Съединени Европейски Щати - "СЕЩ"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Неутрален58
Контакти:

Re: Съединени Европейски Щати - "СЕЩ"

Мнениеот Неутрален58 » 14 яну 2014 13:01

Твърдо против СЕЩ , ЕС, ЕАС и всякакви съюзи поставящи в каквато и да зависимост България! България трябва да бъде АБСОЛЮТНО НЕЗАВИСИМА И САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА С БЪЛГАРСКИ УПРАВНИЦИ, А НЕ ЧУЖДИ ЛАКЕИ!

Потребителски аватар
Неутрален58
Контакти:

Мнениеот Неутрален58 » 14 яну 2014 13:07

ЕМИЛ написа:Изображение

Тази картинка показва нещата много точно и за ЕС и за ЕАС!Изпраните мозъци са чуждопоклонници!

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 14 яну 2014 13:08

tsonpen написа:Ако бях англичанин или германец, щях да съм твърдо против не само тази идея, а може би и против днешния разширен ЕС.
Но, РЕАЛНОСТТА в България е друга! Да погледнем назад. От 1944-та, до сега (с много малки изключения) ни управляват негодници и продажници. Нямам вяра, че у нас народът ще съумее да избере истински управленец и ще продължи да го подкрепя докато прави болезнени реформи. Защото на България са ѝ нужни болезнени реформи. Ние сме неефективни, мързеливи, зле организирани и извънзаконови. За да имаме реда и стандарта на Запада, то трябват много промени, които ще засегнат много хора. Това значи гражданинът "Х" да спре да паркира на тротоара, да трябва да си монтира отново катализатора, който са му ампутирали в сервиза, да спре да пуши в закрити обществени помещения, да спре да бута пари по институции за да му уреждат делата, да не може да краде парно и да промени начина си на работа така, че да работи в пъти по-ефективно, да трябва да превърне кухнята си отново в балкон и да махне решетката с която е присвоил стълбищната площадка. Означава също селянинът "У" да не може да има миризлива ферма в центъра на селото и да трупа оборската тор пред оградата на комшията, да трябва да кара със светнати фарове дори и в селото, да не ходи вечер до кръчмата с колата и да кара пиян и да е задължен да полага на проверка млякото, което продава, което ще елиминира опцията да долива в него вода и да добавя маргарин с изтекъл срок на годност. Ще трябва да си плаща и осигуровки.
Насреща обаче тези хора ще имат истинско образование и истинско здравеопазване. Истинска полиция и истински съд. Директорката няма да поправя оценките на децата на семейните ѝ приятели. Лекарите няма да препращат болния с цел да им се махне от главата. Полицаите ще извеждат нарушителя с белезници и няма да го пускат преди да изтекат 24 часа. Съдът няма да подминава случаите, в които жертвата се е отървала леко, защото не е инвалидизирана трайно и е още жива.
Тези работи в България могат да станат само с лостовете на ЕС. Народът още не е уврял да промени себе си. Иначе всеки иска стандарта и подредбата на Запада. Иначе няма толкова народ да емигрира. По добре да пренесем Европа тук, отколкото всички да се изнесем там. А запазването на идентичността ни е съвсем друга тема и това си зависи от нас.

Добро попадение,за което те поздравявам.Обръщам внимание на предпоследното ти изречение.Наистина е по добре,но понеже е невъзможно дълъг процес и няма да го доживея/поне аз и моето семейство/решихме като голяма част от народа да чакаме налагането на евростандартите в БГ,от другата страна на барикадата.Не е по лесно,но се чака по добре.А иначе местното население в ЮК не иска да чуе нито за разширяване,нито за някакви СЕЩ.Защото и тук си имат сериозни проблеми и с черните и с чалмите,а съвсем в скоро време ще имат и с нашите организирани от мафията цигани.Настроенията са за излизане от ЕС и може да го постигнат,за разлика от България.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 14 яну 2014 13:20

MoNteSo написа:
dunavfc написа:
Балкански Орел написа:Ей за 500 Еврака заплата сте готови да си продадете родината, слава богу че все още сте малцинство, а и как си представяте националисти като Поляците или Чехите, Испанците, Гърците и ние да си зачеркенем историята и да влезем в някаква изкуствена "държава", нека позная официалния език ще е English.

Точно така,акъла ти и логиката ти са на страхотно ниво ;) Ние не загубихме езика,културата и традициите си при 500 год. робство,но ще ги загубим,ако сме част от една по-голяма и мощна федерална структура. Предполагам,ако се осъществи идеята за СЕЩ,ще се забрани българският език,всякакви български обичай и традиции ще бъдат забранени,ще бъдат забранени и българските имена. Не е въпроса за 500 еврака,а за това,че всички в Европа ще живеем много по-добре,ако сме обединени. Пише го и на нашият парламент - "Съединението прави силата" .
Мен ме остави,интересно Пауло Коельо за колко се е продал,защото също е бил привърженик на подобна идея...

Сам, без чужда помощ сравни османското ни робство с това за което бленуваш. Усещаш ли ? Не, ти си платен драскач. Вас ви карат да пишете, не да мислите.
Ако някой ден националисти дойдат на власт, лично бих издал командата огън докато си изправен пред стената !

Усещаш ли се,че точно ти си човекът,който явно не ми е прочел поста,както трябва и не мисли логично ? Аз давам пример,че в най-кошмарните векове,България не е загубила нищо от суверинитета си,камо ли това да се случи в една нормална,развита и цивилизована структура като ЕС ? Ако за теб Османската империя и ЕС са едно и също,имаш нужда от лекарска намеса или започни образованието си наново...
Националистите никога няма да дойдат на власт,така че не се безпокой за живота ми,а гледай жалкото си битие...

Tommi написа:
dunavfc написа:
Нормално е да има разногласия,та дори и сериозни търкания между членовете на ЕС,все пак Европа преживя една от най-тежките финансови кризи през последните 100 год. Бъди сигурен,че тези пререкания никога няма да се увенчаят с напускане на дадена страна ;) Имам леки съмнения само към Великобритания,че е възможно някой ден да решат да напуснат заради своята изключително неповторима политика стремяща се към независимост.
Да,все повече хора недоволстват,но хора като Льо Пен,Фарандж или наш си Волен,никога няма да имат тежката дума в ЕС ;) Резултатите от Евроизобрите ще бъдат близки до тия през 2009,отново водещи сили ще бъдат ПЕС и ЕНП,може антиевропейските партии да имат,някой представител повече,но това няма да се отрази изобщо на политиката в ЕС,защото те просто няма да имат думата...

Прогнозите сочат, че анти-ЕС партии ще постигнат сериозни резултати в няколко страни и ще имат важна роля в парламента.

Да,ще постигнат по-добри резултати от миналите избори за Европарламент,но отново няма да бъдат водеща сила ;)

Потребителски аватар
counterstrike
Контакти:

Мнениеот counterstrike » 14 яну 2014 15:53

Тази тема трябва да се озаглави "Преброяване на РОБИТЕ във форума". А този с най-робското мислене, този който си търси господар, е нещастният човечец, автора на темата.
Всички пътища водят в Рим. Само един път води в Рая: Пътят на СВОБОДАТА!
Гео Милев, 1 май 1924 година, списание "Пламък".

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 14 яну 2014 16:11

Аз не си търся господар,защото съм си независим във всеки аспект,но търся по-добри управници за страната си.....

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 14 яну 2014 19:08

tsonpen написа:Ако бях англичанин или германец, щях да съм твърдо против не само тази идея, а може би и против днешния разширен ЕС.
Но, РЕАЛНОСТТА в България е друга! Да погледнем назад. От 1944-та, до сега (с много малки изключения) ни управляват негодници и продажници. Нямам вяра, че у нас народът ще съумее да избере истински управленец и ще продължи да го подкрепя докато прави болезнени реформи. Защото на България са ѝ нужни болезнени реформи. Ние сме неефективни, мързеливи, зле организирани и извънзаконови. За да имаме реда и стандарта на Запада, то трябват много промени, които ще засегнат много хора. Това значи гражданинът "Х" да спре да паркира на тротоара, да трябва да си монтира отново катализатора, който са му ампутирали в сервиза, да спре да пуши в закрити обществени помещения, да спре да бута пари по институции за да му уреждат делата, да не може да краде парно и да промени начина си на работа така, че да работи в пъти по-ефективно, да трябва да превърне кухнята си отново в балкон и да махне решетката с която е присвоил стълбищната площадка. Означава също селянинът "У" да не може да има миризлива ферма в центъра на селото и да трупа оборската тор пред оградата на комшията, да трябва да кара със светнати фарове дори и в селото, да не ходи вечер до кръчмата с колата и да кара пиян и да е задължен да полага на проверка млякото, което продава, което ще елиминира опцията да долива в него вода и да добавя маргарин с изтекъл срок на годност. Ще трябва да си плаща и осигуровки.
Насреща обаче тези хора ще имат истинско образование и истинско здравеопазване. Истинска полиция и истински съд. Директорката няма да поправя оценките на децата на семейните ѝ приятели. Лекарите няма да препращат болния с цел да им се махне от главата. Полицаите ще извеждат нарушителя с белезници и няма да го пускат преди да изтекат 24 часа. Съдът няма да подминава случаите, в които жертвата се е отървала леко, защото не е инвалидизирана трайно и е още жива.
Тези работи в България могат да станат само с лостовете на ЕС. Народът още не е уврял да промени себе си. Иначе всеки иска стандарта и подредбата на Запада. Иначе няма толкова народ да емигрира. По добре да пренесем Европа тук, отколкото всички да се изнесем там. А запазването на идентичността ни е съвсем друга тема и това си зависи от нас.

Хехе горе-долу си доста прав ако не се вглеждаме в подробностите, единствената ти грешка е, че посочи за стартова година 1944 вместо 1878 (нищо, модно е), но това:

Тези работи в България могат да станат само с лостовете на ЕС. Народът още не е уврял да промени себе си.

мисля казва всичко. Дори с лостовете на когото и да било.. българина трябва да положи усилия. Инак идеята пак ще бъде обречена.

Мисля, че ако се замислиш ще разбереш, че риска българина да оцапа нещо хубаво, което са му дали ама хич не е малък.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 14 яну 2014 19:12

counterstrike написа:Тази тема трябва да се озаглави "Преброяване на РОБИТЕ във форума". А този с най-робското мислене, този който си търси господар, е нещастният човечец, автора на темата.

Точно там е въпроса, ако има обединение на кого каква ще е ролята там. Прави разлика между минаване под подчинение (както е сега) и присъединяване към федерация или съюз като равноправен член (както би трябвало да бъде).

Ако има причина да съм скептик за СЕЩ то е именно въпроса "като какви ще влезем там". Но има и втори въпрос: ще бъдем ли на ниво, за да претендираме за позиция до по-големите? А втория въпрос е много важен: представете си, че утре Албания поиска да влезе в ЕС и да получава толкова пари, колкото получаваше Гърция, просто защото е в ЕС. Каква ще е реакцията и прави ли ще са албанците?
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 14 яну 2014 19:20

dunavfc написа:Това ми е мечта на мен....Най-после да бъдем ръководени от ХОРА,а не от дребни душици спечелили малко власт и сила. Не,че политиците в ЕС са някакви божества,но разликата с нашите политици е потресаваща.

+1
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 14 яну 2014 20:17

Авторът на темата, неговите разбирания и манталитет са живото доказателство защо, по дяволите, сме паднали под турско робство. Крепост след крепост, местен феодал, след местен феодал, са се вричали във вярност на турския султан, и са се подчинявали на волята му.

Подобно робско мислене, за съжаление, има в някаква част от обществото, то е неизкоренимо. За щастие, въпросът да се присъединим към "СЕЩ" ще мине през плебисцит. Вярвам, че колкото и да се потрудят от NGO-тата, които са размътили мозъка на автора на темата(или са му платили), отговорът ще бъде "НЕ".

Авторе, понеже си мислиш, че си "независим", ще ти цитирам Гьоте, който го е написал за такива "умници" като теб: "Няма по несвободен човек от този, който се счита за напълно свободен". Нямам намерение да ти изброявам десетките обстоятелство, които те правят несвободен, ти си класически роб, който се мисли за свободен.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Върни се в “Свободна зона”