kingofpop написа:докторе, те швайцарците и миналаия мондиал биха Испания, пък после паднаха от Чили и едвам издрапха до равен с Хондурас...а Еквадор не са по-слаби от отбора на Чили преди 4 години....иначе тоя Шакири е слаб на чай, не знам как се прецакахте да го вземете![]()
а Франция освен Рибери имат иНасри, Погба, Жиру/Бензема, Матуиди, Кошчелни, Мексес, Евра, Йорис малко ли ти се струва
а забравих и Сако, който е звяр, чудно ми е Мексес ли ше търка пейката или Кошчиелни
Аз по същия начин мога да ти изброя и португалците освен Роналдо какво имат: Моутиньо, Нани, Мейрелеш, Пепе, Коентрао, Пощига, Алмейда и т.н., ама познай някой дали би ги броил за отбор без него.
Във футбола са важни 2 неща: или да имаш някой организатор на играта отвън като например Хитцфелд, Рехагел, Клоп, който да създаде перфектна тактическа дисциплина и всеки футболист да знае как да се движи и какво да прави, или организатор на играта отвътре (какъвто е Рибери), който да намира безцелно мотаещите се из терена играчи и нападатели. Аржентина не разполага нито с едното, нито с другото. За разлика от Барселона там никой от футболистите не счита, че Меси е по-достоен от него да поеме организаторските функции. И при бразилците го има този момент, но Сколари е доста добър организатор и ако успее да наложи авторитета си над повечето футболисти и като прибавим очакваното домакинско подпиране отборът може да стигне и по-далеч. Германците още от малки са отрасли с мисълта за организация в играта, тя им е в кръвта, много немски треньори биха се справил успешно с тази роля, вътрешни организатори на практика нямат, но и нямат абсолютно никаква нужда от тях. Затова и винаги са фаворити.