изследвах нивото на пикочна киселина се установи,че съм развил подагра.А тя се развива именно от бирата.Откакто я спрях нямам болки-позволявам си друг алкохол,но не и бира.

Супер аз пия само ракия -какъв е смисъла да пия алкохол ако няма да ми завърти главата-така че Ракия.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 25 яну 2014 01:11

CHE написа:Супер аз пия само ракия -какъв е смисъла да пия алкохол ако няма да ми завърти главата-така че Ракия.

Пробвай в по-големи количества, като мен ;) Бира, вино, дори и от оцет изпадаш в пиянска кома , стига да пиеш достатъчно.

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 25 яну 2014 01:40

James Beattie написа:Учени: Бирата ще спаси света, тя удължава живота
Например сега вече е установено, че кофеинът съкращава, а бирата на свой ред удължава крайните участъци на хромозомите

Изображение
Учените от университета в Тел Авив успяха да докажат отдавна всеизвестния на всички ни факт, че бирата е най-полезната напитка. Тя и кафето могат да променят участъка от ДНК, свързан със стареенето и рака, изясняват изследователите и обясняват, че кафето е значително по-вредно от бирата. Резултатите от новото изследване на учените най-после виждат бял свят, предава "inews.bg". Например сега вече е установено, че кофеинът съкращава, а бирата на свой ред удължава крайните участъци на хромозомите, които отговарят непосредствено за защитата на ДНК от увреждане. В сравнение с кофеина бирата удължава тези клетки, като по такъв начин ДНК се оказва по-защитена. Известно е, че въпросните клетки се съкращават също от стрес, прекалено умствено и физическо натоварване. Представителите на научния свят продължават да изследват характера на онкологичните заболявания и смятат, че новото изследване ще им помогне да разберат природата на развитието на рака, който се асоциира непосредствено със съкращаването им. Учените твърдят също така, че умерената употреба на бира понижава токсичния ефект на алуминия, който се смята за един от причинителите на болестта на Алцхаймер. По-рано специалистите от САЩ пък успяха да докажат, че хората, които пият бира в умерени количества, удължават живота си. Оказва се още, че в безценната кехлибарена напитка има съставки, които повишават мускулната сила и премахват... биреното коремче.

От къде си я копнал тази статия? Заглавието е адски подвеждащо, пък и има някои грешичици... :idea:
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 25 яну 2014 01:43

Веднага спирам фитнеса, от утре почвам да пуша, да пия и да ям само сланина, пържено и мазно :lol: :lol: Сериозно, по-добре 60 години пълноценен живот отколкото 100 като тюфлек

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 25 яну 2014 01:51

Robbery написа:
James Beattie написа:Учени: Бирата ще спаси света, тя удължава живота
Например сега вече е установено, че кофеинът съкращава, а бирата на свой ред удължава крайните участъци на хромозомите

Изображение
Учените от университета в Тел Авив успяха да докажат отдавна всеизвестния на всички ни факт, че бирата е най-полезната напитка. Тя и кафето могат да променят участъка от ДНК, свързан със стареенето и рака, изясняват изследователите и обясняват, че кафето е значително по-вредно от бирата. Резултатите от новото изследване на учените най-после виждат бял свят, предава "inews.bg". Например сега вече е установено, че кофеинът съкращава, а бирата на свой ред удължава крайните участъци на хромозомите, които отговарят непосредствено за защитата на ДНК от увреждане. В сравнение с кофеина бирата удължава тези клетки, като по такъв начин ДНК се оказва по-защитена. Известно е, че въпросните клетки се съкращават също от стрес, прекалено умствено и физическо натоварване. Представителите на научния свят продължават да изследват характера на онкологичните заболявания и смятат, че новото изследване ще им помогне да разберат природата на развитието на рака, който се асоциира непосредствено със съкращаването им. Учените твърдят също така, че умерената употреба на бира понижава токсичния ефект на алуминия, който се смята за един от причинителите на болестта на Алцхаймер. По-рано специалистите от САЩ пък успяха да докажат, че хората, които пият бира в умерени количества, удължават живота си. Оказва се още, че в безценната кехлибарена напитка има съставки, които повишават мускулната сила и премахват... биреното коремче.

От къде си я копнал тази статия? Заглавието е адски подвеждащо, пък и има някои грешичици... :idea:

https://www.google.bg/search?q=%D0%A3%D ... 3&ie=UTF-8

Не съм много сигурен, ама я бях чел в BBC или някъде там :) Спирам кафето и вече започвам деня с биричка. Ще е трудно, ама ще се подложа на това мъчение, за да удължа живота си. Все пак, за да живееш здравословно е нужно да се направят някой жертви 8-)

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 25 яну 2014 02:02

пегъзимузовски написа:Главният лекар на болницата в град Пуерто Алегре в Бразилия
:o Пуерто, ама друг път. Шамари!

Иначе лекарят е абсолютен пич. Така като го гледам, въобще не близва алкохол и не похапва churrasco (португалската дума за скара). :lol:
Шнур за зелената салата, evviva шоколадчето!
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 25 яну 2014 02:18

[quote="James Beattie"][/quote]

Ето една по-хубава статия.
http://curious.actualno.com/Birata-udyl ... ce=flip.bg

Тази която си цитирал ми прилича на журналистическа пропаганда. Някой се е опитал да напише нещо без да го разбере както трябва.
Все пак ние хората малко се различаваме от дрождите. ;)

Колкото до алкхола, интересен факт е, че различните държави (или здравните им институции) по различен начин дефинират кое количество е умерено. А за ползите и вредите много може да се спори, но едва ли му е тук мястото.
[center]Изображение[/center]

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 25 яну 2014 03:16

Robbery написа:
James Beattie написа:

Ето една по-хубава статия.
http://curious.actualno.com/Birata-udyl ... ce=flip.bg

Тази която си цитирал ми прилича на журналистическа пропаганда. Някой се е опитал да напише нещо без да го разбере както трябва.
Все пак ние хората малко се различаваме от дрождите. ;)

Колкото до алкхола, интересен факт е, че различните държави (или здравните им институции) по различен начин дефинират кое количество е умерено. А за ползите и вредите много може да се спори, но едва ли му е тук мястото.

Изображение
Прав си ;) Статията е доста по-хубава. От 1 час и се наслаждавам

Върни се в “Свободна зона”