Българските семейства без социални помощи, ромите с помощи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
profe
Контакти:

Re: Българските семейства без социални помощи, ромите с помощи

Мнениеот profe » 21 яну 2014 16:23

Пак те питам, като ти е толкова добър стимула защо не напуснеш работа? Ще ти дават и на теб.

Лошото е, че няма да дават - моите деца не са 10( тук не отговарям на критериите), аз предпочитам да ги припозная и да им дам името си( тук не отговарям на критериите)... Щом си работил, ти се полагат помощи за 3-4 месеца мисля, после стоп. Имам жилище което плащам и е законно построено и за нещо ще трябва да плащам данъци, те за незаконните, незнам дали плащат ( и тук не отговарям на критериите), засега не крада ток, вода и сателит ( и тук не отговарям на критериите), нямам незаконни деца по домовете за сираци (и тук не отговарям на критериите), за съжаление се налага да плащам данъци и билет за градски транспорт ( и тук не отговарям на критериите), между другото, да си виждал циганин в метрото??, абе не ми се пише повече, сигурен съм, даже бих се обзаложил с теб, че отговора на служителите ще бъде - не отговаряте на критериите :) :) но ако можех сигурно щях да се възползвам - но не мога, не съм циганин...( и тук не отговарям на критериите)

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 21 яну 2014 16:25

Дълбоко се заблуждавате, ако смятате, че циганките взимат само "детски". Има един куп други парични потоци, които отиват за циганите по различни европейски програми. Има пари, които се дават от разните му там фондации и други неправителствени организации.
Бедна ви е фантазията колко взима една циганка, за да ражда още и още деца !!!

И запомнете : Докато България е член на ЕС всеки закон за поощряване на БЪЛГАРСКАТА раждаемост и намаляването на циганската ще бъде обявен за дискриминационен !!!

Затова аз казвам ! Час по-скоро напускане на ЕС и съюз с Путин ! Това е спасението за етноса ни !
Последна промяна от viali69 на 21 яну 2014 16:33, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
Левски_с_дубъла
Контакти:

Мнениеот Левски_с_дубъла » 21 яну 2014 16:25

В кръвта на циганите е да са мързеливи ,крадливи,безотговорни и щом Англия,Франгия,Германия не успяха да ги интегрират ,то със сигурност и ние няма да успеем. Властта има интерес да ги защитава - те ще ги преизберат на следващите избори. Само не ги наричайте роми моля. Ромът е страхотно питие ,а за мургавите уроди използвайте мангали,цигани или любимото ми - елементи (така били описани в документите на Третия Райх :lol: ).

Потребителски аватар
profe
Контакти:

Мнениеот profe » 21 яну 2014 16:27

alexveselinov написа:Циганския проблем е много сериозен и не се определя само с това, че получават помощи. Циганите са крадлива етнически хомогенна маса, приучена на мързел и ползваща се с колективни права. Каква по-подходяща група за манипулация за всеки политик, жадуващ за лесни гласове? Няколко кебапчета, по 10 лева на калпак, обещания за по-големи социални помощи, нови жилища, безплатен ток и освобождаване от данъци купуват гласовете на всеки циганин, и осигуряват уютни места в парламента на купувачите. Всички политически партии (най-вече либералните) се облагодетелстват от неграмотните роми. Не трябва да се забравят и множеството неполитически организации и фондации като „Отворено общество” и Български Хелзински Комитет, занимаващи се главно с това да оплакват тежкото положение на циганите, тяхната бедност, онеправданост и дискриминирания, да пускат жалби до Комисията за защита от дискриминацията и да просят все повече пари от управляващите. Чета някои седераски глупости и внушения, че циганите били избиратели на БСП и ДПС -да съгласен съм, но не са само на тях ;) Абсолютно всички партии, които досега се участвали в управлението на страната пряко се възползват от неграмотността на циганските-гласоподаватели. Колкото те са по-бедни, по-мързеливи, по-необразовани, толкова по-евтино партиите могат да купят техните гласове. Основен проблем е и циганската престъпност. Държавата се прави, че не вижда този проблем, оставя тази етническа битова престъпност да се вихри и тя рано или късно ще предизвиква ответна реакция. Има доста възможности за решаване на проблема -възнаграждение срещу труд, спиране на социалните помощи, промени в наказателното законодателство, които да позволят на осъждани лица без трудови навици да придобият такива в местата за лишаване от свобода. Може да се помисли за частично възстановяване на смъртното наказание за тежки престъпления срещу личността, както и за промени в устройствените закони от съдебната власт, така че тя да бъде по-ефективна. Но в неолиберална България не вярвам, че може да се направи нещо по-този въпрос.

Няма просто за какво да те репликирам - абсолютно точно....

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 21 яну 2014 16:28

profe написа:
Пак те питам, като ти е толкова добър стимула защо не напуснеш работа? Ще ти дават и на теб.

Лошото е, че няма да дават - моите деца не са 10( тук не отговарям на критериите), аз предпочитам да ги припозная и да им дам името си( тук не отговарям на критериите)... Щом си работил, ти се полагат помощи за 3-4 месеца мисля, после стоп. Имам жилище което плащам и е законно построено и за нещо ще трябва да плащам данъци, те за незаконните, незнам дали плащат ( и тук не отговарям на критериите), засега не крада ток, вода и сателит ( и тук не отговарям на критериите), нямам незаконни деца по домовете за сираци (и тук не отговарям на критериите), за съжаление се налага да плащам данъци и билет за градски транспорт ( и тук не отговарям на критериите), между другото, да си виждал циганин в метрото??, абе не ми се пише повече, сигурен съм, даже бих се обзаложил с теб, че отговора на служителите ще бъде - не отговаряте на критериите :) :) но ако можех сигурно щях да се възползвам - но не мога, не съм циганин...( и тук не отговарям на критериите)

Добре де в крайна сметка кой начин на живот ти харесва повече, твоя или този на циганката с помощи? Аз си харесвам моя. Не искам да напускам работа и да направя 10 деца че щели да ми дават 200лв помощи - голям праз, какво да ги правя тия деца с 200лв. Предполагам и ти мислиш така, но излиза че завиждаш на циганката с помощите.

Gichev90
Контакти:

Мнениеот Gichev90 » 21 яну 2014 16:40

Левски_с_дубъла написа:В кръвта на циганите е да са мързеливи ,крадливи,безотговорни и щом Англия,Франгия,Германия не успяха да ги интегрират ,то със сигурност и ние няма да успеем. Властта има интерес да ги защитава - те ще ги преизберат на следващите избори. Само не ги наричайте роми моля. Ромът е страхотно питие ,а за мургавите уроди използвайте мангали,цигани или любимото ми - елементи (така били описани в документите на Третия Райх :lol: ).

То прост зрял човек можеш ли да научиш на нещо, Вземи себе си за пример

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 21 яну 2014 16:56

от Кировец на 21 Яну 2014 11:44

CTAHKO написа:

Кировец написа:Точно това семейство за мен не е показател за бедност. Помощите са отделна тема на размисъл.

А циганина с джипа, дето цял живот се води безработен, дали е показател за бедност 8-)

Що трябва да има сравнение м/у бг с фирма и 5 деца и циганина с джиба, мангала живее ден за ден. Бг инвестира, произвежда, следователно печели добре, а семейството му е добре за разлика от стотици други семейства. Що не питат как живее някой от работниците му?

Е как живеят работниците му?При положение,че те живеят със 600 лв. на месец,богати ли са? На работниците си плаща сигурно по вече от 600 лв.Абе,такива като вас умници сте ми смешни,поне прочете ли,че те живеят с толкова малко пари.Та тези пари са малко и за един човек,камо ли за 7.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 21 яну 2014 16:58

galin56 написа:
Tommi написа:
galin56 написа:Закона за раздаването на помощите се решава със закон от народното събрание. Същото(народното събрание) се избира пряко от народа, не се появява от нищото. Съответно всеки един е участвал в избора на тези хора и няма право да мрънка. И второ не може помощите да се диференцират на "за етничеки цигани" и "и "за етнически българи". Защото просто по закон в България цигани няма!! Няма такова животно. На никой в личната карта не му пише циганин или поне аз не съм виждал такава. Затова помощите се раздават на всеки според закона. Ако някой има предложения какво да се промени в закона - нека сподели, но до сега никой не предложи нищо полезно. А само с мрънкане не става.

Като се избира от народа, това не означава, че народът трябва да е съгласен с всяко решение на Народното събрание. По-скоро е обратното - депутатите трябва да се ръководят от преобладаващото обществено мнение, защото са избрани от народа. И между другото, когато става въпрос за пропорционална избирателна система като тази у нас, може да се спори върху твърдението "се избират пряко от народа". Избирателите гласуват за затворени листи, а не за конкретни народни представители. Освен това гласовете се преразпределят на национално ниво.
Помощите могат да се диференцират на база "образование" и по този начин ще се получи естествено разделение между етносите.

На избирателната система нищо и няма, такава е в по-голямата част от Европа, при мажоритарна система ще настане хаос и никога няма да има правителство.
А за диференцирането на база образование, съгласен, но нали се сещаш, кой пак ще ги получава? Според теб кой има нужда повече от помощи - ИТ специалист или някой "учил" до 2-ри клас? Аз незнам държава по света която да дава помощи на ИТ специалистите(примерно) а не на неквалифицираните.

Нямам нищо против избирателната система, просто написах, че се избират листи, а не конкретни лица, затова по мое мнение думичката "пряко" не звучи добре.
При разделението на база образование идеята е малко по-различна. Не става въпрос да се разграничат висшисти, такива със средно образование и т.н., а да се разграничат в известна степен етносите, без да има етническа дискриминация. По този начин ще се отсеят необразованите, които по принцип раждат повече деца и голяма част от тях са от ромски произход, а ще се увеличи помощта към българските семейства. Образованите роми няма да бъдат засегнати, но те вече са с малко по-различно мислене от останалите, защото дори образованието до осми клас дава много по-различен поглед върху нещата в сравнение с неграмотността. Тук може да възникне проблем с купуването на дипломи, само че това си е проблем на образователната система и е друга тема на разговор.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 21 яну 2014 17:02

от viali69 на 21 Яну 2014 15:25
Дълбоко се заблуждавате, ако смятате, че циганките взимат само "детски". Има един куп други парични потоци, които отиват за циганите по различни европейски програми. Има пари, които се дават от разните му там фондации и други неправителствени организации.
Бедна ви е фантазията колко взима една циганка, за да ражда още и още деца !!!

И запомнете : Докато България е член на ЕС всеки закон за поощряване на БЪЛГАРСКАТА раждаемост и намаляването на циганската ще бъде обявен за дискриминационен !!!

Затова аз казвам ! Час по-скоро напускане на ЕС и съюз с Путин ! Това е спасението за етноса ни !

Напълно съм съгласен с теб.Никакъв ЕС и никакви мангали в България.Мангалите на самотен остров заедно с всички политици. :lol:
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 21 яну 2014 17:59

Левски_с_дубъла написа:В кръвта на циганите е да са мързеливи ,крадливи,безотговорни и щом Англия,Франгия,Германия не успяха да ги интегрират ,то със сигурност и ние няма да успеем. Властта има интерес да ги защитава - те ще ги преизберат на следващите избори. Само не ги наричайте роми моля. Ромът е страхотно питие ,а за мургавите уроди използвайте мангали,цигани или любимото ми - елементи (така били описани в документите на Третия Райх :lol: ).

Прав си роми били,какъв ром е това ,натурални цигани и мангали са това,кой му хрумна тази безумна идея след 1990 година да ги нарича роми.

Върни се в “Свободна зона”