Олимпийски турнир по хокей на лед

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Олимпийски турнир по хокей на лед

Мнениеот Alexx » 13 яну 2014 22:26

grasiani написа:Естествено , че съм за руснаците да спечелят турнира ,макар че не са онази машина от 70-те и 80-те години когато мачкаше всичко с прекрасен хокей ,сега не са нищо повече от добър отбор с 2-3 големи звезди.Домакини са и не са печелили олимпийски турнир от времето на СССР ,затова съм сигурен че ще хвърлят всички сили да спечелят, но само с Ковалчук ,Овечкин и Малкин трудна работа, дано тримата да са във върхова форма .

Бяха машина прези 70те и 80те, защото канадците и американците пращаха колежани. Ако пращаха професионалисти калени в най-силната лига - НХЛ може би историята щеше да е различна, но тогава регламентите на олимпийските игри да играят само аматьори.

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 13 яну 2014 23:23

Alexx написа:
grasiani написа:Естествено , че съм за руснаците да спечелят турнира ,макар че не са онази машина от 70-те и 80-те години когато мачкаше всичко с прекрасен хокей ,сега не са нищо повече от добър отбор с 2-3 големи звезди.Домакини са и не са печелили олимпийски турнир от времето на СССР ,затова съм сигурен че ще хвърлят всички сили да спечелят, но само с Ковалчук ,Овечкин и Малкин трудна работа, дано тримата да са във върхова форма .

Бяха машина прези 70те и 80те, защото канадците и американците пращаха колежани. Ако пращаха професионалисти калени в най-силната лига - НХЛ може би историята щеше да е различна, но тогава регламентите на олимпийските игри да играят само аматьори.

Е,хайде сега имаше толкова мачове между НХЛ и Сборная ото този период и в Канада и в Москва даже някои ги даваха по БНТ ,пак се изказваш неподготвен, руснаците си бяха сила биеха си ги на общо основание звездите от НХЛ, даже и с техните правила за хокей с по малки размери на леда и въпреки бруталния хокей който практикуваха НХЛ.Разрови се в тубата така наречените Суперсерии, сигурно ги има тези мачове, и тогава ми пиши празни приказки без да разбираш за какво става въпрос .
http://youtu.be/3sa-rjj-_Rc

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 13 яну 2014 23:34

Това го слагам за разбирачите които пишат глупости и които омаловажават руските хокеисти от 70-те и 80- те и как щели да ги смачкат играчите от НХЛ , един финал за купата на Канада, със всички звезди на Канада и с легендарния Уейн Грецки срещу Сборная.
http://youtu.be/PKFXmME6jPE
ЗНАМ че мразите руснаците тука във форума но има някои обективни дадености,поне като не знаете нещо образовайте се преди да спорите.Имаше и толкова мачове между Монреал Канедианс и ЦСКА.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 15 яну 2014 00:52

Не отричам,че СССР имаха невероятен състав тогава с уникални играчи. Но канадците примерно нямаха лукса да имат лагери като руснаците и да тренират заедно. Просто тези играчи бяха професионалисти и отборите им не се интересуваха от това как може да ги изцедят в НХЛ,а не това дали нац. отбор на Канада ще бие СССР. Важно беше да става шоу в НХЛ. Сега руснаците нямат така да се каже лукса да се подготвят дълго време като нац. отбор, защото повечето играят в НХЛ и не мачкат така както преди.
Иначе респект към съветския отбор от онези години.
Правилата в НХЛ и северна Америка въобще може да се по-брутални от международните, но все пак Канада е родината на хокея и е нормално по тези правила мачовете да будят най-голям интерес.

Върни се в “Други спортове”