ЦСКА - Зимна селекция, подготoвка и трансфери - 2013/2014

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Re: ЦСКА - Зимна селекция, подготoвка и трансфери - 2013/2014

Мнениеот Кировец » 16 яну 2014 14:06

Централни бранители:
Менди
Валентин Илиев - 33г.
Грънчов
Крачунов - след контузии и самостоятелна подготовка...
Апостол Попов - 31г.

Бекове:
Фо Поре - ляв
Илиев - десен
Василев - десен

Всичко е в рамките на поносимото.

Потребителски аватар
AllanPo
Контакти:

Мнениеот AllanPo » 16 яну 2014 14:22

Съгласен с горното мнение,но ми се струва,че с Менди може да се случи нещо(трансфер?).Въпреки,че ни се радва като публика и отбор,може и нищо да няма,ама журналята ни засипаха с писаници за него,та знам ли и аз вече. :lol:
[wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 яну 2014 14:26

Какви бекове са Венци, Менди, че и Апата? Това, че се налагаше да играят там беше от липса на алтернатива. Бековете трябва да са бързи, подвижни и да играят добре в нападение. Според мен сте се объркали.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 16 яну 2014 14:30

Red Warrior написа:Какви бекове са Венци, Менди, че и Апата? Това, че се налагаше да играят там беше от липса на алтернатива. Бековете трябва да са бързи, подвижни и да играят добре в нападение. Според мен сте се объркали.

За Венци Василев - ДБ така казва трансфермаркт. Останалите си се водят ЦБ.
Main position: Right-Back
Secondary position: Centre Back

Ти бъркаш краен бек с дефанзивните функции и т.нар. крило бек - офанзивен бек- тип Стефан Лихтщайнер.
Крило бек се използва, когато не се използват типични крила. Най-вече при схема 3-5-2 с 3 централни бранителя и две крила-бекове, 3 централни халфа и 2 нападателя.
А също и при 5-3-2 преливащо в 3-5-2.
Последна промяна от Кировец на 16 яну 2014 14:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AllanPo
Контакти:

Мнениеот AllanPo » 16 яну 2014 14:34

Ама то е ясно,че не са за там,но алтернатива пак няма!И за това ги причисляваме на този пост,а Менди е бил ляв бек,даже имало някво клипче дето го били развинтили на тоя пост още докато играел във Фрайбург мисля....Но не съм го гледал.
[wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 16 яну 2014 14:42

Red Warrior написа:Какви бекове са Венци, Менди, че и Апата? Това, че се налагаше да играят там беше от липса на алтернатива. Бековете трябва да са бързи, подвижни и да играят добре в нападение. Според мен сте се объркали.

Според мен с Венци и Апата като бекове сме доста добре. В защита са много стабилни, а това че не са много активни в предни позиции не е съвсем вярно. И двамата имат включвания. Всичко обаче се компенсира от факта, че при статични положения играят много добре с глава и вкарват. Ние на практика при корнери и фалове ( каквито имаме доста ), отиваме в чуждото наказателно поле с 4ма централни защитници и настава ад за другия отбор. Дори аз бих предпочел този вариант, пред бързи бекове, в нашето първенство скоростта не е голям добродетел. Все пак имаме Фо Поре и Здравко Илиев, които са бързи и в мачове които изискват скорост може да се разчита на тях, а в останалите Апата и Венци. В центъра остават Вальо , Менди, Грънчов и Крачунов - 4 опции за две позиции изобщо не е много. Какво става ако един се контузи за 4-5 месеца, а друг е наказан за 3 мача да речем ? Ами ако има двама контузени ? Стойчо винаги е изграждал отбора първо от защитата и държи да сме железни там.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 яну 2014 15:28

Не съм съгласен. Според мен Крачунов не ни е нужен, а ако искаме да градим отбор за Европа трябва да имаме типични бекове - тип Роберто Карлош, който да дублира фланга. Без флангови атаки, само с атаки през центъра и изритани топки в България може и да додрапаме до 3-то място, но в Европа далеч няма да стигнем. На корнери само не можем да разчитаме, видя се и в мача с Подуяне.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 16 яну 2014 15:35

Да,ама трябват и пари за може да привлече нужните играчи за схемата/е,които си е избрал треньорът,а ние ги нямаме.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 16 яну 2014 15:42

Венци си е десен бек, такъв играеше в Миньор, където беше и капитан на отбора.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 яну 2014 15:43

гражданин от село написа:Да,ама трябват и пари за може да привлече нужните играчи за схемата/е,които си е избрал треньорът,а ние ги нямаме.

Така е, но и трупане на безброй централни защитници, вътрешни и външни халфове няма да ни решат въпроса. Трябва да имаме всичко на всичко 23-ма футболисти. По 2-ма на всеки пост с изключение на вратарския където да имаме 3-ма. При екстремна ситуация с контузия и картони може да се вземе някой от юношите.
Последна промяна от Red Warrior на 16 яну 2014 15:46, променено общо 1 път.

Върни се в “ЦСКА”