Обединение на клубове

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Re: Обединение на клубове

Мнениеот tomba » 13 яну 2014 22:36

david_villa написа:Въпросът ми е малко неясно зададен, приятел.

Питаш дали усилията на един град трябва да се обединят в само един спорт - напр. Самоков да развива основно баскет или дали един град трябва да обедини два или повече клуба от еднакъв спорт (напр. "Нефтохимик" и "Черноморец" в Бургас)?
Мисля, че и двата случая е тъпо да де даде еднозначен отговор. Ако става въпрос за футбол, не виждам нищо лошо, да речем, 2 или 3 по-малки клуба да се обединят или да помагат за един от тях да е по-силен. Но това няма как да стане, ако градът е Пловдив, например. Така че... :) Според зависи от конкретния случай.

Говорим за чисто финансов и човешки ресурс ако нямаш Г. Ганчев и К.Домусчиев.
Последна промяна от tomba на 13 яну 2014 22:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 13 яну 2014 22:40

Alexx написа:Това да не е Волтрон,че да се обединяват. :mrgreen: Това са отбори с годишни традиции и се мразят по между си,а вие искате да се обединят?

Примера с Бургас е произволен от многото.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 13 яну 2014 22:46

Като бях малък си фантазирах едни неща :roll: След поредната излагация на евробойците ни , си задавах въпроса - Защо не се мъчин да направим нещо общо и масивно, за да прославим България. Примерно, първенството се играе само за тренировка и подготовка за летните европейски турнири. От сезона ще се види кой , колко струва на терена. След това , да си имаме един специален "национално-клубен" отбор. ФК Титаник , примерно :mrgreen: Всички най-добри играчи от "А" група да бъдат събирани там и да се създаде един сериозен отбор, с който да преборим квалификациите за ШЛ и да си играем редовно там. Нещо като Национален отбор. Играчите ще играят за него в Европа , а за първенството ще се връщат в родните си селца и криви полянки.

Trolololol

Мнениеот Trolololol » 13 яну 2014 22:51

:arrow: Я да видя дали разбрах правилно -някой произволен член на форума (разполагащ разбира се със съответния ресурс) иска да създаде отбор в Разград или Ловеч,НО не му се позволява да го направи,тъй като там вече си имат отбор :o и му казват да си даде парите на Домусчиев или на Гришата :o :o .Или пък аз решавам да купя отборите на Пирин Разлог или Тунджа Ямбол,но ми се отказва с предтекста,че там вече има силни съответно волейболен и баскетболен отбор,да ходя да ги давам на тях :?: :?: :?:

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 13 яну 2014 22:56

Поздравления за първата ти тема. Разбирам гледната ти точка. Мнението ми е следното:
Против съм подобни обединения, най-вече с оглед на факта, че това е неуважение към тяхната история и фенове. А и държавата няма как да задължава 2 или повече частни дружества да се обединят, дори ако са малки и представляват незначителна част от историята на българския футбол като цяло. А така или иначе ако изключим най-големите градове: София, Пловдив, Варна и Бургас почти всички останали имат по един водещ отбор, а дори и да има 2 или 3 други малки не мисля, че ресурсите, които те биха предложили при едно евентуално обединяване биха представлявали интерес. Но другото което предлагаш държавата или общината финансово да подпомагат клубовете, да инвестират в стадиони, в спортни съоръжения категорично го подкрепям.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 13 яну 2014 23:01

Trolololol написа::arrow: Я да видя дали разбрах правилно -някой произволен член на форума (разполагащ разбира се със съответния ресурс) иска да създаде отбор в Разград или Ловеч,НО не му се позволява да го направи,тъй като там вече си имат отбор :o и му казват да си даде парите на Домусчиев или на Гришата :o :o .Или пък аз решавам да купя отборите на Пирин Разлог или Тунджа Ямбол,но ми се отказва с предтекста,че там вече има силни съответно волейболен и баскетболен отбор,да ходя да ги давам на тях :?: :?: :?:

Всеки град може да има и 20 отбора въпроса каква е ползата от тях ако са бедни, без база и стадион.
Последна промяна от tomba на 13 яну 2014 23:34, променено общо 1 път.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 13 яну 2014 23:13

tomba написа:Всеки гард може да има и 20 отбора въпроса каква е ползата от тях ако са бедни, без база и стадион.

Може би, феновете :roll: Футболът се играе заради тях, а не за пране на пари. Опа, в България става 2рото, ама отборите трябва да ги има заради феновете.

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 13 яну 2014 23:19

James Beattie написа:
tomba написа:Всеки гард може да има и 20 отбора въпроса каква е ползата от тях ако са бедни, без база и стадион.

Може би, феновете :roll: Футболът се играе заради тях, а не за пране на пари. Опа, в България става 2рото, ама отборите трябва да ги има заради феновете.[/quot

ако изключим 1-2 клуба не виждам навалица от фенове и точно заради тях трябва да имаш условия ,а не на гол тумбак чифте пищови

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 13 яну 2014 23:21

tomba написа:
James Beattie написа:

Може би, феновете :roll: Футболът се играе заради тях, а не за пране на пари. Опа, в България става 2рото, ама отборите трябва да ги има заради феновете.[/quot

ако изключим 1-2 клуба не виждам навалица от фенове и точно заради тях трябва да имаш условия ,а не на гол тумбак чифте пищови

И като няма навалица от фенове, от какъв зор трябва да има стадион или скъп отбор ? Точно за това говоря, с регулации не става.

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 13 яну 2014 23:31

Logical person написа:
tomba написа:
James Beattie написа:

И като няма навалица от фенове, от какъв зор трябва да има стадион или скъп отбор ? Точно за това говоря, с регулации не става.

А ако в еди кой си град се обединят и вземат,че направят хубав стадион, тогава ще дойдат феновете.

Върни се в “Футбол - България”