Шок за Джоко! Вавринка го детронира в Мелбърн !!!
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
Re: Шок за Джоко! Вавринка го детронира в Мелбърн !!!
viali69 написа:Нямам впечатления от този тенисист, но ме разсмя това, че го наричат "швейцарец" ... С това име Станислас Вавринка е 100%-тов швейцарец ... Сигурен съм !
Вавринка е от чешки произход с полски корени, като този чешки род се мести в Германия под формата на баща му, а майка му си е швейцарка

Wawrinka's father, Wolfram, is a German of Czech ancestry, although his surname is actually of Polish origin. Wawrinka's paternal great-grandfather originated from a border region between Poland and the former Czechoslovakia.
Wawrinka's mother Isabelle is Swiss. His mother works as a biodynamic farmer helping disabled people. He has one older brother, Jonathan, who teaches tennis, and two younger sisters Djanaée and Naëlla, who are students and tennis players. Wawrinka holds both Swiss and German citizenship.
Иначе се предполагаше, че мачът ще е "мътен и кървав" за Джокович, след като на полуфиналите на Откритото първенство на САЩ миналата година Вавринка буквално "изтърва" сърбина в 5-сетова драма - 6:2, 6:7 (4), 6:3, 3:6, 4:6. Вавринка има общо 5 титли, последните две от които през май 2013 г. (Portugal Open, Oeiras, победа на финала срещу Ферер) и януари 2014 г. (Aircel Chennai Open в Шенай, Индия, където не срещна играч от Топ 30), игра още 3 финала през 2013 г., включително на Мастърс 1000 в Мадрид, като именно тази негова постоянност го изкачи до № 8 в света.
Вавринка е фаворит в полуфинала срещу № 7 в света Томаш Бердих, тъй като води с 8:5 в мачовете помежду им, като е спечелил последните 3 сблъсъка с чеха, всички през 2013 г., а два от тези успехи са на хардкорт (единственият успех на Бердих от 2013 г. също е на хард). При класиране на финал, Вавринка може да се изкачи до № 5 в световната ранглиста.

- Neron
- Контакти:
wolf написа:
Хахахахахаха

1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!
Последните 2 точки в тоя мач бяха най - странните, които съм виждал.
- Udoji90
- Контакти:
Нищо чак толкова сензационно не е станало според мен. Вавринка в последно време си е на постоянно добро ниво и адски е затруднявал Джокович и в предишни двубои между двамата, дори да ги е губил. В други теми срещнах мнения, че едва ли не на Ноле пътят до финала му бил лесен - видя се, че изобщо не е така. Иначе аз лично не съм доволен, тъй като харесвам Джокович, а Вавринка ми е по-скоро антипатичен, но пък нека да има малко разнообразие. (Ако разнообразието се засили с едно отпадане на Надал в тази фаза на турнира, няма да се разсърдя.
)

Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Каква уникална грешка /при мачбол/ на Джокович ...
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
Точно психиката му печелеше мачовете и титлите на Джоко,а днес,и изобщо миналия сезон точно тя му губеше мачовете.Явно има някакъв проблем 

Офтопик:
Офтопик:
-
- Контакти:
Много се радвам за Вавринка, защото е един от най-симпатичните тенисисти, които винаги са радвали с играта си. Работи много и е видимо израстването му през последната година. Миналите 2 пъти бе на крачка от победата срещу Джоко, но сега отмъщението е най-сладко !
Дано да бие супер антипатичния ми Бердих и да се класира на първия финал в кариерата си, заслужава го! Колкото и в добра форма да е не се знае кога друг път ще му се отвори подобен шанс, така че чакам победа четвъртъка!
))