9 години затвор за таксиджията, помел 12 души

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
trimontium
Контакти:

Re: 9 години затвор за таксиджията, помел 12 души

Мнениеот trimontium » 17 яну 2014 10:29

Andrew Eldritch написа:
trimontium написа:
Allein написа:Само когато в България престане да има 7 милиона треньори, 7 милиона юристи и 7 милиона разбиращи от всичко, тогава ще се оправим.

+1. Събрани са само идеални водачи на МПС в този форум. Никога не нарушават правилата за движение, не отнемат предимство, но превишават скоростта. На тях не може да им се случи ПТП. А ако друг го направи, смъртна присъда му е малко.

Много си неумен. Едва ли някой от възмущаващите се тук е идеален водач, но аз поне не си позволявам да карам след употреба на алкохол и със зверска скорост в локално около автобусна спирка.

Посочил съм в предишните си коментари относимите текстове от НК. Не знам, дали си умен или неумен - не те познавам, но ако си беше направил труда да ги прочетеш, щеше да видиш, че това което е направил въпросният водач се квалифицира като "особено тежък случай" и се наказва по определен начин. Какви доживотни присъди, какви смъртни присъди, какви "пет лева"? Ниската правна култура в обществото води до необосновано високи претенции и нереалистични очаквания към всички останали участници в обществения живот и също спомага за невъзможността да се постигат целите на чл.36 от НК. Ако друг извърши нещо, очакваш да получи минимум две, три смъртни присъди. Но ти поне не си позволяваш да караш след употреба на алкохол със зверска скорост, нали? А извършваш ли понякога нарушения на закона? Много интересно тогава кой кара по улиците, като всички сме идеални? Откъде се вземат тези "идиоти" на пътя?
[rimg]http://wiki.openstreetmap.org/w/images/c/cf/12_black_yellow-round.svg[/rimg]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 17 яну 2014 10:33

TodorT написа:
BadBoy написа:
barca4ever написа:е зареди е такива олигофрени, трябва да има смъртна присъда, може и да не е хуманно ама е така. Евал съм ги и ЕС ще не искат смъртта като начин за наказание, ама трябва да има.

Какво ще промени смъртната присъда?
Чувал ли си поговорката: На чужд гръб и 100 тояги са малко?
Закона отрежда 15 години максимално наказание, след като са малко мека същия бъде променен на 30 години.

Смърт за този бе! :evil: 7 младежки живота на Великден струват 18 години, тук два отнети живота и 12 съсисапани живота струват 9 години. Къде го има това ?! Само в България!!! Даваш ли си сметка какво причини този човек на една дузина семейства ?! Защото аз виждам какво стана и продължава да става със собствените си очи! Само да ти кажа, че семейството ми са кръстници на малката Елена, която бе пометена заедно с майка си. Майката все още се възстановява, а най-голямата й болка ще доживот! :evil: Смърт за тоя бе! :evil:

Масовият убиец Брайвик получи 12 години в Норвегия. Така,че стига сте писали как само в България ставало така.
И смъртта какво ще промени ми е чудно? Даже на човека ще му е по-добре ако го убият.
Ама ми е чудно защо тука по форумите не ревете срещу хора които получават абсолютно смешни присъди по дела за организирана престъпност, за хора които прецакват държавата по всякакъв начин и т.н..? Защото това са истинските престъпници! Тези хора създават условията да има престъпления по улицата, защото престъпниците не изкачат ей така от само себе си,а са продукт на обществото.

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 17 яну 2014 11:09

trimontium написа:Посочил съм в предишните си коментари относимите текстове от НК. Не знам, дали си умен или неумен - не те познавам, но ако си беше направил труда да ги прочетеш, щеше да видиш, че това което е направил въпросният водач се квалифицира като "особено тежък случай" и се наказва по определен начин. Какви доживотни присъди, какви смъртни присъди, какви "пет лева"? Ниската правна култура в обществото води до необосновано високи претенции и нереалистични очаквания към всички останали участници в обществения живот и също спомага за невъзможността да се постигат целите на чл.36 от НК. Ако друг извърши нещо, очакваш да получи минимум две, три смъртни присъди. Но ти поне не си позволяваш да караш след употреба на алкохол със зверска скорост, нали? А извършваш ли понякога нарушения на закона? Много интересно тогава кой кара по улиците, като всички сме идеални? Откъде се вземат тези "идиоти" на пътя?

Колега, пунктуално си прав, но са ти малко идеалистични възгледите. Вероятно скоро си завършил право или си още студент, в което няма лошо разбира се.
Ще ти отговоря по следния начин.
1. Ти наистина ли вярваш в постигане на целите, заложени в 36 от НК? Защото аз не виждам приложение на практика... ама никак! Нали не мислиш, че този ще излезе след 5-6 години и ще е станал най-примерния гражданин в страната?
2. За ниската правна култура си прав, но нещо не ми се връзват нещата с очакванията към останалите участници в обществения живот (това трябва да е цитат от някой учебник). Ако си юрист, добре знаеш, че между правото и правдата, особено от морална страна, има толкова голяма пропаст, че чак е плашещо.
Не смяташ ли, че е нормално повечето хора да подхождат от морална и чисто човешка гледна точка. И в случая са прави.
Отговори ми честно. Поразиите, които този урод направи, вследствие от безумното си поведение в чисто човешки план (а не от правна страна), според теб отговарят ли на тежестта на наказанието?
3. Откъде накъде се обръщаш към другите с въпроси дали извършват нарушения на пътя в контекста на тази тема? Нали разбираш, че между превишаване на скоростта с 20 км. и каране в нетрезво състояние на такси!!! (със скорост от над 100 км. в населено място) има известна разлика. Тук не говорим за последиците, а за самото нарушение.
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

OT18
Контакти:

Мнениеот OT18 » 17 яну 2014 11:12

Alexx написа:
TodorT написа:
BadBoy написа:
barca4ever написа:е зареди е такива олигофрени, трябва да има смъртна присъда, може и да не е хуманно ама е така. Евал съм ги и ЕС ще не искат смъртта като начин за наказание, ама трябва да има.

Закона отрежда 15 години максимално наказание, след като са малко мека същия бъде променен на 30 години.

Смърт за този бе! :evil: 7 младежки живота на Великден струват 18 години, тук два отнети живота и 12 съсисапани живота струват 9 години. Къде го има това ?! Само в България!!! Даваш ли си сметка какво причини този човек на една дузина семейства ?! Защото аз виждам какво стана и продължава да става със собствените си очи! Само да ти кажа, че семейството ми са кръстници на малката Елена, която бе пометена заедно с майка си. Майката все още се възстановява, а най-голямата й болка ще доживот! :evil: Смърт за тоя бе! :evil:

Масовият убиец Брайвик получи 12 години в Норвегия. Така,че стига сте писали как само в България ставало така.
И смъртта какво ще промени ми е чудно? Даже на човека ще му е по-добре ако го убият.
Ама ми е чудно защо тука по форумите не ревете срещу хора които получават абсолютно смешни присъди по дела за организирана престъпност, за хора които прецакват държавата по всякакъв начин и т.н..? Защото това са истинските престъпници! Тези хора създават условията да има престъпления по улицата, защото престъпниците не изкачат ей така от само себе си,а са продукт на обществото.

По-скоро 21г., но Норвегия е много особен случай. Там само като видиш условията, при които се излежават присъдите и ти става лошо. Три звезден хотел, с интернет,телевизия, образование и т.н. Даже скоро четох, че след някакъв определен период ги местят в нещо като град-затвор, където да могат да привикнат отново към социалния живот навън. Общо взето, 80% от българите живеят по-зле от затворниците в Норвегия.

Потребителски аватар
trimontium
Контакти:

Мнениеот trimontium » 17 яну 2014 11:32

ZinedineZidane написа:
trimontium написа:Посочил съм в предишните си коментари относимите текстове от НК. Не знам, дали си умен или неумен - не те познавам, но ако си беше направил труда да ги прочетеш, щеше да видиш, че това което е направил въпросният водач се квалифицира като "особено тежък случай" и се наказва по определен начин. Какви доживотни присъди, какви смъртни присъди, какви "пет лева"? Ниската правна култура в обществото води до необосновано високи претенции и нереалистични очаквания към всички останали участници в обществения живот и също спомага за невъзможността да се постигат целите на чл.36 от НК. Ако друг извърши нещо, очакваш да получи минимум две, три смъртни присъди. Но ти поне не си позволяваш да караш след употреба на алкохол със зверска скорост, нали? А извършваш ли понякога нарушения на закона? Много интересно тогава кой кара по улиците, като всички сме идеални? Откъде се вземат тези "идиоти" на пътя?

Колега, пунктуално си прав, но са ти малко идеалистични възгледите. Вероятно скоро си завършил право или си още студент, в което няма лошо разбира се.
Ще ти отговоря по следния начин.
1. Ти наистина ли вярваш в постигане на целите, заложени в 36 от НК? Защото аз не виждам приложение на практика... ама никак! Нали не мислиш, че този ще излезе след 5-6 години и ще е станал най-примерния гражданин в страната?
2. За ниската правна култура си прав, но нещо не ми се връзват нещата с очакванията към останалите участници в обществения живот (това трябва да е цитат от някой учебник). Ако си юрист, добре знаеш, че между правото и правдата, особено от морална страна, има толкова голяма пропаст, че чак е плашещо.
Не смяташ ли, че е нормално повечето хора да подхождат от морална и чисто човешка гледна точка. И в случая са прави.
Отговори ми честно. Поразиите, които този урод направи, вследствие от безумното си поведение в чисто човешки план (а не от правна страна), според теб отговарят ли на тежестта на наказанието?
3. Откъде накъде се обръщаш към другите с въпроси дали извършват нарушения на пътя в контекста на тази тема? Нали разбираш, че между превишаване на скоростта с 20 км. и каране в нетрезво състояние на такси!!! (със скорост от над 100 км. в населено място) има известна разлика. Тук не говорим за последиците, а за самото нарушение.

Колега, малко от предположенията ти са верни. Не съм студент, но съм завършил право. Зависи с какъв аршин го мериш времето - не е много скоро, има няма 15г. Не говоря за личната превенция, колега. За генералната иде реч. Когато имаш твърде големи очаквания, наказанието за другите винаги ти се вижда малко. Това пречи на генералната превенция. Изкривява ти се като цяло способността за реална оценка. Изискваме много от другите, но в действителност всички си позволяваме прегрешения, без да си даваме сметка, че не сме застраховани и на всеки от нас може да се случи да е и от двете страни в такава трагедия. Ако превишавайки с 20км/ч позволената скорост прегазиш майка с количка, какво наказание ще си сложиш, колега? Представи си, че подсъдимият има семейство, малко дете, болни родители. В тези случаи трагедията е за всички, включително и за неговото семейство и децата му, които ще пораснат без баща. Поддържам мнението, че в случая наказанието е съобразено с деянието му, въпреки че не познавам делото и не мога да бъда категоричен. Очевидно е, че не цитирам учебник - най-малкото, щяха да сложа кавички. Малко повече уважение, колега. Малко по-малко надменност.
[rimg]http://wiki.openstreetmap.org/w/images/c/cf/12_black_yellow-round.svg[/rimg]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 17 яну 2014 12:08

Alexx написа:
TodorT написа:
BadBoy написа:

Ама никакъв проблем няма, че е убил двама души и е ранил още 12. Ти едва ли не ми изкара, че са му много и тези 9 години :o

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 17 яну 2014 12:12

Не съм целял неуважение или надменност и след като така е прозвучало, поднасям извинения!
Макар да не получих отговори на въпросите си, уважавам мнението Ви, най-малкото защото е обосновано. Не смятам да дълбая повече в подобна дискусия. Няма особен смисъл, особено след като всеки си е изложил мнението достатъчно ясно. Най-много да се превърне в спор без арбитър.
Успешен ден и успехи на професионалното поприще!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 17 яну 2014 12:12

Ето ви поредното доказателсвто, че чувството за безнаказаност и слабата ни съдебна система е причина за за много от престъпленията в България:

Серийният убиец Недялко Димитров - Момата съди България в Страсбург заради доживотната си присъда без право на замяна.

48-годишният мъж има доживотни присъди за пет убийства, които магистратите групираха в доживотна присъда без право на замяна. Според разследващи обаче Момата е извършил и участвал в поне още толкова.

Серийният убиец излежава наказанието си в затвора в Стара Загора. Пред екип на Нова телевизия Недялко Димитров каза, че иска Международният съд в Страсбург да накаже България затова, че не спазва законодателството си.

"Не да ме оправдаят, но да изпълнят закона. Аз когато знам, че ще ми дадат примерно 10 години, ще преценя какво да направя. За убийство на хора, законът беше до 15 години затвор. Преценил съм, че мога да ги трепя. 15 години ще дам от живота си. Обаче точно преди делото, смениха закона. Бях прецакан. Ако знаех, че ще ме осъдят доживот, нямаше да убия тия двамата аборигени във Варна", казва абсолютно хладнокръвно пред камерата Момата.

Недялков говори за убийствата на Манол Хаджиев и Златко Калайджиев през лятото на 2008 г.
През същата година Момата извърши и двойно убийство на Бейтула Мехмед и съпругата му в Димитровград.
Петата жертва на серийния убиец е Баньо Банев от гълъбовското село Мусачево.

Проблемът идва от там, че ние просто не сме за Европа. По някаква случайност се промъкнахме, но нито икономиката ни, нито манталитетът ни, нито социалното ни развитие съответстват на европейските. От там и проблемите. Този, ако беше в Европа...
Според Нона Иванова, инспектор „Пробация” в затвора, в много отношения Недялко Димитров приема това, което е вършил, за работа и като нещо нормално.
"Нищо не изпитвам. Какво да изпитвам? Много филми гледате, ако си мислите, че нещо се изпитва. Какво толкова? Ако се изцапаш с много кръв, миеш се като на автомивка”, отговаря Момата на журналистическия въпрос какво чувства, докато убива.

И само не ми излизайте с тезата, че тоя е луд. Ако този е луд, то нормален ли е този, дето кара пил и погубва два млади живота. :?:

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 17 яну 2014 13:15

Този си е напълно нормален. Съществуват хора, които с кеф би им прекратил мъките, даже и банкет да вдигнеш. В човешката природа е да се убива. И колкото и неморално и осъдително да е в нашето време, то не може да бъде подтиснато напълно.

Относно таксиджията, още няколко годинки нямаше да са излишни, ама е все тая. Нито той ще стане по-добър човек в затвора, нито семейството на загиналите ще се почувства по-добре...
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 17 яну 2014 14:29

TodorT написа:
Alexx написа:
TodorT написа:
BadBoy написа:

Ама никакъв проблем няма, че е убил двама души и е ранил още 12. Ти едва ли не ми изкара, че са му много и тези 9 години :o

Ясно ни е,че това е голяма трагедия, но България е правова държава и НК предвижда такова наказание.

Върни се в “Свободна зона”