Обединение на клубове
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
Re: Обединение на клубове
Ще е хубаво на някой места да са обединени всички бизнесмени и общината, за да подпомагат местния отбор. Виж една Стара Загора. Тук всичко се върти около Берое, но уви ... не всички искат да помогнат за каузата. Символът на града - "Загорка" , не иска да даде и 1 лв. за отбора на града. Колко пъти са имали преговори , но от там отказват дори да бъдат спонсор и на фланелките да пише "Zagorka". За такава голяма компания, не е никакъв проблем да даде едни 1-2 млн. на сезон, но те предпочитат да финансират само тениса. На резервните скамейки на стадиона имаше логото на Загорка, но за това дадоха смешната сума от 15-20 000 лв. , доколкото съм чувал. Има и още куп големи градове, със заможни бизнесмени , но никой не си мърда и пръста да възроди градския отбор. Вижда се на футболната карта, че доста населени места , стоят дори без отбор в професионалния футбол. Ако се следва идеята на темата, то Локо(Сф) и Славия , не би трябвало да съществуват.
Очевадно автора на темата е напълно не в час с казуса истински фен на футболен клуб! Приятел , пиши и пускай теми за неща за които имаш поне малко понятие!
- Logical person
- Контакти:
tomba написа:Logical person написа:tomba написа:James Beattie написа:tomba написа:Всеки гард може да има и 20 отбора въпроса каква е ползата от тях ако са бедни, без база и стадион.
Може би, феноветеФутболът се играе заради тях, а не за пране на пари. Опа, в България става 2рото, ама отборите трябва да ги има заради феновете.[/quot
ако изключим 1-2 клуба не виждам навалица от фенове и точно заради тях трябва да имаш условия ,а не на гол тумбак чифте пищови
И като няма навалица от фенове, от какъв зор трябва да има стадион или скъп отбор ? Точно за това говоря, с регулации не става.
А ако в еди кой си град се обединят и вземат,че направят хубав стадион, тогава ще дойдат феновете.
Бъркаш последователността. Първо следва да има хора искащи да гледат футбол и тогава с приходите от тях ( или разчитайки на бъдещи приходи от феновете ), да се гради каквото и да било. Да налееш първо пари в стадион и отбор и след това да си търсиш фенове е нелепо.
Всъщност откъде си сигурен, че хората в града Х искат да гледат футбол и са готови да плащат за това ?
Освен това не отговаряш на основния въпрос - Как смяташ да накараш частни лица да слеят фирмите си ?
Нико написа:Очевадно автора на темата е напълно не в час с казуса истински фен на футболен клуб! Приятел , пиши и пускай теми за неща за които имаш поне малко понятие!
Много съм в час,защото съм ходил на много места и виждам какво правят хората,а относно "истинските"фенове някои клубове много си патят.
- Logical person
- Контакти:
James Beattie написа:Ще е хубаво на някой места да са обединени всички бизнесмени и общината, за да подпомагат местния отбор. Виж една Стара Загора. Тук всичко се върти около Берое, но уви ... не всички искат да помогнат за каузата. Символът на града - "Загорка" , не иска да даде и 1 лв. за отбора на града. Колко пъти са имали преговори , но от там отказват дори да бъдат спонсор и на фланелките да пише "Zagorka". За такава голяма компания, не е никакъв проблем да даде едни 1-2 млн. на сезон, но те предпочитат да финансират само тениса. На резервните скамейки на стадиона имаше логото на Загорка, но за това дадоха смешната сума от 15-20 000 лв. , доколкото съм чувал. Има и още куп големи градове, със заможни бизнесмени , но никой не си мърда и пръста да възроди градския отбор. Вижда се на футболната карта, че доста населени места , стоят дори без отбор в професионалния футбол. Ако се следва идеята на темата, то Локо(Сф) и Славия , не би трябвало да съществуват.
Хрумвало ли ти е, че не всеки жив човек е фен на футбола ? Има хора хора които са фенове на други спортове има и хора които изобщо не се интересуват от спорт.
Logical person написа:tomba написа:Logical person написа:tomba написа:James Beattie написа:tomba написа:Всеки гард може да има и 20 отбора въпроса каква е ползата от тях ако са бедни, без база и стадион.
Може би, феноветеФутболът се играе заради тях, а не за пране на пари. Опа, в България става 2рото, ама отборите трябва да ги има заради феновете.[/quot
ако изключим 1-2 клуба не виждам навалица от фенове и точно заради тях трябва да имаш условия ,а не на гол тумбак чифте пищови
И като няма навалица от фенове, от какъв зор трябва да има стадион или скъп отбор ? Точно за това говоря, с регулации не става.
А ако в еди кой си град се обединят и вземат,че направят хубав стадион, тогава ще дойдат феновете.
Бъркаш последователността. Първо следва да има хора искащи да гледат футбол и тогава с приходите от тях ( или разчитайки на бъдещи приходи от феновете ), да се гради каквото и да било. Да налееш първо пари в стадион и отбор и след това да си търсиш фенове е нелепо.
Всъщност откъде си сигурен, че хората в града Х искат да гледат футбол и са готови да плащат за това ?
Освен това не отговаряш на основния въпрос - Как смяташ да накараш частни лица да слеят фирмите си ?
Не съм казал ,че трябва да се сливат на сила но от икономическа гледна точка е по-добре ,за ползите сам може да се сетиш.Сега се сещам ,че в Ботевград довършват нова зала за баскетболния клуб,което е по-добре отколкото да се мъчат с футболен клуб
James Beattie написа:Ще е хубаво на някой места да са обединени всички бизнесмени и общината, за да подпомагат местния отбор. Виж една Стара Загора. Тук всичко се върти около Берое, но уви ... не всички искат да помогнат за каузата. Символът на града - "Загорка" , не иска да даде и 1 лв. за отбора на града. Колко пъти са имали преговори , но от там отказват дори да бъдат спонсор и на фланелките да пише "Zagorka". За такава голяма компания, не е никакъв проблем да даде едни 1-2 млн. на сезон, но те предпочитат да финансират само тениса. На резервните скамейки на стадиона имаше логото на Загорка, но за това дадоха смешната сума от 15-20 000 лв. , доколкото съм чувал. Има и още куп големи градове, със заможни бизнесмени , но никой не си мърда и пръста да възроди градския отбор. Вижда се на футболната карта, че доста населени места , стоят дори без отбор в професионалния футбол. Ако се следва идеята на темата, то Локо(Сф) и Славия , не би трябвало да съществуват.
И затова Берое го има ако обществеността не е обединена клубът нямаше да е това което е сега.
-
tomba написа:Trolololol написа::arrow: Я да видя дали разбрах правилно -някой произволен член на форума (разполагащ разбира се със съответния ресурс) иска да създаде отбор в Разград или Ловеч,НО не му се позволява да го направи,тъй като там вече си имат отбори му казват да си даде парите на Домусчиев или на Гришата
![]()
.Или пък аз решавам да купя отборите на Пирин Разлог или Тунджа Ямбол,но ми се отказва с предтекста,че там вече има силни съответно волейболен и баскетболен отбор,да ходя да ги давам на тях
![]()
![]()
Всеки град може да има и 20 отбора въпроса каква е ползата от тях ако са бедни, без база и стадион.
Ми по тая твойта логика давай да закрием цялата държава,и без това нищо не работи и няма полза от нея.Футбола стартира като игра от и за феновете,парите и базите са много,но не са всичко.
В Бургас Събев ги обедини! Взе им под носа и двата стадиона, единият почти го разруши, а другият му е златна кокошка - дори неговият Черноморец му плаща за да играе... За какво обединение можем да говорим , като в случая Бургас има 3 отбора и само един стадион, на който може да играе само този, на когото Събев позволи?! Впрочем Събев си има и трети стадион - градския в Поморие!!!
В "Б" група пък стадиона на един от лидерите местният кмет обещал да го ремонтира, ако се намерел силен спонсор на клуба, който да го вкарал в "А" група...
В "Б" група пък стадиона на един от лидерите местният кмет обещал да го ремонтира, ако се намерел силен спонсор на клуба, който да го вкарал в "А" група...
Trolololol написа:tomba написа:Trolololol написа::arrow: Я да видя дали разбрах правилно -някой произволен член на форума (разполагащ разбира се със съответния ресурс) иска да създаде отбор в Разград или Ловеч,НО не му се позволява да го направи,тъй като там вече си имат отбори му казват да си даде парите на Домусчиев или на Гришата
![]()
.Или пък аз решавам да купя отборите на Пирин Разлог или Тунджа Ямбол,но ми се отказва с предтекста,че там вече има силни съответно волейболен и баскетболен отбор,да ходя да ги давам на тях
![]()
![]()
Всеки град може да има и 20 отбора въпроса каква е ползата от тях ако са бедни, без база и стадион.
Ми по тая твойта логика давай да закрием цялата държава,и без това нищо не работи и няма полза от нея.Футбола стартира като игра от и за феновете,парите и базите са много,но не са всичко.
Темата е точно обратното, какво да направим за да не четем как всеки ден се закриват отбори или не са получавани по 2-3 заплати,тоест искаме много бедни отбори или малко но богати.
Върни се в “Футбол - България”